[PODCAST] Hjortebjergs optakt vs. LBK | “Måske Superligaens bedste hold i opbygningsspillet”

Kategorier

Tilbage i runde 3 af denne sæson tog vi en dejlig derbysejr mod Lyngby Boldklub på hjemmebane i Farum. Vi vandt 4-1 på en hjørnesparksscoring fra Ulrik Yttergård Jenssen (efter en stærk screening fra Rothmann), to dåser fra Kamaldeen Sulemana og så fik Magnus Kofod også scoret sæsonens første mål, inden vi efter slutfløjtet kunne juble sammen med de få fans, der var tilladt i Right To Dream Park.

Siden da har Lyngby skiftet deres cheftræner ud, hvorfor det nu er Carit Falch, der står i spidsen. En gammel ven af FCN-huset, som tog over for Lyngbys Superliga-hold, da Christian Nielsen blev ramt af en slem hovedskade i efteråret.

Cheftrænerskiftet har ændret noget ved Lyngbys udtryk og spillestil, fortæller vores assistenttræner i sin sædvanlige optakt:

– Det har betydet for både deres spil med og uden bold. Et højere pres, hvor de kører noget 4-3-3 i deres presspil. De har et højt udgangspunkt med nogle aggressive backs, der også gerne vil presse med nede fra bagkæden af.

– Og så har de et opbygningsspil, hvor de lige nu måske er Superligaens bedste hold. I hvert fald i de første faser. De er svære at presse og meget modige til at spille. Jeg var meget imponeret af deres kamp mod SønderjyskE, hvor de spiller på noget, der ikke var en fodboldbane altså. De spillede fantastisk og virkede fuldstændig ligeglade med, hvordan banen så ud.

Dermed er det altså to boldspillende mandskaber, der tørner sammen. To hold der begge gerne vil presse højt, have bolden og tage initiativet i kampen. Og det kommer også til at få en betydning for kampbilledet, mener Frank:

– Der er ikke nogen af holdene, der kommer til at lave en anden gameplan, end de plejer. Så det bliver en kamp om, hvem der er bedst til det, fordi begge hold vil nogle af de samme ting.

– Vi må se, om vi kan presse det der Lyngby-hold. De kommer i hvert fald til at skulle levere mindst lige så godt, som de har gjort i de andre kampe, hvis de skal ud af vores pres. Vi har i hvert fald en ambition om, at vi skal udfordre dem på det.

– Og så må vi se, hvor dygtige vi er til at spille igennem dem. Om vi evner at gøre noget af det, vi gjorde i første halvleg mod Horsens. Ikke at det overhovedet bliver det samme kampbillede, men vi skal evne at holde fast i den, så vi får modstanderen længere ned og forsvare. På den måde kan vi ikke få de her omstillinger imod os, hvor Lyngby står højt og er dygtige med mange spillere med fart, der kommer afsted. Det skal vi prøve at undgå.

I podcasten snakker Frank også om ærgrelsen over ikke at slå AC Horsens, Magnus Kofods målnæse, Lyngbys unge spillere og giver også et indblik i, hvilke Lyngby-profiler man skal holde øje med på fredag.

Giv den et lyt på Spotify (eller hvor du lytter til dine podcasts)! … og husk at abonnere på vores kanal.

Derbykampen bliver fløjtet igang klokken 19.00 på fredag på Lyngby Stadion. Husk at følg med på TV3 Sport eller Viaplay og hep med hjemme i stuerne. Vamos!