Stjerneskud fik debut: Det har altid været min drøm

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Her i klubben satser vi på unge fremadstormende talenter, og i går spillede Andreas Schjelderup sine allerførste 3F Superliga-minutter, endda fra start, i gårsdagens kamp mod Brøndby IF. Det gør Schjelde til den næstyngste debutant i vores historie – Blot 16 år og 248 dage.

Det kom som en stor overraskelse for Andreas Schjelderup, da han i går fik muligheden fra start i forårspremieren mod Brøndby IF. Selvom vi desværre måtte tage til takke med et ærgerligt 0-1 nederlag til de blå-gule, var der stor glæde at finde hos den unge norske debutant.

– Det var fantastisk at få min debut i går både for mig, mine venner og familie. Det er noget, som jeg har arbejdet hårdt på, siden jeg var helt lille, siger Andreas Schjelderup.

– Min drøm har altid været at spille professionelt, så jeg forsøger at gøre mit bedste og hjælpe holdet så meget som muligt.

– Det var en stor overraskelse for mig. Jeg vidste ikke, at jeg allerede ville få min debut fra start. Så jeg forsøgte bare at vise den bedste version af mig selv på banen.

Især på U19-holdet har den unge midtbanespiller længe vist eksempler på sin talentfulde fodboldkunnen, men op til den kommende afgørende halvsæson fik han muligheden for at prøve kræfter med førsteholdet. Efter flotte præstationer i pre-season udmøntede det sig i går i en velfortjent plads i startelleveren og lidt over en times spilletid. En præstation, som ifølge cheftræner Flemming Pedersen var “mere end godkendt”. 

– Jeg spillede for U19-holdet og fik at vide, at jeg skulle deltage i opstarten med førsteholdet. Siden da har jeg bare kæmpet hårdt for at bevise over for trænerne, at jeg er god nok til at spille, siger Schjelde.

– Det, tror jeg, er grunden til, at jeg får lov til at være med fra start i går. Jeg var selvfølgelig meget overrasket. Jeg havde slet ikke forventet, at jeg ville være en del af startelleveren.

I en alder af blot 16 år og 248 dage træder Schjelderup ind som den næstyngste debutant i klubbens historie. Det er kun overgået af Tochi Chukwuani, der spillede sine allerførste minutter, da han var 16 år og 182 dage.

– Det var ikke rigtig noget, som jeg var klar over. Men det betyder rigtig meget for mig, fordi jeg elsker klubben, siger stortalentet.

– FC Nordsjælland er en fantastisk klub at spille for, så jeg føler, at det er lidt af en bedrift for mig, selvom jeg forsøger ikke at koncentrere mig om det.

– Det viser, at det er en fantastisk klub, som tro på unge talenter. De er ikke bange for at give ungdommen en chance for at spille.

Schjelderup kunne efter kun 13 minutter se Vestegnsklubben bringe sig foran med en scoring af Simon Hedlund. Derefter var jagten på en udligning gået ind. Desværre uden held. Selvom glæden – og kulden – var til at spore hos debutanten, mener han, at der er ting, som skal forbedres.

– Det var en svær kamp for os, fordi vi ikke lykkedes med alt det, som vi har øvet på til træning. Selvfølgelig er vi skuffede. Vi kæmper jo altid for de tre point i jagten på top-6, så vi er enormt ærgerligt, siger midtbanespilleren.

– Personligt vil jeg gerne have bolden på den sidste tredjedel af banen for at skabe scoringschancer, men det lykkedes ikke helt i går. Der er jeg nødt til at forbedre mig, og det gør jeg ved at arbejde endnu hårdere, så skal det nok blive bedre.

Allerede på søndag skal Andreas Schjelderup og resten af drengene i aktion igen, når OB kommer på besøg i Right to Dream Park klokken 14. Desværre kan vi ikke byde jer velkommen på stadion på baggrund af de gældende restriktioner.

Vi byder jer derimod igen indenfor til vores nye Digital Matchday Experience, hvor vores vært, Hassan Al-Saraf, taler med gæster, giver eksklusivt indblik i spillernes opvarmning og kommenterer kampen live via vores Youtube-kanal.

Husk, at du kan læse, hvad cheftræner Flemming Pedersens sagde efter gårsdagens kamp HER.