Ugens U-Nyt: En fornuftig weekend

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

I den forgangne weekend var vores U19- og U17-drenge tilbage i kamp, da de henholdsvis var på besøg hos FC København og Brøndby IF.

U19:

Lørdag formiddag så vi endelig vores U19-drenge i aktion igen, da de mødte FC Københavns ditto i en træningskamp. Holdet trak en flot 3-1 sejr med hjem til Farum efter specielt en rigtig flot første halvleg. 

Før kampen var cheftræner, Kasper Kurland, lidt spændt på at se, hvordan positionerne og relationerne i spillet ville være, men i de to facetter så det meget lovende ud. 

– Vi så gode ud i positionerne og spillet, og vi kunne fint spille gennem kæderne. Der var nogle situationer, hvor vi virkelig fik spillet hurtigt og kom afsted. I andre situationer var vi bedre til at holde på bolden, spille fra side til side og få flyttet modstanderen. Så den del så allerede fin ud, selvom det var den første kamp, siger Kurland og fortsætter…

– Men det var stadig ikke bedre, end vi stadig har meget at gå på i forhold til, hvor vi gerne vil være henne, når vi rammer turneringsstarten. 

I efteråret var holdet rigtig gode til at få skabt nogle gode gennembrud, men der manglede den sidste skarphed foran mål. Dét er der blevet arbejdet meget med i opstarten, og fremskridtene kunne allerede ses lidt i lørdagens kamp. 

– Det var selvfølgelig dejligt at se, at vi var skarpe. Jeg kunne godt tænke mig, at vi havde scoret på endnu flere åbne chancer og at vi havde skabt endnu flere store chancer. Vi havde nogle, specielt i første halvleg, efter gennembrud på både højre og venstre side, hvor vi godt kunne have været endnu skarpere. 

– Men alt i alt synes jeg, at der var mange positive ting at tage med. Det gav os et godt udgangspunkt før, at vi forhåbentligt får lov til at kunne starte turneringen. Det er selvfølgelig det, som vi alle håber og ønsker, at vi får lov til. 

På grund af de gældende retningslinjer, er det stadig uvist, hvornår U19-ligaen sparkes i gang igen. Derfor er der arrangeret tre træningskampe i de kommende uger. 

Selvom det “kun” er træningskampe, så vil der arbejdes med spillerne, som var det ligakampe der ventede. 

– Vi træner med fuld fokus, som hvis det var ligakampe. Så det er med samme plan og fokus for øje. Selvfølgelig er der stadig et fysisk fokus og load, som vi stadigvæk skal have helt op, så vi er stadig lidt i opbygningsfasen i forhold til det. 

– Men udover det, så kommer vi til at køre på og arbejde på i forhold til vores program, som var det ligakampe, da vi føler, at det giver den bedste læring for spillerne. 

– Vi har set gode ud i træningerne og vi har været godt på vej. Det har været godt at se, at de spillere, som har været med superligatruppen, er kommet tilbage med en masse tempo i både kampene og træningerne. Så den del har også været med til at give os noget ekstra fart i spillet. 

– Vi glæder os til at tage fat i den sidste del af forberedelserne. Nu har vi tre rigtig gode træningskampe foran os, som vi også glæder os til at få afviklet, afslutter cheftræneren. 

På lørdag kommer Lyngby BK på besøg i Right to Dream Park. Som ved alle hjemmekampe vil det være muligt at se kampen på vores YouTube-kanal. Så nyd din lørdag aften med noget god fodbold, når kampen fløjtes igang klokken 18.30.

U17:

For vores U17-drenge galt det lørdag en tur til Vestegnen, hvor Brøndby IF ventede. Kampen endte som den startede, 0-0. 

På trods af resultat, så viste holdet, ifølge cheftræner, Johannes Hoff Thorup, stadig mange fine takter.

– Som resultatet antyder så var det en rigtig flot defensiv præstation fra vores vedkommende. Vi tillader Brøndby meget få chancer i kampen, hvilket skyldes et godt og aggressivt spil uden bold. Vi gav dem ikke meget tid med bolden og så rigtig fint afstemt ud i vores defensive positionering, siger Hoff Thorup og fortsætter…

– Offensivt ville vi selvfølgelig gerne have scoret et mål eller flere. Vi har bolden meget i kampen og skaber egentlig også rigeligt med chancer, men formår desværre ikke at konvertere dem til mål. Så vores manglende skarphed foran mål bliver selvsagt en udfordring i forhold til at vinde kampen, men der var mange andre fine takter.

Da det var drengenes første “rigtige” kamp efter julepause, så er det altid svært for trænerteamet at forudse, hvordan de forskellige aspekter i spillet vil se ud. 

– Som nævnt, så var der mange fine takter i kampen. Vores opbygningsspil så rigtig fint ud og vi havde få udfordringer med at løse Brøndbys presspil. Vi fik os ofte spillet tæt på mål, så den del er jeg meget positiv over. Vi manglede skarpheden foran mål, men alle elementer inden var rigtig fine. 

– Det er altid en udfordring at skulle nedbryde et forsvar, der forsvarer kollektivt og med mange spillere bag bolden, så relationerne på den sidste tredjedel skal vi stadig arbejde grundigt med. Men selvom 0-0 kan lyde lidt kedeligt, så var der rigeligt med chancer til os i kampen. 

Hvad de kommende uger vil byde på er stadig uvist, men det betyder ikke, at der bliver trappet ned i forhold til træning. 

– De næste par uger er desværre stadig lidt uforudsigelige. Vi træner efter fuldt program og gør spillerne klar til endnu flere kampe, men det er ikke helt så let for os at planlægge programmet. Vi håber og tror dog på, at der venter flere kampe lige rundt om hjørnet og har mere eller mindre fået bekræftet to mere. Så vi skal nok få flere kamp minutter i benene inden turneringen forhåbentligt starter d. 20 marts, afslutter cheftræneren.