Pete og Sadiq om forløsende fighter-sejr: Det havde vi brug for

Kategorier

Foto: Lasse Lagoni

Det er ikke uden grund, at Aarhus bliver kaldt for Smilets By. I hvert fald ikke hvis man så vores jubel efter slutfløjtet i går, som sikrede os tre meget tiltrængte point i Ceres Park. Efter udebanesejren mod AGF var både Peter Vindahl Jensen og Ibrahim Sadiq enige om, hvor meget 0-1-resultatet betød for holdet.

Et jubelbrøl lød over hele Ceres Park. Det kom fra vores omklædningsrum, eller rettere fra Mads Døhr Thychosen. Sammen med resten af holdkammeraterne fejrede han årets første sejr – en tiltrængt en af slagsen. Vi havde ikke hentet tre point, siden sidst vi spillede mod aarhusianerne hjemme i Right to Dream Park i ovember. Derfor var smilet også ekstra bredt hos vores målmand Peter Vindahl Jensen, der holdt buret rent i gårsdagens kamp.

– Selvfølgelig er stemningen i omklædningsrummet rigtig god. Det er klart, at drengene er glade. Det er langt tid siden, at vi har fået tre point, så det er en kæmpe forløsning endelig at få sejren.

– Det har været lang tid undervejs. Så at vi hiver en sejr med hjem fra Aarhus, der er vildt fedt. Det er altid fedt at slå AGF.

– Vi viser, at vi også kan spille “voksenfodbold”. Så fantastisk indsats af drengene og dejligt med et clean sheet, siger vores målmand.

Dramatikken og intensiteten var til at tage og føle på allerede fra begyndelsen. De Hviie’s Bubacarr Sanneh blev udvist blot 5 minutter inde i kampen efter et hårdt frispark begået mod Ibrahim Sadiq. Kort tid efter var vores fox-in-the-box, Ulrik Yttergård Jenssen, endnu engang på pletten, da han prikkede bolden i nettet til føringen og slutresultatet 0-1.

– Kampen ændrer sig meget hurtigt, da de får et rødt kort. Derefter vælger AGF ikke at gå særlig højt i banen. 

– Vi havde få chancer imod os, og vi skaber vel nok til at kunne få i hvert fald en enkelt pind mere, men vi holder dem fra det meste. 

– Det bliver lidt frem og tilbage – til tider lidt kaotisk. Selvom det ikke var så pænt spil, så fik vi de tre point, og det er det vigtigste, siger vores nummer 1.

På trods af en mand i overtal i næsten hele kampen formåede vi ikke at få det flydende spil i gang, hvilket ærgrede vores cheftræner, Flemming Pedersen. Alligevel fik vi fightet os til en arbejdssejr, som ifølge ‘Pete’ betød utrolig meget. 

– Vi fik tre point, og det er, hvad der er vigtigt nu. Så er jeg sikker på, at spillet nok skal komme derefter. Det var et rigtig godt mentalt boost.

– Nu har vi haft fire kampe uden nederlag, så der er noget at bygge videre på. Der er en masse ting, vi kan tage med videre. 

– Det giver en tro på tingene, og det har vi brug for, siger vores stabile sidste skanse. 

Glæden var også til spore hos vores offensivspiller Ibrahim Sadiq, der leverede flere flotte aktioner i kampens hårde første 45 minutter. Fra anden halvlegs start blev han dog skiftet ud til fordel for Isaac Atanga, hvorfor han måtte hjælpe holdet uden for banen.

– Jeg er en spiller, som faktisk godt kan lide de hårde kampe. Det eneste, jeg forsøger, er at give alt for holdet. Fra sidelinjen forsøgte jeg at hjælpe dem så meget som muligt.

– Selvom jeg ikke var på banen, prøvede jeg at holde gejsten. Vi er en gruppe, som vil dø for holdet og vinde for vores fans. Så min flænge på benet er for dem. Vi har lært meget efter i går. AGF er et hold, som forsøger at presse os mentalt, men vi holdt fokus.

– Det er fedt at se mine holdkammerater så glade igen. Det har været en hård periode for os. Som altid jagtede vi en sejr, og det lykkedes i går. Jeg er så glad på holdets vegne. Sejren giver styrke, når vi kigger frem mod de næste kampe, siger vores nummer 37. 

Pete, Ibra og resten af holdet skal allerede i aktion på søndag, hvor vi hjemme i Right to Dream Park endnu engang jagter tre point. Denne gang får vi besøg af AC Horsens, og der er kickoff klokken 18.00. Kampen bliver vist på TV3 Sport og Viaplay.