Flemming P efter chancerigt kryds: To hold der gerne vil spille fodbold

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Der var masser af store chancer og underholdning for alle pengene i Right to Dream Park, da vi i dag spillede 2-2 hjemme mod AaB. Tochi Chukwuani bragte os foran efter 5 minutter, og Maxwell Woledzi headede sin første scoring ind i anden halvleg, men lige lidt hjalp det, da aalborggenserne udlignede af to omgange.

Vi startede som lyn og torden til dagens kamp, da Tochi Chukwuani scorede til 1-0 få minutter efter kampen blev fløjtet i gang, og kort tid efter havde Andreas Schjelderup en stor mulighed for at udbygge vores føring. Gæsterne fra AaB fik dog udlignet midtvejs i anden halvleg efter en masse VAR-bøvl, hvor scoringen både blev underkendt og anerkendt.

Efter 67 minutter steg Maxwell Woledzi til vejrs på et knivskarpt hjørnespark fra Jacob Steen Christensen og pandede sin første Superliga-scoring i kassen. 10 minutter senere fik gæsternes Iver Fossum dog udlignet til slutresultatet 2-2 på et straffespark.

Cheftræner Flemming Pedersen er skuffet over endnu et uafgjort resultat, men tilfreds med holdets indsats og evne til at presse AaB i bund.

– Der er jo altid noget skuffelse i kroppen, når ikke man vinder. Specielt når man har sluttet kampen rigtig godt af og jagtet sejren.

– Men når det så er sagt, er der stod tilfredshed med den generelle præstation, og at vi kunne trykke AaB tilbage på banen i så store perioder af anden halvleg, hvor vi næsten sidder på det hele.

– I løbet af kampen spiller vi os op. Også i duelspillet. Vi er som minimum lige så gode som AaB, hvis ikke bedre, i dueller og i opfattelsen af spillet. Som kampen skrider frem, kan vi spille med større intensitet end vores modstander, og det er meget, meget positivt.

Det væltede ind med chancer i begge ender i dag, hvor både os og AaB havde brug for point for at holde trit med de øvrige midterhold i tabellen.

– Man kan argumentere for, at AaB godt kunne bruge uafgjort til noget. Det havde været langt værre for dem at tabe, for nu har de trods alt stadig tre points afstand til os og har stadig kontakt til SønderjyskE på sjettepladsen.

– Det bliver underholdende i dag, fordi det er to hold, der gerne vil spille fodbold. Før det kan blive en rigtig god fodboldkamp, skal der være to hold, som gerne vil tage initiativet både med og uden bold.

– Vi stiller jo ikke op med et hold i dag, der er i fuld defensiv balance, men planen var så, at det i stedet skulle give endnu mere pote offensivt med nogle spillere, der spiller ud over isen. Og som kampen skrider frem, får vi mere og mere overtag, siger Flemming Pedersen.

Et andet positivt element ved dagens duel var Maxwells flotte hovedstødsmål i anden halvleg. Scoringen faldt i forbindelse med et hjørnespark, hvorfor vi fortsatte vores positive resultater på dødboldsituationer, og det er vores cheftræner i den grad tilfreds med, da det er et område, som vi ikke altid har haft stor succes med.

– Frank Hjortebjerg laver et rigtig godt stykke arbejde med drengene, hvor især Døhr og Kian er involveret. Aftalerne er blevet meget klare. Lige nu scorer vi mål fra dødbolde, men man kunne også se tendenserne i løbet af efteråret.

– Jeg tror, vi har 39% flere afslutninger efter hjørnespark, end vi havde i sidste sæson. Og det er rigtig positivt, fordi det også er en del af fodboldsspillet, der ofte bliver afgørende. Samtidig har vi også rykket os på defensive standardsituationer, hvor Pablo Moreno er i spidsen.

– Vi så allerede Max’ styrker i luftspillet for et par år siden, hvor han var med for første gang i en træningskamp mod Hvidovre og headede den ind. Han har primært fysikken og springkraften, men han har også modet. Han er meget modig, men mangler stadig lidt timing. Det havde han dog styr på i dag.

Med dagens uafgjorte resultat er det nu ottende 3F Superliga-kamp i streg uden sejr. Derfor er Flemming naturligvis også klar over, at der stadig er noget at arbejde med, da vi skal til at have flere point på kontoen.

– Vi mangler stadigvæk noget kvalitet, og brænder i dag et par store chancer undervejs. Der er også en periode i første halvleg, hvor vi har problemer med vores opbygningsspil, fordi vi ikke er gode nok til at vælge rigtigt eller hurtige nok til at komme i de rigtige positioner.

– Så vi arbejder stenhårdt videre. Selvom det nu er ottende kamp i træk, vi ikke har vundet, er det trods alt tredje kamp i streg, hvor vi ikke har tabt.

– Der er intet at mærke på truppen mentalitetsmæssigt. Og det er enormt vigtigt for den måde, vi arbejder på, hvor vi gerne vil uddanne selvstyrende mennesker, som selv er herre over, hvilket humør og indstilling, de møder ind med. Det er en vigtig faktor i forhold til at få den sejr, som både os og fansene savner, afslutter vores cheftræner.

Allerede på onsdag har vi mulighed for at få den tiltrængte sejr, når vi skal spille en svær udebanekamp i Aarhus mod AGF. Der er kickoff klokken 18.00, og kampen kan ses på TV3 Sport og Viaplay.