4 ud af 4: Rent bord i sidste testkampe

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Torsdag eftermiddag bød på et dobbeltprogram i Right to Dream Park, da vores Superliga-trup spillede opstartens to sidste træningskampe mod Fremad Amager og Næstved BK. Det blev til endnu to sikre hjemmebanesejre til os, da vi vandt begge kampe med 4-1.

I første opgør ventede et Fremad Amager-mandskab, der til dagligt huserer i 1. division, hvor de overvintrer på en solid 5. plads.

Amagerkanerne kom foran 1-0 efter 9 minutter, men derfra stod der FCN på det meste af menuen. Efter fire flotte mål af Kamaldeen Sulemana (2x), Tochi Chukwuani og Emeka Nnamani, der scorede for tredje kamp i streg, blev kampen vendt på hovedet.

Cheftræner Flemming Pedersen var også tilfreds med, hvad han så. Særligt var han glad for måden, vi scorede vores velspillede mål på.

– Det var en kamp, hvor vi var meget i boldbesiddelse, så vi fik trænet vores positionsspil, sammenhæng og bevægelser med bolden.

– Man kan se, at det er blevet bedre og bedre. Fremad Amager kom til at stå langt tilbage på banen, men vi kommer både ind under dem, og vi får presset dem dybt ind i eget felt. Blandt andet ved vores mål til 1-1.

– Vi har nogle måder, vi gerne vil score mål på. Dels vil vi gerne score efter offensive omstillinger, når vi i det høje pres tvinger modstanderen til at lave fejl. Og så vil vi selvfølgelig også gerne være gode nok til at kombinere os igennem. Og begge dele lykkedes i dag.

Mod Fremad Amager var det mange af vores faste startere, der startede inde og fik masser af spilletid. En god forberedelse forud for Superliga-premieren mod Brøndby IF i næste uge, da de to mandskaber har en række ligheder.

– Vi får trænet vores pres mod et tre-mands-opbygningsspil, som vi også kommer til at møde mod Brøndby i næste uge. Det var også en af grundene til at møde Fremad Amager, så vi netop kunne træne de samme strukturer, som vi skal bruge i den første turneringskamp

– Det gik rigtig godt i dag, men vi er også klar over, at Brøndby har et andet niveau. Så skiftene i vores pres skal ske hurtigere.

Dagens andet opgør var mod Næstved BK fra 2. division, hvor der var kampminutter til de spillere, der ikke kom i aktion mod Fremad Amager. Kun Johan Djourou, Ibrahim Sadiq og Abu Francis var gengangere fra første kamp, og derudover blev den nye kamptrup suppleret af en masse U19-drenge.

Vi startede som lyn og torden, da Oliver Antman prikkede os foran efter blot 45 sekunder af kampen efter flot forarbejde fra Ibrahim Sadiq. Selvsamme Sadiq sparkede os foran 2-0 efter 24 minutter. Næstved fik reduceret i første halvleg, men to mål i anden halvleg af Oliver Villadsen og Isaac Atanga sikrede endnu en 4-1 sejr.

– Det var en kamp i et noget lavere tempo. Næstved også lavt i en 4-4-2-blok, hvor de efterlod en del rum inde imellem kæderne. Så vi fik trænet at bryde linjer og vurdere, hvornår vi skal spille rundt om dem eller imellem dem. Der blev ikke så meget spil i bagrum, fordi de stod dybt.

– Jeg synes, vi forvaltede det rigtig godt. Det hjalp selvfølgelig også, at vi kom foran efter et minut, men drengene spillede med gode positioner. Og vi fik set rigtig mange spillere i kamp – også de helt unge.

I alt blev der spilletid til 29 antal spillere, hvilket var et stort mål for dagens dobbeltprogram i forhold til at blive klar til sæsonstart.

– Det fysiske mål var, at så mange skulle have 90 minutter som overhovedet muligt. Og så var der også sat lidt spilletid af til Simon Adingra og Andreas Bredahl, der er kommet tilbage fra skader.

– Der var lavet en god plan for det hele. Og planen holdt, for vi fik ikke nogen skader. Så alt i alt var det to fine træningskampe.

– Vi føler os så klar til Superliga-start, som vi overhovedet kan blive. Man bliver aldrig 100% klar i pre season, det bliver man først efter de første 3-4 kampe i ligaen, men efter omstændighederne er vi så klar, som vi kan være. Det har været nogle fine træningskampe og en god opstart.

På torsdag går det løs med første turneringskamp mod Brøndby IF på hjemmebane klokken 20.00. I løbet af næste uge vil der lande en BREAKDOWN-episode med Flemming & Frank Hjortebjerg, der viser, hvad vi har forsøgt at arbejde med i opstarten for at blive klar til forårspremieren.