Flemming P. efter endnu et comeback på svær udebane: Spillerne formår at hive sig selv op

Kategorier

Foto: Gonzales Photo

Et drømmemål i anden halvleg sikrede, at vi fik et enkelt point med hjem fra en udebane, som vi ikke har haft det nemt på de sidste par år. Cheftræner Flemming Pedersen er overordnet set tilfreds med dagens 1-1-kamp i 3F Superligaen mod Randers FC, hvor spillernes mentalitet igen blev vigtig.

Vi stod overfor et af rækkens mest formstærke hold på Cepheus Park i dag, og det var da også værterne fra Randers, der bragte sig foran i slutningen af første halvleg på mål af Tosin Kehinde.

I anden halvleg fik vi dog udlignet til slutresultatet 1-1 på en meget flot og velspillet scoring af Magnus Kofod Andersen, der også bar anførerbindet i dag og blev kåret til Man of the Match.

– Overordnet er vi tilfredse. Særligt med måden vi kommer tilbage på, fordi det er ikke så ofte, at vi vinder på udebane i Randers, og specielt ikke, når man er bagud 1-0 ved pausen.

– Igen var der en fantastisk moral og ånd i holdet. Det var overhovedet ikke til at se eller mærke, at det nu er 7. kamp i træk uden sejr, fortæller Flemming Pedersen, der dog stadig mener, at kampen foregik meget på kronjydernes betingelser:

– Det bliver dog stadig en kamp på Randers’ præmisser. Vi havde regnet med, at banen var bedre end den var, for den var faktisk meget ujævn, knoldet og svær at spille på. Så vi ender med at stå meget imod i nærkampe og dueller. Men i dag forsøger vi endnu mere fra kampens start af at spile vores eget spil i modsætning til kampen i Vejle i sidste weekend.

– Og vi scorer også et fantastisk mål, hvor vi på trods af banens tilstand kombinerer os igennem på et meget højt teknisk niveau. Det var dejligt at se.

Forud for kampen var der fokus på Randers’ dødbolde i vores optakt. Både i forhold til at forsvare dem, men vi skulle også undgå at få dem imod os. Derfor var vores cheftræner også glad for, at vi ikke indkasserede mål på den del af spillet mod ”Superligaens bedste hold på standarder”.

– Vi var rigtig gode til specielt at forsvare dem i dag. Randers er det bedste hold i Superligaen på standarder, så det er altid hårdt at forsvare mod dem. Sidst vi var på besøg heroppe, tabte vi efter to hjørnespark fra Erik Marxens fod. Så det var vi meget opsatte på, ikke skulle ske igen.

– Men vi laver stadig nogle klodsede frispark på den sidste tredjedel af banen, som vi ikke behøver at lave. Og der mangler vi lidt modenhed i forhold til at vurdere, hvornår man skal gå ind i tackling og forsøge at erobre.

Dagens startopstilling så en smule anderledes ud, hvor der især var ændringer at spore i bagerste geled. Maxwell Woledzi og Oliver Villadsen var nye mand på holdkortet, mens Mads Døhr Thychosen havde fået en lidt anderledes rolle i vores opbygningsspil.

– Vi forsvarer i noget, der ligner en 4-2-3-1, men når vi selv havde bolden, så byggede vi op med tre spillere bagved. Og det lykkedes rigtig godt. Fordelen ved at have en back som stopper i vores opbygningsspil, er, at de typisk kan drible. Og det kunne Døhr i dag.

– ’Villa’ fandt en masse plads mellem Randers’ bagkæde og midtbanekæde, og det gjorde han godt specielt i første halvleg, hvor vi havde nogle gode angrebsopbygninger i vores højre side.

– Og så var ’Max’ inde og slås i fraværet af Johan Djourou, og det gjorde han rigtig godt. Han er jo en fighter af guds nåde og en person, som vil ofre alt for at spille Superliga i FC Nordsjælland. Så det var fedt at se ham komme ind og præstere i dag.

Et tredje nyt ansigt i startopstillingen var Ibrahim Sadiq, der fik chancen i angrebet. ’Ibra’ viste også rigtig gode takter, og stod for mange af vores offensive aktioner, inden han blev udskiftet efter 69 minutter.

– Han lå på toppen, og skulle true med sine dybdeløb og holde i bolden. Det gjorde han rigtig flot, så han levede fuldt op til vores forventninger.

– Vi var i tvivl, om det var Emeka eller Ibra, der skulle starte, men vi ville gerne anerkende Ibra for det gode indhop, han lavede i Vejle, hvor han blev afgørende.

På trods af flere fine offensive takter er det stadig kvaliteten på den sidste tredjedel af banen, som skulle have været bedre, hvis kampen i dag skulle være vekslet til tre point, mener vores cheftræner.

– Vi mangler, at vi spiller de muligheder, vi har, endnu større. Et konkret eksempel er i første halvleg, hvor vi har et rigtig godt angreb, som ’Ibra’ afslutter 10 meter udenfor feltet.

– Vi er i så gode positioner, og har flere mand foran boldholderen. Så der er nogle beslutninger omkring modstanderens felt, som skal være skarpere. Vi har nemlig optræk til rigtig mange gode muligheder, hvor vi lige mangler det sidste overblik og ro.

– Det altafgørende, vi tager med i dag, er den gode holdmoral. Spillerne formår at hive sig selv op, selvom det er en kæmpe udfordring at være bagud herovre under de her forhold. Den jagtende mentalitet skal vi tage med os videre i de sidste vigtige kampe af grundspillet, afslutter Flemming Pedersen.

På søndag er vi tilbage i Farum, hvor vi byder AaB velkommen i Right to Dream Park klokken 14.00. Aalborggenserne har tre point flere end os i tabellen, men har ikke vundet i deres seneste fem kampe i 3F Superligaen.