[PODCAST] Hjortebjergs optakt vs. AaB | “Det bør ligge godt til os”

Kategorier

Siden sidst vi mødte AaB, har aalborgenserne fået en ny cheftræner ved navn Martí Cifuentes. En 38-årig spanier med erfaring fra den norsk fodbold, hvor han stod i spidsen for Sandefjord Fotball i to år, inden han i slutningen af december blev offentliggjort i AaB.

Netop Cifuentes’ indtræden i Nordjylland er et stort tema i denne uges optakt fra vores assistenttræner Frank Hjortebjerg:

– En spansk træner som helt klart er, og det er hverken ment positivt eller negativt, en klassisk Cruyff-inspireret fyr. Som gerne vil insistere på at spille 4-3-3 og med nogle kanter, der bliver højt og bredt i banen. Og en 9’er der kan falde lidt ned i banen og skabe nogle overtal.

– Vil gerne bygge spillet op nedefra igennem linjerne, og forsøger også at presse højt, når modstanderen har bolden. Og det er også ud fra en grundstruktur i en klassisk 4-3-3, hvis man skal sige det på den måde.

– Jeg synes, at de har haft en tendens til ikke nødvendigvis at spille så hurtig, som jeg tror, de gerne vil. Så i deres boldomgang og denne her semi-insisteren på at spille op igennem linjerne, vil jeg forvente, at de ikke er tilfredse med tempoet. De vil gerne ind og spille noget hurtigere, vende spille hurtigere og komme mere ind imellem modstanderen.

– Så det er noget af det, vi skal prøve at profitere af. Se om vi ikke kan vinde bolden højt i banen, når de gerne vil forsøge at spille den op igennem vores linjer. Og hvis vi kan vinde bolden tidligt i den fase, skal vi enten holde fast i den eller allerhelst køre en omstilling og gå ned og lægge den i kassen.

– Vi tror på, at hvis begge hold forsøger at bygge spillet op konstruktivt og struktureret nedefra og bruge deres keeper, så er vi bedre end de andre. Så det bør ligge godt til os.

I podcasten bliver der selvfølgelig også afrundet på søndagens uafgjorte udekamp mod Randers FC, snakket om vores seneste møder med AaB (hvor vi har en rigtig flot statistik!), om at være tilbage på hjemmebane i Farum og meget mere.

Giv den et lyt! … og husk at abonnere på vores podcast-kanal.

Der er kickoff på søndag klokken 14.00 hjemme i Right to Dream Park. Opgøret kan ses på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra klokken 13.30.