Ferien er forbi: Fantastisk at være tilbage

Kategorier

Foto: fcn.dk

Første arbejdsdag efter juleferien er altid hård, men for Superliga-truppen var gensynsglæden stor, da de i dag havde årets allerførste træning i Right to Dream Park. Både Francis Abu, Isaac Atanga og Mads Døhr Thychosen har nydt deres velfortjente pause, men er nu klar til en hektisk og afgørende halvsæson. 

Smilene var brede hos de hjemvendte spillere, selvom årets første træningspas i formiddag bød på fysisk prøve. Som sædvanlig var der bip-test på programmet, men det ødelagde ikke drengenes humør. Abu, Atanga og Døhr fortæller her om deres ferie, og glæden ved at være tilbage på banen i Farum. 

– Det var fantastisk at spille fodbold og se alle sammen igen. Jeg havde virkelig savnet at spille fodbold, siger Abu Francis. 

– Det er virkelig fedt at være tilbage efter pausen. Jeg var glad for at se de andre og træne igen, siger Isaac Atanga. 

– Det var dejligt at spille igen, selvom det også var rart at være på ferie. Der var ikke så meget fodbold i dag men mere nogle fysiske test. Så det allerbedste var at se de andre drenge igen, fortæller Mads Døhr Tychosen.

Vores offensivspiller Abu har ligesom resten af vores afrikanske spillere været hjemme for at besøge sin familie. I over et år har det ikke været muligt, og derfor var det en befrielse, endelig at kunne være sammen med de nærmeste igen. 

– Min ferie var rigtig dejlig. Jeg fik muligheden for igen at se min familie og mine kammerater. Det var lang tid siden, siger Abu.

– I sommer kunne vi ikke tage til Ghana på grund af pandemien. Så der er gået et år, siden vi så dem sidst. Når man ikke har set sin familie i så lang tid, giver det en fantastisk følelse at se dem igen. 

– I løbet af min tid dernede hyggede jeg med min familie. Vi havde det sjovt og spiste på restaurant. Det havde jeg virkelig savnet. 

Samme glæde havde Isaac Atanga, der tilbragte sin første feriedag i Ghanas hovedstad, Accra, og siden tog hjem til sin familie og sine venner i hjembyen Nkoranza i det nordlige Ghana. Her arrangerede vores hurtige 12’er en lokal fodboldturnering:

– Ferien har været virkelig, virkelig god. Jeg blev selvfølgelig glad for at se min familie igen. Det betød rigtig meget for mig, siger Atanga.

– Jeg brugte så meget tid med dem som muligt. Jeg tog dem med ud for at spise julemad sammen.

– Sammen med mine venner arrangerede jeg en lille fodboldturnering for de lokale, fordi jeg ønskede at give noget tilbage til dem. Det var rigtig fedt at se, hvor glade folk var. 

For vores højreback, Mads Døhr, blev juleferien tilbragt i Jylland sammen med familien og svigerfamilien. Inden pausen var han lige blevet sin skade kvit og var tilbage i startopstillingen efter tre måneders fravær i kampen mod FC København. 

– Da vi gik på ferie, var jeg lige komme tilbage fra skade. Så jeg havde egentlig ikke behov for ferie, fordi jeg gerne ville spille, siger Døhr.  

– Ferien har været god, men anderledes end alle andre, fordi vi ikke har kunne lave det helt store på grund af corona. Jeg har dog fået slappet af og ladt op til en ny hektisk halvsæson. 

Årets første træning blev kronet af en flot præstation af Døhr i bip-testen, hvor han løb sig til en andenplads, kun overgået af Oliver Antman. Forude ligger 3,5 uges hårdt arbejde i Farum, inden forårspremieren mod Brøndby IF. 

– Jeg løber en fin bip-test i dag. Normalt plejer jeg at være ganske skarp i en bip-test, så jeg er fint tilfreds. 

– Vi har Antman, som ingen kan følge med, men det var dejligt at være i gang. Nu glæder jeg mig til, at vi rigtig skal ud og træne med bold i morgen, afslutter Døhr. 

Vinterpausen har givet spillerne et afbræk fra en ellers travl 3F Superliga-sæson, hvor vi i juleferien har overvintret på en 8. plads. Ifølge Abu vil pausen give os det sidste skub i jagten på top-6. 

– Pausen har gjort, at alle er klar til at give sig ekstra meget. Vi har fået muligheden for at tænke på noget andet end fodbold og bare være sammen med de nærmeste, siger Abu.  

– Det vil hjælpe os mentalt. Man er nødt til at kunne tænke frit for at blive endnu bedre. Hvis ikke du reflekterer over dine præstationer, så forbedrer du dig ikke. 

Også Isaac Atanga er optimistisk forud for forårssæsonen.

– I løbet af sæsonen kan du blive træt, måske ikke kun fysisk, men også psykisk. Derfor er det nogle gange godt at få et afbræk. Jeg føler mig i hvert fald klar nu, og det er virkelig rart, siger kantspilleren. 

– Jeg har stor tiltro til holdet, og tror på, at vi kan komme i top 6. Allerede fra i dag var vi nødt til at arbejde hårdt, og det gjorde vi. Hvis vi holder fokus og gør vores bedste, skal det nok gå. 

Allerede på lørdag skal Abu, Atanga og Døhr i aktion, når vi spiller årets første træningskamp mod Helsingør klokken 12.00 i Right to Dream Park. Der vil som udgangspunkt ikke være mulighed for tilskuere til kampen, men vi sørger naturligvis for at livestreame opgøret på vores YouTube-kanal.

Du kan se hele programmet for januar måned lige HER, og listen over resten af de fire træningskampe og spilletidspunkter HER.