FRA AKADEMI TIL SUPERLIGA: SIMON ADINGRA

Kategorier

I sommer præsenterede vi fire akademidrenge, Andreas Gülstorff, Andreas Bredahl, Emeka Nnamani og Oliver Tølbøll, som nye spillere vores i 3F Superliga-trup. Nu er det tid til at introducere endnu en akademispiller, der bliver rykket op i seniortruppen.

Navnet er Simon Adingra. En udfordrende og eksplosiv offensivspiller, der kom til klubben i januar 2020 fra Right to Dream.

Simon har startet sin tid i klubben på vores U19-hold, hvor han har scoret 4 mål og leveret 5 assists i sine 8 kampe i U19-ligaen.

Her er en række udtalelser fra to af klubbens ansatte, der kender Simon allerbedst.

Gareth Henderby, Head of Academies:
– For et par år siden deltog Right to Dream i en turnering i Accra, Ghanas hovedstad, hvor Simons hold også var med. Det var mere en showcase turnering, så der blev ikke fundet en vinder, men der var til gengæld mange europæiske scouts til stede.

– Vi så Simon spille for sit hold, og vi kunne hurtigt se, at der var noget interessant ved ham. Så den efterfølgende dag spurgte vi hans hold, om de ikke havde lyst til at komme til Right to Dream og spille en træningskamp mod os, så vi kunne få lov at se lidt nærmere på Simon. Desværre vandt Right to Dream kampen med 5-6 mål, så vi blev ikke rigtig klogere på Simons kvaliteter, fordi niveauforskellen mellem de to hold var så stor.

– Heldigvis blev vi enige om, at Simon skulle træne med os i et par uger på Right to Dream. På den tid blev vi overbeviste om, at der var en masse råpotentiale at arbejde med. Han havde hurtige fødder, så han kunne godt blive en dygtig og chanceskabende 1-mod-1-spiller.

– Han kom altså en smule senere ind på akademiet end mange af vores andre graduates. Men på de få år har han været med på flere ture med det internationale akademihold, hvor han har gjort det bedre og bedre for hver gang. Særligt excellerede Simon virkelig i en turnering i Japan, hvor han scorede adskillige mål og blev kåret til turneringens spiller. En stor bedrift.

– Uden for banen er Simon en rolig fyr med god humor. Han kan godt være lidt stille og genert, men når du først lærer ham at kende, er han meget sjov, åbner op og smiler meget. Hans personlighed afspejler sig også i hans tilgang til at være atlet, hvor han er meget professionel og virkelig hårdtarbejdende. Han holder snuden i sporet, og knokler bare på.

– Simon har en storesøster, som har taget sig meget af ham i opvæksten, da hans mor er oppe i årene. Derfor er han også fast besluttet på, at han skal tage sig af sin mor og søster i fremtiden. Det er en stor motivationsfaktor hver dag, og det synes jeg, er en god ting.

– Vi glæder os alle over, at han nu skal tage det næste step i sin karriere. Han har gjort det fremragende på U19-holdet, og jeg tror, han vil overraske en masse mennesker i Superligaen med hans fart, balance og evner på den sidste tredjedel af banen.

– Så der er høje forhåbninger til ham, men hverken os eller Simon har travlt. Han skal bare blive ved med at gøre, hvad han gør godt; arbejde hårdt i stilhed. Og når han så kommer på banen, skal han vise folk, hvad han er i stand til.

Kasper Kurland, U19-cheftræner:
– Simon Adingra er en offensiv spiller, der spiller fremme på begge kanter, men han kan egentlig også spille centralt som 9’er. Han er en rigtig kantangriber i vores system, som både er hurtig og god til at løbe dybt, men som også kan søge ned og modtage bolden på forsiden og kombinere med sine medspillere.

– Han kom til klubben i januar sidste år, så han har været her i et års tid nu. Han spillede både med i foråret, i slutspilskampene og startede også godt ud i efterårssæsonen, inden han løb ind i en skade til sin første træning med Superliga-holdet.

– Han er en fyr, vi alle skal glæde os til at se. Han er en utrolig dygtig spiller, som virkelig har vist sit værd på vores ture med det internationale akademi. Simon er virkelig, virkelig stærk teknisk og meget udfordrende i sit spil. Både med hans driblinger, afleveringer og afslutninger. Derfor har han også leveret mange assists og mål i hans relativt få U19-kampe.

– For mig at se, er han klar til at tage konkurrencen op med de mange andre dygtige offensive spillere, vi har i Superliga-truppen. Jeg er sikker på, at når først han får slået hul ind til spilleminutter, skal der nok falde mere og mere af.

– Det er svært at sammenligne ham med de øvrige spillere, for han er lidt sin egen. Hans driblinger er på et meget højt niveau, og det er også hans absolut største kendetegn og styrke. Han kan drible sig ud af hvad som helst, og han skal nok få drevet gæk med nogle Superliga-backs, når først han begynder på sine slalomdriblinger og accelerationer.

– Man skal dog også huske på, at Simon stadig er ung, og han skal fortsat vænne sig til tempoet i Superligaen, så der vil selvfølgelig være en tilvænningsperiode for ham. Men Simon er meget dedikeret til at påvirke sit liv og sin fremtid i en positiv retning, og hvis han bliver ved med at arbejde hårdt, skal chancerne nok komme.

Simon Adingra har fået nummer 17 i Superliga-truppen, og er udtaget til dagens to træningskampe mod Fremad Amager og Næstved, hvor han kan få sine første minutter med Superliga-holdet.