Viborg FF venter i anden SL-testkamp

Kategorier

Emeka Nnamani spillede anden halvleg som 9'er i første træningskamp mod FC Helsingør, og kvitterede med tre kasser.

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

I morgen spiller vores Superliga-trup den anden træningskamp i vores korte pre season, når vi tester mod Viborg FF hjemme i Right to Dream Park.

En modstander vi har fine – og relativt mange – erfaringer med, men det er efterhånden et par år siden, vi sidst krydsede klinger med De Kløvergrønne midtjyder. De rykkede ned fra Superligaen i sæsonen 2016/2017, og har ikke været oppe igen siden da, men i denne sæson fører de 1. divisionen.

Indbyrdes opgør
Vi har spillet mod Viborg FF ialt 26 gange i Superliga-regi. Her er det blevet til 19 sejre til os, tre uafgjorte kampe og fire nederlag.

Seneste møde var tilbage i 2016, hvor Viborg også var på besøg i Farum. Det var et hæsblæsende og målrigt opgør, hvor gæsterne kom tilbage i kampen efter at have været bagud af to omgange. En signaturscoring på frispark fra Emiliano Marcondes i det 95. minut gjorde det dog til slutresultatet 4-3 til os.

Du kan gense minderne fra den kamp lige HER, hvor der bliver jublet vildt af både Emiliano, Kasper Hjulmand og mange fans FCN-fans.

Viborg FF i denne sæson
Viborg har spillet et fremragende halvår af denne sæson, hvorfor de overvintrer på førstepladsen i 1. divisionen. Holdet har hevet 38 point i 16 kampe, og ligger á point med Superliga-nedrykkerne Esbjerg fB.

En stor del af succesen i forårssæsonen kan tilskrives profilerne Jakob Bonde, der huserer på den centrale midtbane, og angriberen Sebastian Grønning. De to har stået for henholdsvis 9 og 10 scoringer, hvilket er mere end halvdelen af holdets ialt 33 mål.

I lørdags præsenterede Viborg Lars Friis som ny cheftræner, eftersom deres daværende træner, Jacob Neestrup, er vendt tilbage til FC København for at være assistenttræner for Jess Thorup. Opgøret i morgen vil derfor være Lars Friis’ første kamp ved roret.

2-2 i første test
I sidste uge tog Viborg, ligesom os, hul på deres træningskampe. VFF var på besøg i Ceres Park, hvor AGF ventede i årets første opgør.

Viborg kom stærkt fra land, og kom også foran både 1-0 og 2-0 på mål af to unge spillere – Tobias Bech og Younes Bakiz.

Føringen holdt dog ikke stand, da værternes Alexander Ammitzbøll scorede to mål på fire minutter i anden halvleg. Dermed endte kampen uafgjort 2-2.

Vi dækker kampen
Som sædvanligt livestreamer vi morgendagens testkamp. Det foregår på vores YouTube-kanal, hvor der allerede nu er oprettet et direkte LINK. Kampen vil igen også blive kommenteret.

Kickoff i morgen er klokken 14.30. Du kan varme op til kampen med at lytte til Frank Hjortebjergs optakt, som blev optaget forud for første træningskamp mod FC Helsingør. Podcasten kan du finde HER, hvor Frank fortæller om valget af træningskampe, ting der skal arbejdes med i pre season og mål for forårssæsonen.

Vamos!

OBS: Det er tidligere blevet meldt ud, at kampen vil blive spillet 3×45 minutter. Dette er IKKE korrekt. Der vil blive spillet 90 minutter mod Viborg FF.