Ugens Kvindenyt: Australsk assistenttræner giver endnu en dimension

Kategorier

Foto: fcn.dk

Vores kvindesenior er over julepausen blevet endnu stærkere på trænersiden.

Stephen Nelligan blev over julepausen en del af trænerteamet omkring vores kvindesenior. Australieren er kommet til Danmark med et meget passioneret CV indenfor arbejdet med diverse fodboldspillere. 

– Jeg startede min trænergerning i mine unge 20’ere, hvor jeg havde fokus på at få så meget læring som muligt. Derfor trænede jeg både et ungdomshold for drenge, samtidig med at jeg trænede et kvindesenior hold. 

– Efter det blev jeg en del af talentudviklingen på nationalt eliteniveau. Derfra kom mange af de største talenter i området, som senere spillede i den bedste række i landet eller tog til udlandet. Èn af de drenge, som jeg trænede dengang, spiller faktisk i Superligaen nu, forklarer Nelligan og fortsætter.

– Imens jeg var træner på akademiet, åbnede jeg mit eget træningscenter i Sydney, hvor fokusset var på den individuelle træning. Her var der både spiller fra de helt unge rækker og spillere på det højeste internationale niveau. Så der gik rigtig mange timer ude på træningsbanen. 

– De mange timer gjorde, at jeg fik øjnene åben for, hvor vigtigt den tekniske udvikling er for spillerne, og det har også formet mig som træner. I løbet af den tid arbejdede jeg med professionelle australske spillere både fra den australske liga og fra resten af verden – blandt andet Danmark. 

Da COVID-19 ramte fik det store konsekvenser for Nelligans arbejde, men det åbnede også muligheder for noget nyt.

– Og så ramte COVID os. Regeringen tvang alle virksomheder til at lukke, og da vi kun fik en smule hjælp til at overleve, var det ikke muligt at holde vores forretning kørende.

– Det var på det her tidspunkt, at Brian Sørensen kontaktede mig for at høre, om jeg kunne være interesseret i at komme til Danmark, arbejde med ham og implementere mine idéer i træningen hos FC Nordsjælland. Efter jeg lærte om klubben, dens værdier og måder at gøre tingene på, var det en let beslutning. Jeg er mere end taknemmelig for at være her.

Nelligans officielle titel i klubben er “Head of Individual Development”.

– Min hverdag her i klubben starter som regel sammen med vores Kvindeliga-hold, der har fire morgentræninger om ugen. Klubben har vist et stort engagement til kvindefodbolden, hvorfor vi nu har et kontor på akademiet sammen med alle trænerne på drengesiden. Og her tilbringer jeg resten af dagen, hvis ikke jeg har individuelle træningspas med pigerne.

– Klubben er ved at udvikle hele setuppet omkring kvindeholdet, så FC Nordsjælland bliver det foretrukne valg for alle håbefulde fodboldspillere – også på kvindesiden. 

Vores nye assistenttræner er meget begejstret for ikke kun det som foregår i klubben nu, men også i forhold til hvordan fremtiden kommer til at se ud. 

– Vi er meget begejstrede for den trup, vi er ved at samle til Kvindeliga-holdet. Vi har lagt stor vægt på at spille en spillestil, der matcher FC Nordsjællands DNA. Derfor har vi også rekrutteret spillere, der – sammen med vores nuværende trup – skal hjælpe os med at nå i mål med det. Med Brian i spidsen har vi den erfaring og viden, der skal til for at tage denne gruppe til det næste niveau.

– Med klubbens fulde opbakning i ryggen ser jeg frem til at se, hvad vi kan opnå. Jeg er beæret over at være en del af projektet, og vil fortsætte med at arbejde hårdt bag kulisserne, så vores spillere og klub får de bedst mulige forudsætninger for at levere, afslutter assistenttræneren. 

Nelligan og resten af vores kvindesenior er tilbage på grønsværen på søndag. Her venter Brøndby IF på udebane i årets anden træningskamp.