Isaac Atanga solgt til FC Cincinnati

Kategorier

Foto: Gonzales Foto

FC Nordsjællands Isaac Atanga skifter til den amerikanske MLS liga med øjeblikkelig virkning

20-årige Isaac Atanga kom til FCN fra Right to Dream akademiet i hjemlandet Ghana for 2,5 år siden. Det første år spillede han på klubbens U19 hold, hvor han blev kåret som årets spiller. Siden har den hurtige angriber været en del af 3F Superligaholdet, hvor hans udvikling er fortsat, og han er noteret for 58 officielle kampe med tigeren på brystet. Nu bliver næste udfordring i karrieren i den amerikanske MLS, hvor FC Cincinnati har købt Atanga efter at have fulgt ham tæt det seneste års tid.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:
– Isaac er en virkelig vellidt og hårdtarbejdende ung mand, som i den grad har arbejdet sig til den mulighed, som han nu får. Det er et skifte, som han både har gjort sig fortjent til og ønsker, og derfor vil vi ikke stå i vejen for, at han kan tage dette skridt. MLS er en liga i stor fremgang, hvor der allerede spiller flere af Isaacs venner med baggrund hos Right to Dream. Vi glæder os over, at endnu en af vores akademispillere får taget et skridt mod drømmen, og vi vil gerne takke Isaac for den store indsats og det gode eksempel, han har givet og sat i FC Nordsjælland lige siden han trådte ind på U19 holdet og til i dag. Vi ønsker ham alt det bedste i USA, og vi håber vores veje kan krydses igen en dag i fremtiden.

Cheftræner Flemming Pedersen:
– Isaacs udvikling hos os har været fantastisk. Det var ikke tydeligt at se, at han ville blive Superligaspiller i FCN for godt to år siden. Inden han kom til vores U19 hold, var vi bestemt ikke sikre på, at Isaac ville nå hele vejen, men hans evne til at selvtræne, til at lytte og til at blive bedre er imponerende. Og måske allermest hans evne til altid at give sit bedste – også i modgang. Så det gør os alle i klubben meget glade, når vi kan stå her og sige farvel til Isaac på denne måde, hvor han har udviklet sig til at kunne tage det næste skridt for ham. Timingen er også god, for vi har flere yngre angribere på spring og er derfor rolige på det sportslige plan ved at lade Isaac tage af sted nu.

Isaac Atanga:
– Jeg er meget taknemmelig overfor FC Nordsjælland og alle i og omkring klubben for at have hjulpet mig siden den første dag, jeg kom til Danmark. Lige fra mine holdkammerater, mine trænere, staben og ikke mindst fansene. Jeg opfatter klubben som familie, og det gør ondt at forlade sin familie, men jeg tager et skridt videre mod min drøm nu, og det håber jeg, alle kan forstå og unde mig. Jeg føler, det er et stort skridt for mig og min karriere at tage til USA og MLS, som jeg har hørt meget godt om fra andre ghanesere og tidligere elever fra Right to Dream, som allerede spiller derovre nu. Right to Dream skal også have en stor tak for alt, de har gjort for mig. Mit skifte betyder et farvel til FCN og Danmark, men jeg håber også en dag, at det kan blive et på gensyn.