[PODCAST] Hjortebjergs optakt vs. ACH | “Horsens på hjemmebane ligger ret fornuftigt til os”

Kategorier

I morgen skal vi forsøge at følge op på de tre forløsende point, vi tog i midtugens runde af 3F Superligaen mod AGF. Vi er tilbage på hjemmebane mod AC Horsens, som vi har rigtig gode erfaringer med.

Siden sidst vi mødte ACH tilbage i oktober, har jyderne fået ny cheftræner. Jens Berthel Askou er kommet til, og han har blandt andet etableret en ny formation, hvilket Frank Hjortebjerg kommenterer på i denne optaktspodcast:

“Det har betydet nogle lidt andre positioner. Hvis vi skal sætte nogle talkombinationer på, vil det være sådan en 5-3-2, hvor Jonas Dahl primært arbejdede i det, som de fleste nok vil kalde en 4-4-2.”

“I starten prøvede de sig med et lidt højt og aggressivt pres, men det ser ud til, at de har valgt at gå lidt væk fra igen og starter deres pres lidt længere tilbage på banen, så de har en større kompakthed i holdet. Ellers er det et direkte hold, når de har bolden, som gerne vil samle andenboldene op og arbejde på det. Og så er standardsituationer også en farlig chance for dem mod os.”

AC Horsens ligger på en 12. plads i 3F Superligaen, men er inde i en fin form lige nu, hvor de er ubesejrede i tre kampe og senest slog AaB 2-1.

“Jeg synes, deres defensiv taler fint for dem. Også statistikkerne på mål imod og chancer imod. Det ser ret fornuftigt ud. Og i flere af de kampe, hvor de ikke har scoret, har de jo også haft nogle underliggende tal, der indikerer, at hvis de spillede den kamp rigtig mange gange, så ville de score i flere af dem.”

“Det er blevet rimelig solidt og uden risiko. De gør, alt hvad de kan, for at vi ikke kan profitere på nogen fejl fra deres side af. Mange folk bag bolden meget af tiden. De vil hellere samle andenboldene op end at blive fanget for højt i banen.”

Frank Hjortebjerg og trænerteamet har dog en plan klar for, hvordan den lavtstående og solide ACH-defensiv skal lirkes op.

“Vi har lagt en plan for, hvordan vi skal prøve at få dem lidt ud af balance. Og jeg kan godt sige, at vi skal spille i et højere tempo, end vi gjorde i anden halvleg af AGF-kampen. Vi skal sørge for at flytte bolden hurtigt nok og blive ved med at tage noget initiativ, som gør, at de bliver nødt til at træde ud og blotte sig.”

“Og hvis det er på plads, så har vi nogle positioner i ærmet, vi tænker, ligger godt til os, og som vil være sværere for dem at forsvare sig imod. Det vil i hvert fald blive svært for dem at holde sig helt velorganiseret, hvis vi gør nogle af de ting, som vi har arbejdet på.”

I podcasten bliver der også rundet af på onsdagens lækre udebanesejr i Aarhus, de efterfølgende jubelscener og snakket om målene for de sidste tre kampe.

Giv den et lyt! … og husk at abonnere på vores podcast-kanal.

Der er kickoff i morgen klokken 18.00 hjemme i Right to Dream Park. Opgøret kan ses på TV3 Sport og Viaplay.