Flemming P. efter sejr i anden test: Det går i den rigtige retning

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / gonzales foto

To testkampe, to sejre. I dag spillede vi mod Viborg FF hjemme i Right to Dream Park, hvor vi nappede den anden pre season-sejr ud at to mulige. Vores mål blev sat ind af brandvarme Emeka Nnamani og Isaac Atanga, hvilket glæder vores cheftræner, der dog fortsat efterlyser endnu bedre spil med bolden.

Weekenden blev skudt dejligt igang her til eftermiddag, da Viborg FF blev sendt hjem til Jylland med et 2-1-nederlag i bagagen i årets anden testkamp. Med to fine mål, masser af minutter i benene og spilletid til flere af klubbens unge akademitalenter var der masser at varme sig på i Farum.

Vores cheftræner, Flemming Pedersen, var også fint tilfreds med dagens testkamp, hvor han hæfter sig ved stærk modstand fra vores jyske gæster.

– Det var en meget kompetetiv kamp, synes jeg. Og det er ikke fordi, at Helsingør-kampen i sidste uge ikke også var det, men det var endnu mere kompetetivt i dag. Man kan godt se, at Viborg er et rigtig godt organiseret hold. De er jo ved at gøre klar til Superligaen, og det synes jeg, var tydeligt.

– Især defensivt var de stærke. De levnede ikke meget plads mellem linjerne, så vi var nødsaget til at spille nogle længere bolde, så vi kunne åbne deres forsvar. Så de stillede os nogle udfordringer.

På trods af den hårde modstander er Flemming P. tilfreds med vores egen præstation. Det var især vores presspil, som var godt kørende, mener cheftræneren.

– Vi har jo sat os nogle overordnede mål for vores pre season, og det vi gjorde rigtig godt i dag, var vores høje pres. I stort set hele kampen holder vi Viborg i kort snor, og selv i de sekvenser hvor de kommer ud af vores førstepres, havde vi en hurtig opbakning klar.

– Spillerne er blev bedre til at anticipere. Det vil sige, at de er mere forudseende og bedre til at læse spillet. Så der var rigtig meget godt presspil i dag.

– Det er klart, at vi ikke kan køre et højt pres i 90 minutter. Og vi skifter jo også hele vores start 11’er ud i dag, ligesom Viborg gjorde. Men vi holdt det høje pres i mere end 60 minutter, og det er tilfredsstillende. Særligt fordi vi også var blevet bedre til at holde fast i bolden, når vi vandt den i vores presspil.

På trods af de mange gode takter, er der stadig elementer i spillet, som stadig skal blive bedre inden sæsonstarten 4. februar.

– Vores eget spil med bolden er stadig det helt store udviklingspunkt. Især når vi skal bryde et stærkt organiseret forsvar op på den sidste tredjedel af banen, som vi skulle i dag. Det er tempoet i spillet og vores relationer, der skal blive bedre.

– Og så skal vi også være bedre til at se mulighederne i spillet. Dem der ikke har bolden, skal vurdere, hvornår de skal falde ned, og hvornår de skal løbe ned bagved. Og boldholderen skal have endnu flere offensive vendinger og endnu bedre orienteringer, så man har scannet sine muligheder allerede inden, man modtager bolden.

– Jeg ville gerne have skabt flere chancer i dag. Specielt i første halvleg, hvor Viborg også spiller med deres A-kæde. Der har vi kun én stor chance, som Kamal desværre ikke får scoret på efter en flot chipbold fra Døhr. Så der skal være fokus på at skabe flere muligheder, men det kommer også automatisk, når spillet med bolden bliver bedre.

– Men det var selvfølgelig dejligt at se, at Emeka kommer på tavlen igen og at Isaac også får scoret. Det er dejligt, at vores angribere scorer nogle mål. Det er positivt, at vi får scoret to mål, selvom vi ikke får skabt lige så mange chancer, som vil gerne vil.

Generelt beretter Flemming Pedersen om gode takter i opstarten, der går helt efter planen.

– Det går helt klart i den rigtige retning, og det tror jeg også, at spillerne mærker. Der er en rigtig god stemning, selvom spillerne er trætte. Sådan er det for alle hold. Det er nogle lange træningsdage, og der er meget belastning, men vi er meget tilfredse med, hvordan vi følger vores udviklingsplan.

I næste uge spiller vi vores to sidste træningskampe, inden forårssæsonen bliver sparket i gang. Det er på torsdag, hvor både Fremad Amager og Næstved kommer på besøg i Right to Dream Park. Vi livestreamer begge opgør, som bliver spillet henholdsvis klokken 13.00 og 15.00.