Florentina Olar: Jeg vil gøre en forskel

Kategorier

foto: fcn.dk

Efter fantastiske 18 måneder i klubben, har vores rumænske kantspiller, Florentina Olar, forlænget hendes kontrakt med FC Nordsjælland. 

Da vi hentede Florentina ‘Flo’ Olar sidste sommer, var det en markant styrkelse af truppen, da hun har en fortid på højeste niveau i kvindefodbold. 

Over vinteren forlængede ‘Flo’ sin kontrakt med os, da hun har været meget begejstret for hendes første 18 måneder i klubben.

– Jeg har haft en rigtig god tid. Da jeg besluttede mig for at komme her, accepterede jeg en ny udfordring i min karriere. Holdet var lige rykket op i den bedst række, og det lød meget interessant for mig. Projektet, som klubben har kørende, er også meget spændende, og det virker til, at det kommer til at have en stor effekt på kvindefodbold, siger Olar og fortsætter…

– Som et nyt hold i ligaen, gjorde vi det godt. Vi vandt både pokalen og var med i toppen af ligaen. Så jeg ser meget frem til resten af denne sæson og de kommende. 

– Det var en nem beslutning for mig at forlænge kontrakten, da det har været spændende at være en del af dette projekt. Samtidig er der en masse fantastiske mennesker både omkring holdet og uden for holdet, så jeg er rigtig glad for at være i dette miljø.

Med fortid i både den italienske og cypriotiske liga, har ‘Flo’ tilføjet meget erfaring til vores unge hold, og det vil hun fortsætte med. 

– Jeg synes, at på banen er vi alle den samme. Vi skal alle tage ansvar, og det er lige meget, om man er 16 år eller 35 år gammel.

– På den anden side, så er jeg selvfølgelig også en af “mødrene” på holdet, men jeg elsker mine holdkammerater, og jeg prøver at dele min erfaring med dem alle. Jeg er nok tæt på slutningen af min karriere, så hvis jeg har noget, som vil gøre en forskel for dem, så er jeg altid åben for at hjælpe dem. 

Selvom hun er på vej mod slutningen af hendes karriere, så har hun stadig mange ting, som hun vil opnå med holdet – både på og udenfor banen.

– Jeg håber selvfølgelig, at vi fortsætter den gode udvikling, som vi har været igennem. Det handler hele tiden om, at vi skal tage det næste skridt, og det føler jeg også, at vi er på vej i mod. 

– I forhold til mig selv, så håber jeg, at jeg kan spille mange år endnu – så længe min krop kan klare det. Jeg er også igang med min træneruddannelse, så jeg vil gerne give mere til klubben – også uden for banen. På samme tid, så vil jeg også gerne give mere til det projekt, som klubben har gang i. Når jeg lægger støvlerne på hylden, så håber jeg at kunne fortsætte i klubben som en del af teamet omkring holdet – det vil i hvert fald være meget interessant for mig. 

– Jeg har allerede en rolle omkring vores ungdomshold og laver også lidt individuel træning ved siden af. Det har været rigtig godt for mig, da der er stor forskel på at være spiller og træner. Selvom man har en masse erfaring som spiller, så betyder det ikke, at man er en god træner. Så det skal jeg blive ved med at udvikle, afslutter ‘Flo’ med et smil.

Udover kampene for klubben, så er Olar også en fast del af det rumænske landshold.