Flemming P efter stor derbysejr i Lyngby: Spillede for fansenes stolthed og ære

Kategorier

Flotte mål og en storsejr mod vores lokalrivaler. Her til aften slog vi Lyngby BK på udebane med 0-3, tog afstand fra bundpladserne og spillede os for alvor tilbage i top-6-pladserne inden sidste runde af grundspillet. Cheftræner Flemming Pedersen er meget glad for at kunne give de tre point til vores fans.

Lyngby var gjort til favoritter forud for aftenens kamp på baggrund af en stime med tre sejre i streg, men i dag måtte de tage til takke med et stort nederlag i egen hule. 0-3 endte det, og dermed var deres stime brudt, mens vi nu er oppe på seks kampe i træk uden nederlag.

Vi fik en fremragende start på kampen, da Ibrahim Sadiq bragte os foran på fornem vis efter fire minutter. Derfra gik det en smule ned ad bakke, hvor Lyngby satte sig mere og mere på spillet. Vi fik dog bidt os tilbage i kampen, og da Lyngby modtog et direkte rødt kort i det 83. minut, tog det fart. På to flotte mål af Isaac Atanga og Andreas Schjelderup i de døende minutter fik vi lukket kampen til stor jubel.

Cheftræner Flemming Pedersen er ekstremt tilfreds med derbysejren, som han dedikerer til vores fans.

– Resultat i dag og de tre point var altoverskyggende. Det var ubeskriveligt vigtigt i jagten på top-6, fordi vi har sat os selv i den situation, hvor det kun er sejre, der tæller.

– Vi spillede for fansenes stolthed og ære. De havde sat et banner op ude foran vores omklædningsrum, og det havde jeg taget med til kampoplægget i dag. Jeg viste det til drengene, og vi blev enige om, at vi skulle ud og spille for klubben og vores fans. Og at det kun var sejren, der talte.

– Jeg tror, det betød rigtig meget. Selvom vi ikke kan se fansene for tiden, så er de der stadig. De støtter os, og det betyder rigtig meget for spillerne. Vi er nødsaget til at levere for vores fans, for vi kan ikke se dem eller snakke med dem i dagligdagen.

– Det var også fedt at se, at fansene sendte os afsted med røgbomber og vink til spillerbussen. Det giver lige dét ekstra sammenhold og stemning, og det skal virkelig ikke underkendes. Så dem vil jeg gerne sige tak til på vegne af hele truppen.

På trods af det endte med en storsejr, var det ikke igennem hele kampen, at der stod FC Nordsjælland på spilovertaget. Særligt i anden halvleg blev vi trætte og manglede ro, mener vores cheftræner.

– I starten lykkedes det rigtig godt, hvor vi havde inititativet, hvilket også giver os det tidlige mål. Der var flere positive ting at tage med fra første halvleg pånær hen imod slutningen. I starten af anden halvleg har vi også flere omstillingsmuligheder og optræk til at få det forløsende mål til 2-o.

– Men vi vidste også, at som anden halvleg skred frem, ville vi blive trætte. Idet vi træner på kunstgræs, mærker vi ikke den helt anderledes fysisk træthed, man møder på de her tunge græsbaner. Så vi var klar over, at vi ville dø langsomt i de sidste 20 minutter, hvor det handlede om at holde stand.

– Det skal dog også siges, at Lyngby er rigtig dygtige til at spille imellem kæderne. Kunsten for os var derfor, at vi skulle holde korte afstande mellem vores kæder. Og der var nogle situationer, hvor vores bagkæde står for lavt tilbage på banen. Vi mangler ofte at gå de der 5-7 meter længere frem, så der er stadig noget, der skal arbejdes med.

– Der går også for meget panik i vores opbygningsspil, hvor vi smider for mange bolde lige i fødderne på Lyngby-spillerne. De satser selvfølgelig også, og går højere på os, men derfor var der også meget plads på siderne af deres midtbane. Og det skal vi blive bedre til at udnytte.

– Vi har nogle unge spillere, som stadig skal stå på tæer for at være med. Der er mange af dem, som ikke er uddannede Superliga-spillere endnu. Men det er en fantastisk læring for dem, som de skal igennem. Vi har en masse erfarne og vigtige spillere ude, som ville hjælpe med at holde i bolden og skabe noget ro, men nu er de her ikke. Og så er det fantastisk, at der er så meget spilletid til de helt unge drenge.

På trods af manglende dominans er dog flere højdepunkter ved sejren, som vi sagtens kan glæde sig over. Ibrahim Sadiq scorede for anden kamp i streg, Peter Vindahl nappede et straffespark, Isaac Atanga var tilbage på tavlen, Andreas Schjelderup lavede sit første seniormål og så fik Adamo Nagalo sin Superliga-debut. Det var et hektisk første møde med Superligaen, som Nagalo fik, forklarer Flemming:

– Adamo kommer jo ind på et hektisk tidspunkt, hvor vi bad ham om at holde på bolden. Han er en spiller, som både kan spille på midtbanen og i forsvaret, så vi tog ham med, fordi vi er nede på forsvarsspillere. Vi har ialt seks stoppere ude fra U19- og Superliga-truppen.

– Han har ikke engang spillet på reserveholdet endnu, men vi tænkte, at vi gerne ville have ham med på bænken. Og så fik vi muligheden for at sætte ham ind. Det er enormt stort for ham, fordi det er langt tidligere, end hvad planen har været. Han behøver fortsat rigtig meget uddannelse, men det er bare fedt, at vi får mulighed for at se mere til de unge drenge.

Med sejren i dag er vi nu oppe på seks kampe i træk uden at tabe, mens vi samtidig tog afstand fra Lyngby på 11. pladsen og i stedet spillede os tættere på de eftertragtede pladser i mesterskabsspillet. På søndag venter den sidste og afgørende runde af grundspillet, hvor vi møder SønderjyskE. En kamp som kan blive en stor gyser, mener vores cheftræner:

– Opgaven kan blive lidt forskellig. Måske kan vi selv bestemme, om vi vil i top-6, men under alle omstændigheder kræver det en sejr. Og det skal vi huske på, for vi kan også stå i en situation, hvor vi ikke selv er herre over det. For der kan være et anderledes pres alt afhængigt af, om vi selv bestemmer eller ej.

– Vi har god erfaringer med de her situationer i FC Nordsjælland. Nogen påstår, at vi ikke har nok erfaring eller vindermentalitet, men vi er altid kommet stærkt, når det virkelig gjaldt. Der har vi været gode til at komme fra baghjul. Nu har vi lagt pres på de resterende hold, og så må vi se, hvordan stillingen ser ud inden sidste runde.

– Og så vil jeg også gerne understrege, hvor glad jeg er for, at vi kan give fansene en realistisk mulighed for at drømme om top-6 igen. For det tror jeg måske ikke, de altid er klar over.

– Den største glæde er jo at glæde andre. Så det er så vigtigt for os. Det kan godt være, at jeg virker objektiv eller kedelig, men der må ikke være nogen tvivl om de følelser, jeg har i kroppen. Jeg viser dem ikke så tit, men det betyder rigtig meget for mig at glæde fansene, afslutter Flemming Pedersen.

I skrivende stund ligger vi på en 6. plads i 3F Superligaen, inden vores nærmeste konkurrenter spiller deres respektive kampe senere denne weekend. Derfor bliver det spændende at følge med i resultaterne, inden vi på søndag spiller den afgørende kamp mod SønderjyskE på hjemmebane.