Jubilaren Ibrahim Sadiq: Det er en drøm, der går i opfyldelse

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Da vi i søndags slog SønderjyskE og kvalificerede os til mesterskabsspillet, rundede Ibrahim Sadiq også et andet stort hjørne i sin karriere. Vores 20-årige offensivspiller spillede nemlig sin kamp nummer 50 med tigeren på brystet og fejrede det altså med en plads i top-6. Stort tillykke til Ibra!

Vi skal tilbage til den første runde af sæsonen 2018/2019. Det er den 15. juli 2018. Vi spiller på hjemmebane mod Esbjerg, og der mangler små 20 minutter af opgøret. Ud går Andreas Skov Olsen og ind kommer en purung Ibrahim Sadiq til sin første Superliga-optræden.

Siden da er Ibra trådt ind på banen til 49 førsteholdskampe med tigeren på brystet. Senest i søndags, hvor vi tog en sejr mod SønderjyskE og kvalificerede os til det femte mesterskabsspil ud af fem mulige. Det var derfor en overrasket og glad jubilar, vi tog en snak med om de 50 kampe og sin første periode i klubben:

– Det er en drøm, der går i opfyldelse! Som en ung knægt fra Afrika drømmer man altid om at spille professionel fodbold. Derfor er jeg utrolig stolt af have spillet 50 kampe i så ung en alder, men det skal også være et springbræt i forhold til at opnå endnu mere.

Selvom Ibra nu er 50-kamps-jubilar i en alder af blot 20 år, har hans første periode i klubben ikke udelukkende været en dans på roser, men det har gjort ham til den unge mand, han er i dag, mener hovedpersonen selv.

– Rejsen har været hård. Jeg kom som ung spiller ind på et hold, hvor flere af mine konkurrenter og holdkammerater var både ældre og mere erfarne end mig. Jeg måtte lære fra dem og være tålmodighed, men det har hjulpet mig til at være den, jeg er i dag.

– Særligt mentalt har jeg forbedret mig enormt meget. På Right to Dream og i min første periode her var jeg en temperamentsfuld fyr med følelserne uden på tøjet, men min tid i klubben har hjulpet mig med at kontrollere mine følelser, når tingene ikke går min vej.

– Da jeg var ung, lavede jeg oftere dumme ting, når der var udfordringer på banen. Nu er jeg meget mere rolig og fokuseret. Hvis noget opstår, holder jeg bare snuden i sporet, smiler af det og knokler videre.

– FC Nordsjælland er det ideelle udviklings- og uddannelsessted for unge spillere. De kan hjælpe alle unge mennesker, uanset om de kommer fra Europa eller ej. Det er jeg et bevis på. FCN har hjulpet mig meget med at modne mig og gøre mig til den, jeg er i dag. Det handler om hårdt arbejde, passion og dét, som driver dig.

– Det har jeg lært her, og det vil jeg gerne give videre til de yngre spillere. De skal vide, at deres tid nok skal komme. Alle i klubben hjælper med at opnå hinandens drømme. Det er det, vi kan, siger Ibra.

Der har været flere små bump på vejen, herunder skader, der har gjort, at vores nummer 37 ikke altid haft nemt ved at spille sig til fast spilletid. Det har dog ændret sig i denne forårssæson, hvor Ibra har fået minutter i benene i samtlige kampe og er startet inde i de seneste fire runder, hvor det også er blevet til flere kampafgørende situationer.

– Skadesforløb er en del af enhver spillers karriere. Du har dine nedture undervejs, så det hele afhænger af, hvor stærk du er mentalt. Jeg havde en skade, der holdt mig ude i fem måneders tid. Og da jeg kom tilbage, forstod jeg bedre, hvordan min krop fungerer.

– Nu spiller jeg en del, og det er fordi, jeg har lært meget fra mig selv, min krop, og hvad mine trænere og holdkammerater har fortalt mig. Spilletiden kommer gennem hårdt arbejde, og så har jeg grebet chancen. Jeg giver alt, hvad jeg kan for at hjælpe holdet.

– Når du konstant er inde og ude af holdet, får du ikke samme erfaring og mister din rytme og koncentration. Så jeg kan virkelig mærke, at jeg udvikler mig mere for tiden. Jeg starter inde, og det giver mig mere erfaring og styrke.

Og det er sjovt nok også primært nylige begivenheder, der bliver nævnt, når man spørger jubilaren, hvilke oplevelser han vægter højest i sin tid i klubben:

– Folk tror måske ikke på mig, når jeg siger, at vores seneste kamp mod AC Horsens, er noget, jeg aldrig glemmer. Jeg scorede mit første mål på hjemmebane efter mere end to år, og det har jeg altid drømt om. Så det var et stort øjeblik.

– Og så selvfølgelig også vores kamp i søndags, hvor vi kvalificerede os til mesterskabsspillet. Det var første gang, jeg startede inde i en kamp, hvor vi sikrede os top-6. Og måske skal jeg også nævne mine mål på udebane mod FC København. Det er specielt at score i Parken.

På trods af fast spilletid, et mesterskabsspil i vente, både mål og assists på kontoen er Ibra sulten efter mere både på egne og holdets vegne.

– Uanset udfaldet har jeg altid fokus på én ting efter en kamp: Hvad nu? Hvem er de næste, vi skal møde? Og det er uanset, om vi har vundet, tabt eller spillet uafgjort. Min mentalitet er altid at kigge fremad og jagte.

– Vi spiller for holdet og vores fans, så jeg sætter altid mine holdkammerater foran mig selv. Nu har vi nået ét af vores fælles mål, som var top-6, og nu handler det om at gå efter mere. Vi skal sigte højere.

– Og jeg sigter også efter personlig udvikling. Der er altid plads til forbedring. Og jo mere jeg forbedrer mig og skinner igennem, vil det også skinne på holdet og mine holdkammerater, afslutter vores skarpe angrebsspiller.

Stort tillykke skal der lyde til Ibra! Du kan se en række highlights fra hans tid i klubben lige HER.