Ugens Kvindenyt: Tidligere landsholdsspiller skal rykke vores U18-piger

Kategorier

foto: fcn.dk

Over vinteren fik vores U18-piger ny cheftræner, da den tidligere landsholdsspiller, Anja Heiner-Møller, sagde ja til jobbet.

Anja Heiner-Møller er kommet til FC Nordsjælland med både landsholds- og udlandserfaring. I sommer kom hun tilbage til Danmark igen efter tre år i Canada, hvor hun blandt andet var træner på akademiet hos MLS-klubben, Vancouver Whitecaps FC. 

Vores nye U18-cheftræner begik sig også selv på det højeste niveau i Danmark, hvor det blandt andet blev til syv kampe for A-landsholdet og 37 U-landskampe for Danmark, inden hun stoppede karrieren som 25-årig på grund af hendes studier på universitetet.

Om hendes første tid i klubben har Anja følgende at sige….

– Jeg har fået en virkelig god start i FCN, hvor både det eksisterende team omkring U18-holdet, kvindeseniorholdet, herreafdelingen og ledelsen, har taget rigtig godt imod mig. Jeg skal være ærlig at sige, at jeg stadig ikke helt er landet og har vænnet mig til de gode forhold vi får stillet til rådighed i FCN og ikke mindst de visioner og fremtidsmuligheder i Right to Dream projektet, som vi bliver præsenteret for, men jeg værdsætter hver en ting og kan ikke vente med at få lov til at være en del i rejsen, når “Coronahåndbremsen” letter og toget bare kører med fuld gas fremad, siger vores nye U18-cheftræner. 

U18-cheftrænerens primære rolle kommer til at omhandle vores dygtige og dedikerede U18-piger, hvor specielt forbindelsen mellem U18-pigerne og Kvindesenior bliver meget vigtigt. 

– Min vigtigste opgave med U18 holdet her fra start, har været at skabe en klar struktur og få opsat nogle rutiner forholdsvis hurtigt, da holdet har været lidt udfordret med en del udskiftning på trænerposten det sidste års tid. 

– Derfor var der brug for hurtigt at vise vejen og retningen for, hvordan vores hverdag kom til at køre. Det gjorde det selvfølgelig ikke meget nemmere, at dette skulle foregå under Coronarestriktionerne, men pigerne har taget godt imod det, og jeg synes, at vi, og her tænker jeg på hele teamet omkring holdet, har fået rigtig mange fine ting ud af denne periode. 

– Det nye begreb ’fjerntræning’, der rummer individuelle samtaler, styrketræning og taktisk videoanalyse over teams, har været en del af vores nye hverdag. Dertil er masser af træning i små grupper + dertilhørende selvtræning, også blevet en del af vores ’nye Coronarutiner’ og det er der skam kommet en masse godt ud af.

– Når vi får lov til at træne med fuldt hold igen, vil vores primære opgave være at finde hinanden i FCN-spillestilen og få dette til at hænge sammen med Kvindeligaholdets arbejde med spillestilen også, således at vi kan give de U18 spillere, som får chancen, den bedst mulige overgang til seniorfodbolden i FCN.

Anja beskriver sig selv som en træner med fokus på det sociale og præstationerne på banen.

– Jeg er klart et produkt af, hvor jeg selv har været. Jeg har været i elitefodbolden, siden jeg var 15 år og jeg er firkantet omkring mødetider, forventer en stor arbejdsindsats af mine spillere og sætter pris på gå-på-mod og modet til at prøve igen, når man ikke lykkes. Dertil er jeg socialt anlagt og trives ekstremt godt i teams og er også en kæmpe holdspiller, hvorfor jeg gerne minder spillerne om det ansvar, de har for hinanden og holdet, afslutter hun.

Udover rollen som cheftræner for U18-pigerne, bliver hun også en del af vores Character Development program og får en rolle omkring struktureringen omkring elitefodbold og skolegang for vores unge piger. 

Anja nåede i sin aktive karriere over 250 kampe i den bedste danske række. Før FCN, var hun blandt andet assistenttræner for U16-landsholdet og cheftræner i BSF.