Kaptajn Kofod stolt over storsejr i rivalopgør: Vi gav alt

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Derbysejr og tre vigtige point. Weekenden blev for alvor skudt i gang, da vi i går vandt med hele 3-0 ude over lokalrivalerne fra Lyngby Boldklub. Udebanetriumfen var et stort skridt i jagten på top-6, mener Magnus Kofod Andersen inden sidste runde af grundspillet. 

Vi var ikke spået mange chancer i gårsdagens opgør mod formstærke Lyngby Boldklub. Men da kampen blev fløjtet af, var det med en resultattavle, der viste 0-3 til os. På den måde sejrede vi over lokalrivalerne og spillede os tilbage i kampen om en top 6-placering. 

– Det var altafgørende at få tre point. Det kunne man også mærke hele vejen rundt. Det var alt eller intet, så vi gav alt, hvad vi havde i tanken. Og det belønnede sig. Det var en arbejdssejr, og jeg er utrolig stolt af gutterne. 

Stemningen i omklædningsrummet efter kampen var vild. Også fordi det var et derby, som er utrolig vigtigt at vinde, og det gælder ikke kun for alle fansene. Så det var rart, at kunne give dem den. 

– Derudover holder vi liv i top-6-drømmen, som vi gerne vil med i. Så alt gik op i en højere enhed, siger Kofod. 

Efter kampen dedikerede vores cheftræner, Flemming Pedersen, den ekstremt vigtige derbysejr til fansene. Ligesom ham ved midtbanedynamoen Magnus Kofod, hvad det vil sige at hive tre point med hjem fra Lyngby.

– Vi er så glade på fansenes vegne. Vi ved, hvor meget en derbysejr betyder for os, men også hvor meget den betyder for vores fans. Efter en turbulent sæson med op- og nedture, så var det utrolig rart at kunne give dem den. 

– Vi fik en rigtig fed afgang fra klubben med god støtte, og det tog vi med ind til kampen. Vi arbejder stenhårdt for alle dem, der holder med os og hepper hjemme i stuen. Så det var en kæmpe forløsning at kunne give dem en sejr, siger Kof.

Allerede efter fire minutter bragte Ibrahim Sadig os på sejrskurs, da han leverede den første af tre scoringer i gårsdagens opgør. Lyngby kæmpede sig dog tilbage ind i kampen, hvor de formåede at presse os længere tilbage på bolden.

I det 83. minut fik hjemmeholdet tildelt et direkte rødt kort, hvilket virkelig satte gang i målscoringerne. Fra udskiftningsbænken kunne Kofod se Isaac Atanga bringe os yderligere foran, indtil Andreas Schjelderup sikrede os sejren med sit første Superliga-mål og blev på den måde den yngste FCN-målscorer nogensinde i Superligaen

– Lyngby lykkedes rigtig godt med at finde nogle rum, hvor de kan holde fast på bolden og vende. Så det blev svært for os på midtbanen at dække det hele. Det gør, at vi trækker os en smule ned og træffer de forkerte beslutninger i første halvleg. I de sidste 45 minutter justerede vi det, hvilket gør, at vi kom langt bedre med og fik ro på bolden. Det gjorde, at vi kunne skabe de chancer, vi scorede på til sidst.

– Vi var lidt klogere i går i forhold til at jagte chancerne og holde mere fast i bolden. Jeg synes, at de gange i anden halvleg, hvor vi løber frem og kan se, at vi ikke kan skabe en åben målchance, så spiller vi bolden rundt i stedet for. 

– Jeg sad ude på bænken til sidst og havde svært ved at holde nerverne helt inde. Men jeg er så sindssygt stolt af drengene. Jeg har så meget tillid til dem inde på banen og ved, at de giver alt, hvad de har. Så jeg havde en fornemmelse af, at det ville holde hjem, siger vores nummer 8.

Med sejren over Lyngby Boldklub kan vi på søndag se frem til potentiel gyserkamp mod SønderjyskE, når det gælder den sidste og afgørende runde af grundspillet. Vi indtager i skrivende stund 6. plads i 3F Superligaen, som giver adgang til det fine selskab i mesterskabsspillet. 

– Vi skal tage den mentale indstilling med, som vi havde mod Lyngby. Vi skal arbejde stenhårdt, hvis vi skal vinde over SønderjyskE, fordi de er et rigtig dygtigt hold. Vi ved, hvor aggressive de er, når de kommer med deres wingbacks. Så vi skal kontrollere den kamp og selvfølgelig gå efter chancerne, når vi har dem. 

– Sejren giver en hel masse energi og gejst. Vi har troet på top-6 hele tiden, selvom det har set meget mørkt ud. Men vi har lovet hinanden at give alt, og så må vi se, når tabellen skiller. Vi må se, hvor vi står henne, og det skal ikke være fordi, vi ikke har givet os 110%, siger Kofod. 

I næste runde af 3F Superligaen skal det afgøres, hvem der løber med de eftertragtede pladser i mesterskabsspillet. Vi skal gøre vores, når vi på søndag tager imod SønderjyskE hjemme i Right to Dream Park. Opgøret bliver fløjtet i gang klokken 17.00.