Kaptajn-Kian: Glæder mig til at komme i gang

Kategorier

Foto: Noah Thielemann

Gejsten og energien var ikke til at tage fejl af, da Kian Hansen i går spillede testkamp mod Fremad Amager. En veloverstået pre-season er snart forbi, og allerede på torsdag gælder det forårspremieren mod Brøndby IF. Vores anfører fortæller her om forberedelserne forud for årets første 3F Superliga-kamp.

Pre-season må siges at være bestået med bravur. Det er blevet til fire sejre i fire testkampe, som også har budt på godt spil og flotte mål. Først måtte FC Helsingør se sig besejret med 4-2, dernæst slog vi Viborg 2-1. I går vandt vi begge testkampe 4-1 mod henholdsvis Fremad Amager og Næstved BK. Kian Hansen spillede alle 90 minutter mod førstnævnte, som var en god øvelse frem mod opgøret mod Brøndby IF. 

– Jeg synes, det var en god generalprøve for os. Vi fik sat mange af de ting sammen, som vi har trænet gennem hele pre-season. Der er dog stadig plads til forbedringer omkring vores restforsvar. Brøndby er rigtig stærke på kontraangreb, så der er vi nødt til at være endnu skarpere, siger anføreren. 

– Vi lykkedes dog med vores offensive positioner på banen, hvor vi fik skabt et godt flow i spillet. Fremad Amager havde meget svært ved at få sat deres spil. I lange perioder dominerede vi både med bolden og i presset, som vi har haft meget fokus på. 

– I kampen fik især vores offensive spillere øvet, hvordan det er at presse et tremandsforsvar, og hvordan vores backs og midtbane skal positionere sig. Specielt omkring presset er der en del, som vi kan tage med frem mod Brøndby. 

I år har pre-season været kortere end førhen, og træningslejren er blevet afholdt hjemme i vante rammer. Det har stillet nye krav til holdet, som har arbejdet intenst på at blive klar til den kommende og afgørende halvsæson. Kian mener dog, at den intense opstart er gået “over al forventning”.

Normalt har vi 14 dages optakt, før vi spiller første træningskamp. I år har vi haft knap fem dage. Så man må tage hatten af for truppen, og den måde vi har knoklet igennem. Alle ser ud til at være i god fysisk og psykisk forfatning, så på det punkt har vi virkelig udviklet os, siger vores nummer fire.

– Vi har generelt set stærkere ud defensivt i alle testkampene, end vi gjorde i det meste af efteråret. Derudover har vi især fået lagt på oppe omkring boksen.

– Vi har haft tendenser til ikke at skabe store nok chancer, og det har vi fået gjort i denne pre-season. Vi har fået lavet nogle fine mål, gode opspil og flotte chancer. 

– Derudover har vi arbejdet meget med kommunikation, og der har alle taget et stort ansvar, hvilket er flot i så ung en trup. 

Om kun seks dage spiller vi forårets første kamp mod Brøndby IF i Right to Dream Park, og Superliga-spændingerne er så småt begyndt at dukke op. Selvom det er uvist, hvor vi står i forhold til de andre hold, er anførerens forventninger høje. 

– Jeg glæder mig til at komme i gang. Det har ikke fyldt særlig meget i truppen. Det er først i dag, at vi er begyndt at tale om Brøndby. Når vi møder ind på mandag, så kan vi sige: Nu går det løs igen, siger forsvarsspilleren. 

– Vi står et godt sted. Hos os er vi aldrig helt tilfredse, fordi der altid er plads til forbedringer. Vi vil gerne op at måle os med top 3-holdene. Så det bliver spændende at se, hvor vi står henne i forhold til dem.

– Jeg tror, at fansene kan forvente et endnu mere dynamisk hold, end de så i efteråret. Vi er et hold, som er blevet bedre defensivt og markant bedre offensivt. Derudover er der kommet nogle spændende unge drenge til, som er klar til at kæmpe i Superligaen.

Kian og resten af truppen byder på torsdag Brøndby IF op til dans i årets første turneringskamp hjemme i Right to Dream Park klokken 20.00. I næste uge lander en ny BREAKDOWN-episode med Flemming Pedersen og Frank Hjortebjerg, der viser, hvad vi har forsøgt at arbejde med i opstarten.

Husk, at du kan læse, hvad cheftræner Flemming Pedersens sagde efter gårsdagens to testkampe HER