Kaptajn Kofod om plads i mesterskabsspillet: Sammenhold er altafgørende

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Vi har prøvet det før. Nu har vi gjort det igen. For femte sæson i streg har vi sikret os deltagelse i det eftertragtede mesterskabsspil, efter at vi i går slog SønderjyskE 2-1 hjemme i Right to Dream Park. Det var en træt men utrolig glad Magnus Kofod, der kunne fejre top-6-placeringen efter slutfløjtet.

– Jeg har det helt fantastisk. Det var en helt ubeskrivelig følelse, da kampen blev fløjtet af. Folk kom løbende ind på banen, og vi var i top 6. Det er svært at beskrive, hvor glad jeg er for det. 

– Specielt når der ligger så meget bag det. Det er ikke bare resultatet i dag, men al det hårde arbejde vi har lavet, som betaler sig. 

– Det betyder meget for klubben. Det handler om alle de spændende kampe, vi får, hvor vi kan teste os selv mod de allerbedste i Danmark. Vi vil altid gerne ligge i top 6. Det var vores mål fra start af. Nu har vi nået det. Så handler det om at jagte og komme så højt op som muligt, siger anføreren. 

Cheftræner Flemming Pedersen var utrolig glad for en placering i top-6. Efter skæbnekampen i går fremhævede han især de bærende kræfter, heriblandt ’Kof’, som for alvor er “steppet op”. Det er ifølge gårsdagens kaptajn også et spørgsmål om mentaliteten i truppen.

– Det sammenhold, som vi har på holdet, er udover det sædvanlige. Det kan jeg virkelig mærke. 

– Der er så meget omkring det her med resultater og performance. Der er så mange, som snakker, når man har lidt to nederlag i træk, selvom jeg synes, at vi har spillet os til mere. I dag der bliver det hele blandet sammen, hvor spillet fungerer, og vi får et resultat, som vi er rigtig glade for.

– Jeg var i situationen for to år siden i Vendsyssel, hvor alt går op i en højere enhed. Vi vinder 1-0, mere held end forstand. I dag er det vores sammenhold, der er altafgørende. Det har gjort, at vi i 7 kampe er ubesejret og inde i en rigtig god stime. Nu kan vi gå på landsholdspause med en fantastisk følelse i kroppen, siger Kofod. 

Det var en hård kamp, der bød på to flotte scoringer af Andreas Schjelderup. Desværre var det ikke muligt for holdet at fejre sejren og kvalifikationen til mesterskabsspillet med vores fans. Men Kofod ved, hvor meget sådan en bedrift betyder for vores trofaste følgere.  

– Jeg vil gerne sige tusind, tusind tak til alle vores fans. Vi har kunne mærke støtten hele vejen igennem. Det har været helt fantastisk. Og det har gjort, at vi har kunne fastholde troen og energien hele vejen igennem, lige meget hvor sort, det har set ud, og hvor langt vi var nede. 

– Vores mål har hele vejen været top-6, og det ved vores fans godt. Så selvfølgelig skal de presse os til det, for det har vi brug for. Den støtte vi har fået i denne tid, hvor fansene ikke har kunne være på stadion, har været helt fantastisk. 

Selvom Superliga-fodbolden for en stund bliver lagt på hylden, kan du være heldig at fange Magnus Kofod Andersen på skærmen den kommende uges tid, når han sammen med Victor Jensen og Peter Vindahl Jensen er på tur med U21-landsholdet til EM-slutrunde. Første kamp er på torsdag mod Frankrig.

Derudover har vi i anledningen af top-6-placeringen samlet et par gode tilbud i shoppen, FCN Experience, så vores fans kan blive klædt på til slutspillet. Du kan fange tilbuddene og åbningstiderne lige HER.