FCN nedlægger ikke protest

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Fodboldloven blev brudt i kampen mellem FCN og AAB søndag eftermiddag, men FC Nordsjælland kommer ikke til at nedlægge protest.

Ved stillingen 1-0 til FC Nordsjælland, i søndagens 3F Superligakamp mod AAB, blev fodboldloven brudt i forbindelse med AAB’s udligning til 1-1, da Tim Pricas scoring i første omgang blev dømt offside af dommer Sandi Putros. Efterfølgende blev scoringen set igennem i VAR-vognen, hvor dommer Putros så bekræfter offside kendelsen og sætter kampen i gang. FCN-spillerne sætter bolden i spil, hvorefter dommer Putros stopper kampen igen, for at dømme mål i den foregående situation.

Da det er et klart brud på fodboldloven at ændre en kendelse, efter at dommeren har sat spillet i gang, så valgte FC Nordsjællands Cheftræner Flemming Pedersen at nedlægge en mundtlig protest til 4. dommeren på sidelinjen i situationen. FC Nordsjælland er efterfølgende blevet spurgt af flere medier om klubben har tænkt sig at følge den mundtlige protest op med en skriftlig. Klubbens sportslige ledelse har efter kampen holdt et møde og besluttet, at FCN ikke kommer til at indsende en skriftlig protest over fejlen i kampen.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:

– Vi er blevet enige om, at Flemming Pedersen gør det rigtige ved at nedlægge en mundtlig protest i situationen, da der er tale om et klart regelbrud og at han på dette tidspunkt ikke har mulighed for at vide, om der er offside eller ej i forbindelse med scoringen. Nu har vi efterfølgende set situationen igennem på det tilgængelige videomateriale og er ikke i tvivl om, at der ikke var offside og kendelsen og målet derfor er korrekt.

– Processen var forkert, og fodboldloven blev brudt. Men objektivt set var det en korrekt kendelse, og hensynet til det moralske og retfærdige vægter højere end teknikaliteterne, og derfor har vi vurderet ud fra en samlet evaluering af forløbet, at der ikke skal indgives en skriftlig klage, der for øvrigt kunne give et efterspil med mulige sportslige konsekvenser for begge hold.