Ugens Kvindenyt: En god start på preseason

Kategorier

Foto: fcn.dk

Vores kvindesenior er tilbage på træningsbanen, og Brian Sørensen er fint tilfreds med starten på trods af en decimeret trup. 

Efter en lidt op og ned første halvsæson, så er vores kvindesenior tilbage på træningsbanen efter en kort ferie. Spillerne startede preseason den 4. januar med en, i disse tider obligatorisk, corona test. Men siden det er det blevet til både tid på banen og i styrkelokalet.

Cheftræner, Brian Sørensen, er også meget glad for endelig at være i gang igen. Også selvom det ikke er alle spillere, som er til rådighed endnu.

– Det har været dejligt at komme i gang. Vi har desværre ikke haft alle til rådighed endnu på grund af coronakarantæne og fordi nogle af spillerne kommer fra udlandet. Men for hver træning der går, kommer der flere og flere spillere tilbage. Så vi glæder os selvfølgelig til, at vi er fuldtallige, så vi for alvor kan komme i gang. 

– Men det har været nogle fine første par uger. Vi har haft 4-5 træninger og er nu også så småt gået i gang med de fysiske test. Så jeg synes, at opstarten har været rigtig god. Folk er motiverede og glæder sig til at bygge på, så vi kan stå stærkest muligt i dette forår. 

Udover den fysiske formåen, så er specielt holdets udtryk i fokus i denne opstart.

– Det, vi gerne vil have ud af preseason, er, at vi bliver endnu mere sammenspillet, at folk kender deres position på holdet endnu bedre og at vi kommer til at stå som en stærkere enhed. 

– Vi vil gerne have det klassiske FCN-udtryk, men det har ikke rigtig været der endnu i denne sæson. Dengang vi startede op på dette projekt, der var dette ikke en mulighed, men nu har vi et spillermateriale og en trup, som kan spille den form for fodbold, som vi gerne vil. Så nu handler det bare om for os at træne det en masse og blive dygtige i det, så man også vil kunne se det på banen, og at resultaterne vil følge dermed. 

– Der er kommet et par nye spillere, og det skærper selvfølgelig også konkurrencen, så det er godt, men ellers er det jo mange af de samme spillere, som vi kender. 

– Vi kommer også til at bruge de fire træningskampe på at se alle an og alle spillere kommer til at bidrage. Så udover at arbejde på det spillemæssige, så er det også i fokus i løbet af de fire træningskampe. 

Du kan få et overblik over de fire kommende træningskampe her

Første gældende kamp er den 27. februar, når vi tager turen til Thisted, hvor FC Thy-Thisted venter i den udskudte pokalkamp.