Flemming P. efter endnu et nederlag: Vi er skuffede over os selv

Kategorier

Selvom statistikkerne peger på et FCN-overtag, måtte vi i dag indkassere endnu et nederlag i 3F Superligaen, da OB slog os 0-2 hjemme i Farum. Dermed gik vi målløse fra Right to Dream for anden gang denne uge, hvilket i den grad skuffer vores cheftræner Flemming Pedersen.

Vi fik ikke just en drømmestart på dagens kamp, da OB’s midterforsvar, Jeppe Tverskov, pandede bolden i nettet efter seks minutter på et hjørnespark. Det var på forhånd blevet forudset, at OB-holdet ville møde os langt tilbage på banen og overlade initiativet til os, og denne tilgang blev ikke mindre aktuel efter gæsternes hurtige føringsmål.

– Selvfølgelig bliver det lidt mere opad bakke for os efter det tidlige mål. OB kan spille lidt mere tålmodigt, kan forsøge at trække tiden og få det duelspil, de gerne vil have. Det får de mere ro til at gøre, når de kommer tidligt foran.

– Det er os, der hele tiden skal sætte spillet og sørge for, at vi får tempo i kampen. Men sådan ville det også have været, hvis vi ikke var kommet bagud. Det var vi i hvert fald forberedt på.

Trods et overtal i både spil, afslutninger og målchancer fik vi for anden kamp i streg ikke bolden i nettet. Særligt i starten af anden halvleg havde vi et par store muligheder, men skarpheden manglede, hvilket vores cheftræner naturligvis ikke er tilfreds med.

– Vi er mest skuffede over os selv. At vi ikke kan score. Det er lang tid siden, at vi ikke har scoret i to kampe i træk.

– Udover afslutningskvaliteten, mangler vi at få tilspillet os endnu flere chancer. Der skal være endnu mere bevægelse længere fremme på banen, hvor vi skal have flere kombinerede dybdeløb og modløb. Der kan vi bare se, at relationerne og den individuelle kvalitet ikke er på topniveau lige nu.

– Man kan spørge sig selv, om vi rent taktisk skulle have trukket os længere tilbage på banen for at lokke modstanderen lidt frem. For vi kunne jo se, at når OB er fremme, får vi nogle rigtig gode kontramuligheder den anden vej. Men vi har så stort fokus på at blive endnu bedre på bolden, så den plan ville vi ikke droppe.

I den modsatte ende fik OB to scoringer i kassen, selvom gæsterne ikke ligefrem væltede sig i chancer i Right to Dream Park, og særligt OB’s første tidlige mål irriterer Flemming Pedersen.

– Det er jo to rigtig kedelige mål. Ved det første giver vi et hjørnespark væk, fordi vi uprovokeret smider bolden væk i vores opbygningsspil. Vi vidste godt, at vi ikke skulle give for mange indkast og hjørnespark væk, fordi vi ville være fysisk underlegne i dag. Og derfor ærger det mig, selvom vi har været gode til afvise defensive standardsituationer i denne her sæson.

– Ved det andet mål kommer Pete på halvdistance. Det er i en periode af kampen, hvor vi skal presse på og jagte. Så vi står med en høj bagkæde samtidig med, at OB har hurtige folk oppe foran. Og så gætter Pete forkert på tværbolden, og det er selvfølgelig ærgerligt.

Med dagens nederlag er vi nu oppe på fem nederlag i træk, hvorfor vi er dumpet ned på en skuffende 10. plads i 3F Superligaen. Nu venter en hel træningsuge hjemme i Farum, inden vi på søndag drager til Vejle og spiller årets første udebanekamp. Flemming gør det klart, at vi skal til at have vendt den negative stime.

– Vi skal selvfølgelig arbejde videre med vores spil. Det er klart, når man har tabt to hjemmebanekampe i træk. Der er brug for nogle point på kontoen og nogle sejre. Så det vil der naturligvis være stort fokus på.

– I nogle kampe kan man godt spille lidt mere taktisk eller ændre i planen for at få et givent resultat. Det gjorde vi også i efteråret. Folk kan jo godt huske kampen oppe i Aalborg, hvor vi følte os nødsaget til at overlade lidt af initiativet til AaB, hvis vi skulle gøre ondt på dem.

– Så på kort sigt skal vi finde ud af, hvordan vi sammensætter det bedst mulige hold på en meget ujævn bane i Vejle, som sandsynligvis vil indbyde til noget duelspil. For det er meget, meget vigtigt, at vi begynder at få nogle point.

På søndag er der kampstart klokken 14.00 på Vejle Stadion, hvor vi jagter årets første sejr i 3F Superligaen.