Flemming P. efter rutsjebanetur i Vejle: Moralsk boost, men følelsesmæssig skuffelse

Kategorier

Foto: Lasse Lagoni / Gonzales Photo

Det lignede længe et nederlag på Vejle Stadion, hvor stillingen var 1-0 til værterne indtil langt inde i anden halvleg. To forløsende dødboldsscoringer af Ulrik Yttergård og Victor Jensen vendte dog rundt på det hele, inden Vejle fik udlignet til slutresultatet 2-2 i overtiden. 

Forud for dagens kamp var der en del fokus på græstæppet på Vejle Stadion, som var meget medtaget af den danske vinterkulde. Af samme årsag havde Flemming Pedersen og resten af trænerteamet lagt en lidt anden disposition til opgøret.

– Vi ville gerne spille lidt mere simpelt. Det handlede om, at vi ikke skulle blive fanget inde centralt på banen, fordi der ville Vejle være gode på omstillinger.

– Derfor var planen at spille nogle længere afleveringer end normalt, fordi banen netop var så svær at spille på, fortæller vores cheftræner.

På trods af vores mere simple gameplan kom Vejle alligevel bedst ud til første halvleg, hvor de også bragte sig foran 1-0 efter 37 minutter.

– De får presset os, vinder flere andenbolde og sidder lidt tættere. Vores eget pres er ikke godt nok, så de får for meget tid til at slå bolde frem, hvor de er stærkere på andenboldene.

– Men målet vi indkasserer i første halvleg er jo lidt latterligt. Det er i forbindelse med en pludselig indskiftning, og der er et kommunikationssvigt i forhold til roller på dødbolden, da Ivan kommer ind.

– I pausen får vi justeret vores presstrategi, så vi kommer lidt tættere på deres to stoppere. Og samtidig kunne vi se, at Vejle blev mere passive til sidst i første halvleg efter deres scoring. Og det tager vi op i pausen. At vi ikke skulle spille lige så direkte længere, for der er plads til at spille igennem midten.

– Og så havde vi også stort fokus på, at vi skulle blive ved med at tro på tingene. Vi skulle jagte, jagte og jagte.

Pausejusteringer så ud til at give pote, for det var et forvandlet FC Nordsjælland-hold, der kom ud til anden halvleg.

Det udmøntede sig i et klassisk mål fra 100-kampsjubilaren, Ulrik Yttergård Jenssen, der var listet med frem i boksen i forbindelse med et frispark. Og i det 86. minut lignede det et fuldendt comeback, da Victor Jensen sparkede føringsmålet i kassen efter et langt indkast og et saksesparksforsøg fra Kamaldeen.

De to mål fra offensive dødbolde glæder vores cheftræner, da det er noget, som der er blevet trænet på op til kampen.

– Vi har haft fokus på standardsituationer i ugens løb, fordi vi godt vidste, at det kunne blive meget afgørende i sådan en kamp her på sådan et underlag.

– Og det var meget glædeligt, at vi lavede to mål efter dødbolde i dag, for det er jo en af de lettere måder at score på. Vi vidste også, at Vejle havde haft udfordringer med defensive standardsituationer, så det skulle vi jagte.

– Vi scorer to mål men har jo faktisk også to andre kæmpestore chancer, som også kommer efter dødbolde, så det er meget positivt.

Efter Viktor Jensens mål handlede det om at køre sejren i hus, men et udlignende hovedstødsmål fra Vejles midtstopper satte en stopper for den store glæde. Derfor var skuffelsen også stor hos vores cheftræner efter kampen, som dog stadig mener, at der er flere positive ting at tage med fra i dag.

– Selvfølgelig er den første følelse efter kampen, at man er skuffet. Der bliver fløjtet af to minutter efter en udlignende overtidsscoring, hvor vi ligger og fighter alt, hvad vi kan. Det er brandhamrende ærgerligt og heller ikke godt nok.

– Når det så er sagt, så tager vi med os, at vi har stoppet blødningen. Og vi har bevist overfor hinanden, at vi kan hente point med råt arbejde. Det er med til at give et moralsk boost, men vi står stadig med en følelsesmæssig skuffelse.

Netop det hårde arbejde, fighterviljen og holdets mentale styrke var karateriserende for dagens præstation i et opgør, som ikke lå “så godt til os”, mener Flemming Pedersen.

– Der er en fantastisk mentalitet i truppen. Og hvis der er nogen, der er i tvivl, om vi har vindermentalitet eller ej, så viser sådan en kamp alt. Det er jo ikke en kamp, der ligger så godt til os på grund af alle de dueller.

– Når modstanderne vejer 6-7 kilo mere end os, og der er så meget tungt spil, så har de lettere ved at beskytte bolden, end vi har. Derfor var der flere ting, der var opad bakke, men derfor var det også vigtigt at vise den rette mentalitet.

– For selvom vi er underlegne på visse områder i sådan en kamp, er vores tro på tingene og viljen til at komme igen afgørende.

Du kan se Ulriks fox-in-the-box-scoring, Viktor Jensens debutmål og resten af kampens highlights HER.

Næste weekend skal vi forsøge at få flere point på kontoen, når vi skal på endnu en udebanetur til Jylland. Det er mod Randers FC, hvor der er kickoff klokken 14.00 på Cepheus Park.