Ugens U-Nyt: Vi er i en privilegeret situation

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

I den kommende weekend er vores U19- og U17-drenge igen tilbage, når de første rigtige træningskampe venter.

U19:

På lørdag tager vores U19-drenge turen til Frederiksberg, hvor FC Københavns ditto er værter for årets første træningskamp imod en modstander uden for klubben.

Indtil videre har holdet kun kunnet matche sig internt. Derfor er det en kamp, som holdet og cheftræner, Kasper Kurland, ser meget frem til. 

– Vi er meget spændte, og vi glæder os rigtig meget. Vi har set frem til at spille noget, som ligner en rigtig kamp, så det ser alle i og omkring truppen selvfølgelig meget frem til, siger cheftræneren og fortsætter. 

– Det bliver spændende at se, hvordan relationerne kommer til at være, og om de kommer til at sidde fra starten af eller om vi skal bruge lidt tid på at komme ind i rytmen igen. Så derfor er vi selvfølgelig godt klar over, at timingen måske ikke sidder fra første fløjt. Men vi er jo den samme gruppe spillere, så vi har også en forventning om, at vi relativt hurtigt vil kunne se, at vi ligner os selv i forhold til det udtryk, som vi gerne vil have. 

– Vi vil selvfølgelig sørge for at få så mange i spil som muligt, da det vil være meget værdifuldt for spillerne. Men samtidig kigger vi også på, hvor meget de forskellige spillere har spillet indtil videre. Nogle spillere har brug for mere tid på banen end andre, så derfor skal vi være gode til at time det korrekt. 

– Men vi glæder os og håber, at vi går ind i en tid, hvor vi forhåbentligt vil komme til at spille endnu flere kampe. 

Selvom holdet ser meget frem til den kommende kamp, så er de også klar over, at de er i en meget privilegeret situation. En situation, som ikke ville være mulig uden det fantastiske arbejde, som vores sundhedsstab i disse tider udfører. 

– Samtidig går vi stadig ydmygt til værks, da vi er klar over, at vi er i en privilegeret situation, når man sætter det i kontekst med, hvad der ellers sker rundt omkring i samfundet. 

– Derfor vil jeg også gerne sende en tak til alle i og omkring klubben – specielt vores sundhedsstab med Jonas Bjørn og Jacob Penalver i spidsen. Samtidig har vores fysiske træner, Anders Lund, gjort et fantastisk arbejde i forhold til at få hele vores testprogram til at køre helt perfekt. Der er virkelig blevet udført et enormt arbejde bag kulissen, som jeg håber, at folk er opmærksomme på. Samtidig har drengene været rigtig gode til at tage deres forbehold, så det er også et udtryk for, at de har forstået alvoren i det. 

– Så dem sætter vi rigtig meget pris på, for hvis det arbejde ikke er udført og med en sådan disciplin, så ville det være nemmere for myndighederne at stoppe vores arbejde her. 

– Så endnu en gang vil jeg gerne sende en stor tak til vores sundhedsstab, for uden dem vil det ikke være muligt for os at gøre det, vi elsker, afslutter Kurland.

Lørdagens kamp bliver fløjtet i gang klokken 11.00, og der vil ikke være adgang for tilskuere. Da opgøret er på udebane, vil der ikke være et livestream fra vores side af, men kampen vil kunne følges på vores Twitter-kanal

U17:

Vores U17-mandskab skal også i aktion i den kommende weekend, når de tager turen til Vestegnen, hvor Brøndby IF er værter. 

Denne kamp er også den første rigtige test for U17-drengene i dette år, så der venter en spændende, men også meget privilegeret opgave for holdet. 

– Vi er spændte og samtidigt enormt ydmyge omkring, at langt fra alle fodboldhold i øjeblikket har den mulighed. Så vi kommer til at nyde det i fulde drag. Vi har efterhånden i noget tid haft en hverdag med ugentlige tests og restriktioner, og har fået opbygget gode rutiner omkring det. Så det er dejligt, at vi nu også har muligheden for at kunne spille kamp. Jeg kan garantere, at spillerne glæder sig, siger cheftræner, Johannes Hoff Thorup, og fortsætter…

– Men henblik på selve kampen, så bliver det selvfølgelig først og fremmest dejligt at se spillerne i aktion igen. Det er første kamp i lidt over to måneder, så der vil helt sikkert være lidt rust der skal bankes af. 

– Når det er sagt, så har spillerne været på et højt niveau tidligt i opstarten, så det bliver også spændende at se de ting, vi har arbejdet med på træningsbanen. Der har blandt andet været lidt ændringer og nye variationer omkring vores presspil og vi har forsøgt at lægge yderligere et lag på med vores offensive spil, så vi forhåbentligt i foråret skaber endnu flere chancer og endnu flere mål.

På trods af, at den kommende kamp vil være den første og at det samtidig er udvidende, hvornår den næste kommer, så handler det stadig om at få alle spillere i spil.

– Træningskampe som disse bruger vi til at få set alle spillerne i aktion. Til træning har vi, som nævnt, arbejdet med flere nye elementer, og har set spillere danne nye relationer imellem sig på banen. Netop disse relationer forsøger vi også at få sat i spil til kampen. Så et fysisk fokus, blandet med fokus på elementer i spillestilen tilsat lidt individuelt og relationelt touch spillerne imellem, og så har vi opskriften på hvordan kampen skal gribes an, afslutter Hoff Thorup.

Opgøret bliver fløjtet i gang klokken 11.00. Der vil ikke være adgang for tilskuere.