Tiia Peltonen: Et stort skridt for mig

Kategorier

foto: fcn.dk

Fra Finland til Farum. Forsvarsspilleren Tiia Peltonen er den nyeste tilføjelse til vores kvindeseniortrup. Selvom det var en udfordring for Tiia at forlade hjemlandet, valgte hun at rejse for at udvikle sig både på og udenfor banen.   

De omkring 1.000 km mellem Finland og Right to Dream Park var en stor mundfuld for Tiia Peltonen, der er en ny del af vores Gjensidige Kvindeliga-trup. Midterforsvarspiller fra Helsinki har tørnet ud i sit hjemland hele sit liv, hvor hun har repræsenteret klubberne PK-35 Vantaa og Åland United. Med skiftet til os kommer hun for alvor ud af sin comfort zone, men det passer perfekt i hendes jagt på udvikling.

– Det er selvfølgelig svært og udfordrende ikke at bo i sit hjemland, men klubben er et nemt sted at komme til, siger Tiia Peltonen.

– Jeg er en lidt genert type, så det var et stort skridt for mig at rykke hertil. Det er fedt at være i Farum.

– Jeg vil gerne udvikle mig både som spiller og som menneske. Jeg er overbevist om, at jeg nok skal udvikle mig på banen, men mit skifte til klubben er også et skridt ud af min comfort zone. Så jeg håber, at det vil bære frugt personligt for mig.

Det er især professionalismen, som var tungen på vægtskålen, da Tiia skulle vælge det næste skridt i sin karriere. Allerede nu bemærker hun på de forskelle, der er mellem at spille i Finland og her.

– Jeg har fået muligheden for at træne et par gange med holdet, og jeg synes, at spillerne er rigtig gode. Det ser virkelig fornuftigt ud. Hele setuppet og miljøet er meget professionelt, hvilket jeg sætter stor pris på.

-Det vigtigste for mig er, at klubben er så professionel. Alle faciliteterne er super professionel. Styrketræningscenteret ligger jo vitterligt lige hernede. Der er også mange folk omkring holdet.

– I Finland kunne man måske se fysioterapeuten en gang om ugen – Her er de der altid. Det er sådan nogle ting, som jeg sætter pris på.

Personligt har Tiia altid været glad for fodbold, i en sådan grad at hun har skabt sin omgangskreds gennem det. Ud over at spille kampe så ser forsvarsspilleren frem til at lære sine holdkammerater bedre at kende og vise, hvilken spiller hun er.

– Fodbold betyder rigtig meget for mig. Jeg har spillet, siden jeg var 7 år gammel. Næsten alle mine venner har jeg fået gennem fodbold. Det er en virkelig stor del af mit liv.

– Jeg er ret god og rolig med bolden. En af mine helt klare styrker er at forsvare, fordi jeg er god til at positionere mig klogt. Jeg ret hurtig til at forudsige, hvor jeg skal løbe hen.

– Derudover er jeg god til at aflevere og spille bolden. Så jeg synes, at jeg passer godt ind i måden, holdet spiller på.

Cheftræner, Brian Sørensen, er meget glad for tilføjelsen af finnen.

– Vi har ledt efter en central forsvarsspiller, som er dygtig omkring opbygningsspillet og rolig på bolde, og der passer Tiia rigtig godt. Hun kommer fra Åland United ligesom Ashley Riefner, hvor de vandt det finske mesterskab sammen. Men vi er sikre på, at vi kan udvikle hende, så hun igen kommer ind omkring det finske landshold. 

Peltonen er blevet tildelt nummer 12 i truppen.