Ugens U-Nyt: Et bindeled i klubben

Kategorier

I vinteren 2017 stoppede Bajram Fetai karrieren, og lige siden har han været tilknyttet FCN i flere forskellige roller.

Med over 100 kampe for FCNs Superligahold, er Bajram Fetai et navn, som mange kender. Da han valgte at lægge støvlerne på hylden, kom han også tilbage til den klub, som han har spillet flest kampe for og som har betydet meget for ham både sportsligt og personligt.

Sidenhen har Fetai været inde omkring diverse ungdomshold og lidt omkring Superligaholdet. 

– I dag er jeg assistenttræner på U17, angrebstræner for U14-U19, samt character coach i hverdagen. På samme tid er jeg ved at slutte min lederuddannelse, hvor jeg har været i flere forskellige afdelinger, blandt andet hos Jan Laursen, forklarer Fetai og fortsætter.

– Jeg har lavet mange ting i mine snart fire år som træner her i klubben: assistenttræner for U17 og U19, assistent for Søren Krogh i angrebstræning og lidt inde over Superligaen som individuel træner. 

På grund af hans fortid og nuværende roller, så har den tidligere angriber været lidt af et bindeled i klubben. Noget, som han også selv er enig i. 

– Ja, det kan man godt. Det er også en rolle, som jeg fremadrettet sagtens kunne se mig selv i, da jeg rigtig gerne vil samle folk, så alle har en fælles forståelse for, hvad der foregår i klubben – både sportsligt og administrativt. Jeg har altid følt, at jeg er lidt af en integrationsminister, samt at jeg kan påvirke kulturen i en god retning. 

Selvom Bajram er som et bindeled i klubben, så er hovedfokusset stadig på spillerne på U17-holdet. 

Formålet for os med de her spillere, er jo at udvikle dem, så de kan blive rigtig dygtige fodboldspillere, men også nogle gode mennesker. De ting, som de skal igennem, skal vi sørge for foregår i et elitemiljø hver eneste dag. Vi skal skabe det bedste miljø for dem, hvor de kan trives og udvikle sig, fordi ellers tror jeg ikke, at vi kan have succes med det.

– Selvfølgelig er det sportslige vigtig, fordi ellers kan forretningen ikke køre rundt, hvis vi ikke kan få nogle spillere igennem. Med det i baghovedet, så er det også vigtigt, at vi har en plan, som er meget tydelig i forhold til, hvad spillerne skal gå igennem. 

– Så hvis du har nogle spillere, som ikke vil det og virkelig ikke brænder for det selv, så er det jo svært for os at gøre så meget. Vi kan gøre alt, hvad vi kan, og det gør vi også. Vi er ikke perfekte endnu, men vi gør i hvert fald rigtig meget, men der er også meget, der er op til spilleren i sidste ende, afslutter den tidligere angriber.