Nye investorer og ny bestyrelsesformand i FC Nordsjælland

Kategorier

foto: fcn.dk

FC Nordsjælland får afrikanske ejere som en del af den egyptiske Mansour-families investering i Right to Dream-organisationen.
Et partnerskab, der vil give omkring 100 millioner € fordelt over adskillige år til forbedringer i FCN i Danmark såvel som i Ghana og i Egypten.

De nye ejere vil fortsætte og forstærke klubbens kurs, arbejde og kultur. 

Den egyptiske Mansour-familie har gennem en årrække støttet Right to Dreams arbejde med at sørge for uddannelse og fodbold til Vestafrikanske drenge og piger fra områder med mangel på muligheder. Et samarbejde, der nu har resulteret i, at Mansour-familien – gennem det nyoprettede investeringsselskab ManSports– har investeret i RTD og overtager majoriteten af ejerskabet i organisationen.

Det nye partnerskab vil medføre investeringer i bl.a.:

  • Et helt nyt RTD-akademi i Egypten
  • Et professionelt kvindehold i Egypten
  • Forbedringer på akademiet i Ghana
  • Investeringer i FC Nordsjælland og klubbens lokale akademi på både herre- og kvindesiden

Mohamed Mansour, bestyrelsesformand i Mansour Group & Man Capital:
– Jeg kunne ikke være mere stolt af at investere i, og blive partner med, Tom Vernon og hans hold i Right to Dream-organisationen. De er en inspiration for os med det livsændrende arbejde, de længe har udført med talentfulde drenge og piger i Afrika, Europa og i USA. Vi har længe fulgt arbejdet med stor interesse, og det er med stor glæde, vi i dag kan præsentere vores partnerskab.

– Vi er ikke bare en familie med stor livslang og fodboldinteresse, min onkel Mostafa Kamel Mansour havde æren af at repræsentere det egyptiske landshold under VM-slutrunden i 1934, vi er også passionerede omkring at støtte samfund over hele Afrika gennem vores fonde og filantropiske aktiviteter.

Loufty Mansour, CEO i Man Capital:
– Da jeg havde muligheden for at besøge FC Nordsjælland, mødte jeg mange inspirerende mennesker i klubben og var meget imponeret af, hvad de er i stand til at udrette. Vi er virkelig stolte af, at Mansour-familien nu er en del af FCN-familien. De har en dygtig udført strategi og model, og er en værdibaseret klub, som sætter en standard for andre, og vi ser frem til at støtte den fortsatte udvikling af klubben.

Tom Vernon stiftede Right to Dream for godt 20 år siden. Under de nye investorer forbliver han medejer, og fortsætter som CEO for Right to Dream Gruppen med fokus på den globale udvikling, men Vernon vil ikke længere være bestyrelsesformand i Right to Dream eller FC Nordsjælland.

Tom Vernon, CEO Right to Dream:
– RTD har altid brugt fodbolden som en platform for social forandring og til, gennem sport og uddannelse, at give livsændrende muligheder til børn, der ikke kunne få det andre steder fra. Modellen har bevist sit værd gennem 22 år, og vi har derfor ledt efter den investor, der var motiveret af at bringe endnu flere muligheder ud til endnu flere drenge og piger i endnu flere lande og samtidigt sikre de akademier og klubber, vi har i dag.

– Den mulighed har vi nu fået gennem partnerskabet med Mansour-familien, og jeg glæder mig til at indfri Right to Dreams globale potentiale, hvor vi bl.a. har kig på England, mens FCN er i så gode hænder, som den kommer hos klublegenden Jan Laursen. Jeg kan ikke forestille mig en bedre bestyrelsesformand end ham. FCN spiller en kæmpe rolle i Right to Dream – også for fremtiden, og jeg er lykkelig for, at Jan tog imod muligheden for at træffe de store beslutninger i klubben fra nu af.

Jan Laursen, bestyrelsesformand FC Nordsjælland:
-Mit hjerte banker for denne klub, som jeg kom til for over 20 siden, og derfor var det ikke svært at takke ja til det store ansvar, jeg overtager nu. Når man på nærmeste hold har oplevet, hvad FCN har været igennem siden sin fødsel og ser, hvor den er nået til i dag, så forstår man potentialet i den. Og det gør jeg.

– De sidste fem år har vi her i Nordsjælland skabt en klub, som flere internationale klubber nu kender, kigger på og lader sig inspirere af. Det kommer af dygtige og dedikerede medarbejdere, en stærk kultur og tydeligt værdisæt gennem Right to Dream. Vi har set og bevist styrken i diversitet og udveksling af kulturer. Den udvikling får vi nu mulighed for at fortsætte. Vi kan indfri vores potentiale med Mansour-familien som investorer, og jeg glæder mig til at stå på mål for et projekt og en klub, jeg er hamrende stolt af og som stadig vil være båret af vores lokale talent i Nordsjælland.

Klubben vil fortsat blive ledet og drevet ud fra et not-for-dividend princip, som det har været tilfældet siden Right to Dream tog over i januar 2016. Det betyder, at alt overskud klubben genererer skal reinvesteres i organisationen og ikke kan blive til udbytte for investorer eller aktionærer.

Den daglige ledelse i FC Nordsjælland ændres også. Ansvaret vil være delt mellem klubbens to nye ligestillede direktører. Mikkel Hemmersam, med ansvar for det sportslige, og Trine Hesselund Hopp Møller, med ansvar for alle klubbens kommercielle områder og øvrig administration. Tidligere administrerende direktør, Søren Kristensen, vil med titlen Klubdirektør fremadrettet udelukkende fokusere på den fortsatte udvikling af projektet med etableringen af klubbens kommende træningsanlæg og administration i Hillerød.