Chancerig træningskamp endte med nederlag: Vi skal lære af niveauforskellen

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

I dag var der dømt træningskamp i Right to Dream Park, hvor vi mødte Brøndby IF. Det var en angrebsivrig kamp, der desværre endte med et 1-5 nederlag til os. Selvom Joachim Rothmann bragte os i front i første halvleg, lykkedes vi ikke at holde stand mod gæsterne fra Vestegnen. Og det er der enormt meget læring i, mener assistenttræner, Frank Hjortebjerg.

Det tegnede ellers lovende, da Joachim Rothmann efter et flot indlæg fra Simon Adingra fik prikket bolden ind bag Brøndby IF’s målmand, Michael Tørnæs, i midten af første halvleg. 1-0 føringen holdt desværre ikke særlig længe. For fem minutter senere fik de blå-gules Lasse Vigen spillet Oskar Fallenius fri til en afslutning, der gik i mål. Kort tid efter sendte Andreas Pyndt udeholdet på sejrskurs med et resolut spark ude fra feltet. 

I dagens kamp havde Brøndby IF flere spillere med 3F Superliga-kampe på cv’et på banen. Det gav pote i anden halvleg, hvor tempoet virkelig blev skruet i vejret. Mens vi ikke lykkedes med vores chancer, kunne Pyndt sikre sig et hattrick. Og med et mål af Jagvir Singh endte kampen med slutresultatet 1-5. 

Efter en kort afrunding med vores spillere efter opgøret fangede vi vores assistenttræner, Frank Hjortebjerg, til en snak, om hvad sådan en træningskamp kan bruges til. Udover en masse kilometer i fodboldbenene og kamptræning kan tempoet fra i dag også gavne os i det mesterskabsspil, der venter efter påske. 

Læs hans reaktion ovenpå kampen her: 

– Vi skal lære af niveauforskellen. Der var stor forskel på holdene i dag, så resultatet var meget retvisende. Men der kan være god læring i at møde et bedre hold for mange af drengene. 

– Det var en kamp i et højt tempo, hvor begge hold forsøgte at presse højt. Man kan se på måltavlen, at det var en kamp med en del chancer og masser af fart over feltet.

– Jeg har lige haft en snak med drengene, hvor vi talte om, hvordan man skal reagere, når man møder modstand. 

– Jeg sagde til dem, at det var utrolig vigtigt, at vi hænger sammen som hold. Vi er nødt til at hjælpe hinanden, når vi møder et hold, som er bedre end os. Det nytter ikke noget, at vi begynder at spille individuelt. Det gør det kun sværere. Så forhåbentlig er vi lidt bedre rustet til det efter i dag. 

– Hvis vi ser frem mod mesterskabsspillet, så kan man sige, at tempoet i kampen er godt at få ind under huden. For det er sandsynligvis et endnu højere tempo, som vi kan forvente i fremtiden.

Hvis ikke du så med tidligere i dag, kan du se hele det målrige reserveopgør mod Brøndby IF på vores Youtube-kanal, som du kan finde lige HER.

Husk, at der i aften er mulighed for at følge vores U21-drenge, Victor Jensen, Peter Vindahl Jensen og Magnus Kofod Andersen, når Danmark klokken 21.00 spiller første EM-slutrundekamp mod Frankrig. Opgøret bliver vist på DR2 med optakt fra klokken 20:50.