Frustreret Jaxe efter uafgjort: Vi burde have afgjort kampen

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Blot fire dage efter udebanesejren i Aarhus var vi igen hjemme i Right to Dream Park, hvor vi tog imod gæsterne fra AC Horsens. Forhåbningerne til gårsdagens opgør var store, men desværre måtte vi tage til takke med et 2-2 resultat og det ene point. 

For tredje gang på en uge var der dømt 3F Superliga-bold. Efter et uafgjort resultat mod AaB og den fantastisk sejr i Smilets By var det AC Horsens, der stod for skud. De store forventninger til kampen i går blev dog ikke vekslet til tre point, hvilket ærgrede vores midtbanemand Jacob Steen Christensen: 

– Jeg synes, at det er et virkelig frustrerende resultat, fordi vi havde håbet, at vi kunne fortsætte stimen efter sejren over AGF.

– De første 60-70 minutter spillede vi altså rigtig god fodbold. Vel noget af det bedste vi har set i 2021 med gode offensive positioner og relationer.

– Så det er virkelig ærgerligt at stå tilbage med 2-2.

Jaxe og resten af holdet kunne nemlig se “Den Gule Fare” bringe sig foran efter godt et kvarters spilletid på en straffesparksscoring af AC Horsens Louka Prip. Allerede 10 minutter senere kom vi selv på tavlen, da dagens anfører og Man of the Match, Magnus Kofod, gjorde det til 1-1 efter et gennemspillet, flot angreb. Endnu bedre gik det kort inde i anden halvleg, hvor Ibrahim Sadiq steg til vejrs og headede os endnu tættere på de tre point. 

– Det udfordrende ved at spille mod et hold som AC Horsens er, at det kræver utrolig stor tålmodighed. Vi var opmærksomme på, at de satser på vores fejl, så de kan kører en kontra. Det lykkedes vi i store dele af kampen at dæmme op for, fordi vi holdt tempo og skabte flere gode kombinationer. 

– Men efter de 60-70 minutter virkede det dog som om, at vi bliver meget trætte inde på banen. Vi gav dem initiativet og lod dem styre spillet mere og mere. Så det blev svært for os.

– Den måde, Horsens spillede den sidste del af kampen, klædte dem virkelig godt, erkender vores nummer 6.

Det resulterede da også i en Horsens-scoring 20 minutter før tid, hvor Jonas Thorsen skabte lighed i målregnskabet. På trods af flere gode offensive aktioner formåede vi ikke at bringe os på sejrskurs, og dermed endte kampen uafgjort. Det var en skuffet cheftræner Flemming Pedersen, der kunne fortælle, hvordan drengene hang med hovederne nede i omklædningsrummet efter kampen. 2-2-resultatet til trods, så mener Jaxe, at der er flere positive aspekter fra i går, som er værd at hæfte sig ved.

– Det er selvfølgelig altid bedre at vinde. I den her liga der taber holdene på kryds og tværs, så hver uge ser tabellen helt forskellig ud. Men en sejr ville helt sikkert have hjulpet på det. 

– Vi lykkedes godt med vores offensivt mentale udtryk i at sætte flere angreb sammen efter hinanden. I store dele af kampen spiller vi noget af det bedre fodbold, vi har set i 2021. 

– Vi skal tro på, at vi sagtens kan lykkedes med vores angribende fodbold. Men når vi har et resultat, så skal vi være bedre til at forsvare det hjem. Egentlig synes jeg også, at vi burde have scoret endnu et mål, som potentielt kunne have afgjort kampen. 

Den opmærksomme seer bemærkede måske, at spillertrøjerne i går så en smule anderledes ud. For i anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag bar hver spiller et navn på en kvindelig rollemodel som en hyldest til hverdagens heltinder fra Furesø og Nordsjælland. Jaxe havde Debbie Hamiltons navn bag på sin trøje, der til daglig er viceinspektør for 5.-7. klasse på Marie Kruse Skole. 

– Jeg synes, at det var en ære at spille med navnene på nogle af de lokale heltinder. Det er fedt at kunne bringe de personer frem, som knokler bag kulisserne – især i denne svære tid. Derfor er det også ekstra ærgerligt, at vi ikke kunne give de her kvinder en sejr.

På fredag skal Jacob Steen Christensen og resten af holdet igen i aktion, når den står på lokalderby mod Lyngby Boldklub. Rivalopgøret bliver sparket i gang klokken 19.00 på udebane i Lyngby.