Flemming P. efter tre tiltrængte point i Aarhus: I dag er en sejr meget vigtigere end godt spil

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Lasse Lagoni

Det holdt hårdt, men her til aften fik vi kriget en forløsende sejr hjem på udebane i Aarhus i en kamp, hvor AGF modtog en udvisning efter blot fem minutter. Otte minutter senere prikkede Ulrik Yttergård Jenssen sejrsmålet til 0-1 efter endnu en dødboldsscoring.

Cheftræner Flemming Pedersen var knap så tilfreds med vores udtryk i spillet, men virkelig glad og lettet over at nappe de vigtige tre point.

Jublen var ikke til at tage fejl af, da dommer Morten Krogh fløjtede aftenens kamp af på Ceres Park. Der stod 0-1 på måltavlen, sejren var vores og det var intet mindre end befriende. Derfor var vores cheftræner Flemming Pedersen også tilfreds efter kampen, da det var første gang i mere end tre måneder, at vi nappede tre point.

– Det er virkelig dejligt. Stemningen er fantastisk nede i omklædningsrummet. Vi er ikke jubelidioter, men selvfølgelig blev der sunget sejrssang, og folk var rigtig glade og lettede. Fordi vi var jo påvirket i løbet af kampen.

– Vi fik en tidlig 1-0 føring og spillede 11-mod-10 i hele kampen. Og vi ville så gerne jagte målet til 2-0, og har også en stor chance til Isaac Atanga, men vi kan også se, at vi var nervøse i spillet.

Netop Bubacarr Sannehs udvisning efter 5 minutter og Ulrik Yttergårds tidlige føringsmål lå til grund for holdets usikkerhed, mener Flemming Pedersen.

– Det var første gang, jeg havde set, at vi var nervøse for at tabe. I vores foregående kampe har vi ikke kunne se, at vi var nervøse. Hverken når vi var foran eller bagud. Der har vi bare kørt på. Det skyldes nok, at vi spillede 11-mod-10, og at vi kom foran tidligt. Så kan der gå noget stilstand i det, fordi man gerne vil beskytte den føring. Og så mister man flowet.

– Så vi klarede ikke overtalsspillet særlig godt. Vi skulle have været meget mere dominerende på bolden, og det er også derfor, vi sætter Victor Jensen ind, som vi ved er en god boldspiller i mellemrummet. Bolden hoppede stadig lidt på banen, men det skal ikke være nogen undskyldning. Der gik for meget stilstand i det, og vi var simpelthen ikke rolige nok.

Forud for kampen var det meget fokus på, at vi skulle være skarpe på at forsvare os mod AGF’s indlægsspil. Særligt fordi deres venstreback, Casper Højer, slår dem knivskarpt ind, og topscorer Patrick Mortensen er enormt farlig i boksen.

Flemming Pedersen mente, at løsningen var at presse højt og aggressivt på værterne, så de ikke fik mulighed for konstant at svinge boldene ind i vores felt. Vores cheftræner var tilfreds med vores måde at håndtere og undgå denne del af AGF’s spil.

– Det synes jeg, lykkedes rigtig godt. Udvisningen til Sanneh kommer også af, at vi presser på. Det kommer af, at vi er i angreb højt oppe på banen. Og jeg synes generelt, vi forsøger at gå højt op og stresse dem. Fordi vi ved, at hvis vi kommer for langt ned og stå, får vi det ene indlæg ind i hovedet efter det andet.

– Men idet AGF spiller med 10 mand og skal jagte en udligning, kommer de også meget hurtigt til at spille den dybe bold. For at sætte os under pres. De søger de lidt tilfældige situationer, hvor deres spillere har noget mere fysik at komme med. Men jeg synes overordnet, vi forsvarer os godt. Særligt i betragtning af, at vi mangler Kian og Johan. Det havde været en kamp for dem.

Ulriks scoring var endnu en klassisk fox-in-the-box-scoring efter et skarpt hjørnespark, der blev snittet videre fra Ibrahim Sadiq. Dermed er vi oppe på fire dødboldsscoringer i 2021, og Flemming har igen roser til overs for Frank Hjortebjerg og de involverede spillere.

– Det er bare rigtig god træning af Frank og drengene. Det er jo noget, han gik igang med i pre season, og vi havde ekstra fokus på det, fordi vi kunne godt se, hvor det bar hen med banerne på udebane.

– Og det er jo bare dejligt at se, at når man træner på noget, så bliver man også bedre. Men det er jo sommetider sådan, at når man har særligt fokus på noget, er der måske et andet aspekt, som bliver lidt dårligere. Og i dag var det vores eget positionsspil, som ikke  var helt skarpt nok.

På trods af at positionerne og vores offensive spil ikke var flydende i dag, mener Flemming Pedersen, at præstationen og kampen kan bruges til meget på grund af mødet med AGF’s rutinerede og til tider hårde spil.

– Det er meget, meget vigtigt at bevare fatningen i sådan nogle kampe. De er rigtig gode til at forsøge at komme ind i hovedet på modstanderne. Det så vi også sidst i Right to Dream Park, hvor Kamal fik et rødt kort for en for høj albue, hvor deres spiller kastede sig til jorden og ømmede sig længe.

– Og det kunne man også se i dag, hvor der blev spillet på alle de her tangenter. Og vi tager det som rigtig god læring. Velvoksne spillere har styr det mentale spil, og det har du ikke, når du kommer fra akademiet. Hvornår du skal falde, når du får et lille skub. Eller den lille smalltalk med modstanderen. Det får vi trænet rigtig godt, når vi møder AGF.

Og så mener vores cheftræner også, at arbejdssejren og de tre point er afgørende for de sidste tre kampe af grundspillet, som venter os de kommende uger.

– Den er enormt vigtig. Vi har ikke vundet i otte kampe i træk, og sejren i dag var vores første i 2021. Så i dag er en sejr meget vigtigere end godt spil og alt det der.

– Typisk kommer sejre jo af fight spil plus godt spil, og det skal vi huske på. I dag var der masser af fight, men fordi vi var i overtal, kunne vi godt vinde uden at spille poleret.

– Det sender også et signal til både os selv og fansene om, at vi stadig har lov til at drømme om top-6. Det ser fortsat meget sort ud, men første skridt er at vinde selv. Og det næste skridt er, at resultaterne skal være med os. Nu har vi hentet AaB, og så må vi se med de kommende resultater, afslutter vores cheftræner.

Allerede på søndag kan Flemming Pedersen, spillere og fans sætte gang i drømmene igen, når vi får besøg af AC Horsens hjemme i Right to Dream Park. Der er kickoff klokken 18.00, og kampen bliver vist på TV3 Sport og Viaplay.

Vamos!!!