Ugens U-Nyt: Den fysiske formåen ser god ud

Kategorier

Foto: fcn.dk

U19-drengene er tilbage på banen, men U17- og U15-drengene må desværre stadig vente lidt. 

U19:

Vores U19-hold havde et rigtig flot efterår, og derfor er der meget spænding i og omkring truppen før den afsluttende halvsæson. Drengene startede deres preseason i sidste uge, hvilket cheftræner, Kasper Kurland, er meget taknemmelig for. 

– Det er først og fremmest dejligt for os, at vi kan være på banen under disse omstændigheder. Derfor har vi også med en ydmyg gruppe omkring holdet at gøre – både spillere og trænere – som er glade for, at vi kan komme til at træne og forhåbentligt på et tidspunkt komme til at spille kampe. Så det sætter vi utrolig stor pris på. 

Som altid er det fysiske i højsædet under preseason – specielt i starten. Holdets fysiske træner, Anders Lund, har været fint tilfreds med den fysiske formåen, som spillerne er kommet tilbage i. 

– Spillerne er bestemt kommet tilbage i den nødvendige form. Der er selvfølgelig forskelle igennem truppen, men generelt er jeg rigtig godt tilfreds. Vi har brugt den første uge på at få testet spillerne i en masse ting. I de tests har drengene set hurtige og modstandsdygtige ud, så det er godt. Vi har prøvet i de sidste par ferier at give dem et vedligeholdelsesprogram med hjem, hvor de sprinter rigtig meget. Og det ser ud til at give et rigtig godt afkast, hvor spillerne har set rigtig hurtige ud, når de er kommet tilbage, men samtidig ser de også ud til at kunne træne fodbold i et højere tempo noget tidligere, end hvad vi har været vant til. 

– Så alt i alt er jeg rigtig tilfreds med det, som vi ser indtil videre. Målet er selvfølgelig, at vi skal presse yderligere på for at se, hvor højt et niveau vi kan nå på den fysiske del for et akademihold. Det er hele tiden det, som vi presser på for, og det her er bare endnu et skridt i den retning. 

– Jeg var rigtig godt tilfreds med vores efterårssæson, og det vi fik ud af det arbejde, som vi lavede i preseason. Så jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvor vi kan bære det hele hen her i forårssæsonen. Men indtil videre er jeg rigtig godt tilfreds, og jeg er samtidig spændt på at se, hvor langt vi kan komme med denne trup, afslutter Lund.

Også udenfor det fysiske berettes der om gode takter.  

– Vi er meget glade for starten. Det har været godt og drengene har været fokuserede og koncentrerede. Vi har kunnet arbejde både med spillestil, men også med vores characterprogram, hvor drengene har skullet reflektere over nogle af de ting, som de tager med sig på banen. For eksempel hvis de tager noget væk fra holdet i form af dårlige vaner eller mindre konstruktive kommentarer, og selvfølgelig også de gode ting, som hvordan de løfter holdet i modgang for eksempel, siger Kurland og fortsætter. 

– Ellers handler det om for os at forberede os selv på forhåbentligt snart at kunne komme til at spille kampe, men nu må vi se, hvordan det hele kommer til at udvikle sig i samfundet. Men vi forbereder os og håber, at vi kan komme ind til et forår, hvor vi vil angribe alt, hvad vi overhovedet kan, afslutter Kasper Kurland. 

Første kamp i den nye halvsæson er lørdag den 13. februar, når Vejle kommer på besøg i Right to Dream Park. 

U17 og U15:

På grund af de retningslinjer, som samfundet er underlagt, har FCN vurderet, at det stadig ikke er muligt for vores U17- og U15-hold at begynde deres preseason endnu. Det er endnu ikke sikkert, hvornår dette bliver muligt, men vi håber, at vi meget snart har en forsvarlig og ansvarsfuld løsning på plads, så vi – helt i tråd med de gældende regler og anbefalinger – også kan byde de yngste akademiårgange velkommen tilbage.