Flemming P: Det er pisse ærgerligt

Kategorier

Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Efter halvanden måneds vinterpause blev der endelig spillet Superliga-fodbold i Right to Dream Park igen, da vi sparkede forårssæsonen igang mod Brøndby IF. Vi indkasserede dog et smalt og kedeligt nederlag, hvorfor gensynsglæden hurtigt forsvandt. Undervejs blev der givet debut til både Andreas Schjelderup og Victor Jensen, som begge leverede et solidt indtryk. 

I dag led vi et ærgerligt 0-1 nederlag i en vigtig forårspremiere mod Brøndby IF. Det enlige mål blev scoret af Simon Hedlund kort inde i første halvleg, og generelt havde vi svært ved at finde melodien i de første 45 minutter.

– Der manglede især nogle modsatrettede bevægelser fremme foran. Nogle gange kommer vi til at stå 4-5 mand på linje oppe omkring modstanderens bagkæde, og det har vi også haft tendens til i et par af træningsbanerne, fortæller cheftræner Flemming Pedersen og uddyber:

– Så relationerne skal stadig være bedre på det punkt. Der skal være bedre flair for, hvornår man dropper ned i banen, og hvornår man løber dybt. Så det handler meget om timing i forhold til medspillerne.

I løbet af anden halvleg bed vi os bedre og bedre ind i kampen, og har også et par relativt store scoringsmuligheder. Særligt i kampens døende minutter har Isaac Atanga en stor chance, hvor kun en stor redning fra Brøndbys målmand forhindrede os i at tage et point.

Isaac blev skiftet ind i det 63. minut sammen med Abu Francis og debutanten Victor Jensen, og triple-indskiftningen var med til at give ny tro på tingene, forklarer Flemming.

– Det gav først og fremmest noget frisk energi, men så var det jo også tre levende spillere, der kom ind. Isaac er rigtig god til at trække i modstanderens bagerste linje, så han får skabt noget plads, fordi han altid er på farten. Omvendt er Victor rigtig, rigtig dygtig til at finde mellemrummene, mens Abu både kan ligge på sidste linje eller gå i mellemrummet.

– Så vi blev mere levende derfra. Og det var også ved at give gevinst til sidst.

Med dagens sejr bringer gæsterne fra BIF sig alene i front i 3F Superligaen, og Flemming Pedersen erkender da også, at det var en stærk modstander, man var oppe imod. Han føler dog, at vi godt kunne have fået mere ud af kampen.

– Det var et normalt og godt Brøndby-hold. De passer godt på sig selv, men vil også gerne op og presse højt. Det synes jeg dog, vi havde godt styr på. Vi fik relativt nemt spillet igennem deres pres.

– Jeg tror, det var den kamp, jeg har været med til mod Brøndby, hvor vi har haft allermest styr på dem. Fordi det er ikke mange muligheder, de får skabt. De bliver tit tvunget til at slå den langt, men det er så også en af de lange bolde, de får scoret på.

– Det er altid svært at vurdere dét med fortjeneste, men vi kunne sagtens have vundet denne her kamp, hvis man kigger på kvalitet i spillet. Og jeg tror også, vi fører mange af de offensive statistikker.

– Så præstationen var godkendt, og der var fremgang i forhold til 2020, men det er selvfølgelig pisse ærgerligt at tabe sådan en kamp. Specielt efter sådan et mål, hvor vi kokser lidt i forsvaret. Dog kan man også vende den om og sige, at det var godt sparket ind. På det punkt havde Hedlund lidt mere kvalitet, end vi havde i vores afslutninger.

Vi havde en meget ung start 11’er i dagens anledning, hvor yngste mand var 16-årige Andreas Schjelderup, der fik sin første optræden på vores Superliga-hold. Flemming var meget tilfreds med den unge nordmands første bekendtskab med seniorfodbold.

– Det var mere end godkendt. Nu har vi kun set ham på seniorniveau i træningskampene mod 1.divisionshold, og der er både en fysisk og tempomæssig forskel op til Superligaen. Men han er dygtig til at finde rum, og man kan tydeligt se hans drive med bolden og gode blik for spillet.

– Vi kan se visionerne, men han skal have lov at vokse. Han får en eksponentiel udvikling i løbet af foråret 2021.

Ligeledes blev der Superliga-debut til lejesvenden Victor Jensen, der er kommet til fra Ajax Amsterdam. Han kom ind med en masse vilje, gåpåmod og blev også farlig i et par situationer hen imod slutningen af kampen.

– Det var også en rigtig god debut. Han kan bidrage som målscorer, og det ser vi allerede i dag, hvor han kommer med i boksen. Samtidig er han rigtig dygtig til at linke vores spil op, fordi han jo er en mellemrumsspiller.

– Jeg vil ikke sammenligne ham med Emiliano, men han var også den type spiller, der kunne begge dele, og det har vi manglet.

Med aftenens nederlag ligger vi fortsat på en 8. plads, og har 7 point op til pladsen i top-6, som vi jagter her i foråret. En svær udfording, men ikke desto mindre er ambitionen stadig, at vi skal være med i mesterskabsspillet.

– Det er svært at vurdere efter de her enkelte kampe, fordi det hele tiden har noget at gøre med, hvordan de andre hold leverer. Og vi bliver nødt til at fokusere på vores eget spil.

– Nu er der er slået et hul op til slutspilspladserne. Målet er stadig at komme i top-6, men det er selvfølgelig blevet sværere efter denne her runde. Specielt efter SønderjyskEs sejr på udebane mod Midtjylland.

Allerede på søndag har vi mulighed for at tage revanche, når vi skal forsøge at nappe tre point på hjemmebane mod OB. Der er kampstart klokken 14.00 i Right to Dream Park.