Adelaide Gay: FC Nordsjælland er unik

Kategorier

Byd velkommen til vores nye erfarne målmand i Gjensidige Kvindeliga-trup: Adelaide Gay. Med sig i bagagen har hun en farverig karriere, der tæller klubber i både USA og Skandinavien. Nu har rejsen ført hende hertil, hvor hun ser frem til at hjælpe holdet til succes. 

Hen over vinterpausen har vores kvindeseniortrup fået tilføjelse af en række nye spillere. En af dem er amerikanske Adelaide Gay – En klog målmand, som er god med fødderne og udviser en vis aggressivitet i feltet.

– Det er rigtig dejligt at komme til FC Nordsjælland. Alle i og omkring klubben er søde til at hjælpe. Jeg kender nogle af pigerne fra tidligere, men dem, jeg ikke har mødt før, har været meget venlige og imødekommende, hvilket har været skønt som ny, siger Adelaide Gay. 

– FC Nordsjælland er unik i forhold til mine tidligere klubber på grund af deres tilgang til fodbold og Right to Dream. 

– Jeg har hørt virkelig meget godt om klubben – især deres ambitioner for kvindefodbold. Jeg kender Brian Sørensen fra tidligere, og jeg føler, at den måde, klubben spiller fodbold på, harmonerer godt med mine kompetencer. 

Det er noget af en rejse vores nye 31-årige amerikanske målmand har været på. Fodboldpasset har stempler fra hele syv klubber fordelt i USA og Skandinavien: Portland Thorns, Washington Spirit, Kvarnsvedens IK, IBV, Seattle Reign, NC Courage og Klepp IL.

– Min fodboldkarriere har været meget varieret. Jeg har spillet på mange forskellige hold og i mange forskellige lande, hvor det er gået rigtig godt. Det har givet mig mange forskellige oplevelser. 

– Da jeg spillede i Sverige, vandt vi den anden bedste liga og rykkede op for allerførste gang. I Island vandt vi pokalturneringen for første gang i omkring 15 år.

– I fodbold er der selvfølgelig op-og nedture, men det største for mig er at opnå noget, som jeg ikke har opnået før. Jeg nyder virkelig at hjælpe et hold, som har noget at bevise og store ambitioner, de endnu ikke har indfriet. 

Adelaide har allerede nu haft muligheden for at træne med holdet i Right to Dream Park, og målmanden har mod på mere. Hun har altid elsket fodbold, lige siden hun var meget ung.

– Selvom vi har træning 07:30 om morgenen her, så elsker jeg det stadig. Det siger en del. Jeg kan ikke få nok af fodbold.

– Jeg vil først og fremmest gerne spille og forbedre mig. Fodbold betyder alt for mig, så jeg vil gerne få så meget ud af det som muligt. Jeg vil selvfølgelig også hjælpe klubben med at få succes og opnå vores fælles mål. 

– Allerede efter et par uger kan jeg se, at vi har et meget talentfuldt hold. Hvis vi kan lære hinanden bedre at kende både på og udenfor banen, så er jeg overbevist om, at vi nok skal lykkedes. Forhåbentlig kan jeg bidrage til det med min erfaring og ro, afslutter Adelaide.

Cheftræner, Brian Sørensen, er meget tilfreds med tilgangen af den rutinerede målmand. 

– Vi har kendt Adelaide i mange år nu. Jeg har kendt hende, siden jeg var i Fortuna Hjørring, men dengang var det ikke muligt på grund af andre omstændigheder, men jeg har fulgt hende lige siden. Hun er en rigtig god målmand, som er rigtig god med fødderne og kan forsvare væk fra hendes eget mål. 

– I forhold til den spillestil som vi gerne vil spille, så passer hun jo rigtig godt. Samtidig kommer hun med en masse ro og erfaring. Hun har spillet i både amerikanske, norske og svenske klubber, så hun kender til fodbolden her i Skandinavien. Så hun er en super forstærkning for klubben og hele truppen, afslutter cheftræneren. 

Adelaide har fået nummer ét i klubben.