Ugens U-Nyt: Vigtig weekend i vente

Kategorier

Foto: FCN

Efter en friweekend er U19 også tilbage i aktion i ligaen, hvilket gør, at alle vores ældste akademihold skal i aktion i deres respektive ligaer. Alle kampe er vigtige, men specielt for U19-drengene er weekendens kamp meget vigtig. 

U19:

Efter en fin sejr mod Hvidovre og dermed videre avancement i Pokalturnering, venter der i weekend en helt anden test for vores U19-drenge.

Lørdag formiddag rejser de mod Ikast, hvor FC Midtjylland venter. Det bliver en kamp mellem nummer et og to i stillingen. Derfor kan man virkelig kalde kampen for en “seks-points-kamp”.

– Vi ser meget frem til kampen på lørdag, som slutter et rigtig godt efterår af for os. Det er selvfølgelig en interessant kamp, når det er nummer et og to i stillingen, som møder hinanden, men vi vil gribe kampen an, som vi har gjort med alle de andre kampe. Det vil sige komme med det samme udtryk og jagte en masse muligheder igennem vores spil, siger cheftræner, Kasper Kurland, og fortsætter.

– Vi vil selvfølgelig give den alt, hvad den kan trække. Det kan jeg også mærke på drengene – de er klar til at give alt, inden de går på en fortjent vinterpause. Og det samme gælder selvfølgelig os omkring holdet. Vi glæder os til at give den rigtig gas én sidste gang i denne efterårssæson.

I forhold til de taktiske og tekniske før kampen, så mener Kurland, at drengene “bare” skal gå ud og gøre, som de har gjort igennem hele efteråret.

– Vi skal finde det samme udtryk offensivt og defensivt –  det vil sige, at vi skal være aggressive, være i kontrol, være stærke på bolden og være super effektive, når vi får vores muligheder. Men det handler om at få taget kontrol med og uden bold og sørge for at sætte os på kampen, ligesom vi har gjort igennem hele efteråret. Det er dét udtryk, som vi går efter at ramme på lørdag.

Lørdagens kamp starter klokken 13.00 og bliver spillet på EDC Arena i Ikast. Hvis du vil se kampen, men ikke tage den lange tur til Ikast, så skal du holde øje med FC Midtjyllands Facebook-side, da de har meldt ud, at kampen vil blive vist derpå.

U17:

I sidste uge forudså cheftræner, Johannes Hoff Thorup, at sidste weekends kamp mod Vejle godt kunne gå hen og blive en rodet affære.

Præcis dette var også tilfældet, da vejlegenserne kunne tage to point med sig tilbage til Jylland, da kampen endte 1-1, og de senere vandt straffesparkskonkurrencen.

– Vejle-kampen blev på mange måder, som vi havde forudset. Vi lykkedes i store dele af første halvleg med at spille ud af deres pres. Den sidste afgørende aflevering manglede lidt kvalitet, men vi spillede os i mange gode positioner og burde nok have lavet et mål mere.

– Vi var generelt meget opmærksomme på Vejles fleksibilitet i spillet. Det viste de især i anden halvleg, da de lavede flere ændringer, hvor nogle af dem gav os udfordringer. Især presspillet kom aldrig op på vores vanlige niveau, og derfor var det en kamp, hvor vi ikke dominerede med bolden hele vejen igennem. Ikke noget vi er vant til, og ikke et kampbillede vi ønsker. Til sidst var det meget frem og tilbage i kampen, og derfor er 1–1 vel et meget fair resultat.

Trods en lidt op og ned første halvsæson, så har U17-drengene faktisk præsteret rigtig flot i forhold til det defensive. De har nemlig, sammen med Randers, lukket færrest mål ind. Noget som selvfølgelig glæder cheftræneren.

– Vores defensiv viste igen et højt niveau, når vi i perioder i kampen skulle forsvare, og det er dejligt at se, at vi generelt tillader meget få chancer imod. Der bliver virkelig arbejdet godt med vores defensive principper og spillerne sætter en ære i ikke at lukke mål ind.

På lørdag vente endnu et hold fra Jylland, når AGF kommer på besøg. Og ifølge Thorup, så kommer gæsterne med det, som de altid gør.

– På lørdag kommer et AGF-hold på besøg, som er et typisk AGF-hold. De vil gerne præge kamp billedet med energi og presspil, men kan også godt udfordre med deres boldbesiddelse. Derfor er det netop vigtigt, at kampen bliver én, hvor vi dominerer med bolden.

– Vi skal lære af sidste weekend mod Vejle, tage de positive ting med og så være lidt skarpere i vores eget presspil. Det bliver især den del af spillet, som vi arbejder grundigt med op til kampen, så jeg glæder mig lørdag til at se, hvor langt vi har rykket os. Som tidligere nævnt er der ingen lette kampe i ligaen i år og lørdag bliver heller ikke én. Vi skal ramme vores gode niveau for at få en sejr. Men det har jeg bestemt også en forventning om, at vi gør!

U17-drengenes kamp fløjtes i gang klokken 15.30 i Right to Dream Park.

Hvis du missede sidste weekendens kamp, så kan du se højdepunkter fra kampen her.

U15:

U15-drengene er inde i en flot stime, hvor de scorer en masse mål og vinder kampe på stribe. Det fortsatte de med i sidste weekend imod Vejle, som blev besejret med 6-4.

– Kampen i weekenden udviklede sig til en målrig og hektisk kamp, som i perioder var fuldstændig åben og uden struktur. Det var langt fra det kampbillede, vi havde håbet på, men det blev en nødvendighed i anden halvleg, hvor vi startede med at være bagud 3-0, forklarer cheftræner, Emil Sjølin, og fortsætter.

– Drengene udviste et stort sammenhold og håndterede den dårlige slutning på første halvleg på bedste vis ved at angribe fra starten af anden halvleg.

– Vi var meget utilfredse med, at vi i de sidste 5 min af første halvleg lukker 3 mål ind og der var reelt tale om et kollaps, men at vende 3-0 til 6-4 på 40 min var en stor præstation af drengene.

– Selvom det først gik galt i de sidste 5 min af første halvleg, var vi ikke tilfredse med vores præstation. Vi fandt ikke de rigtige løsninger i gennembruds spillet og fik for sjældent truet bagrummet med dybe løb. Når vi lykkedes med at spille ind i mellemrum, manglede vi spillere at angribe med, og vores beslutninger i og omkring feltet var ikke gode nok. Vores pres var for usammenhængende og med for lav intensitet i første halvleg.

– Begge dele blev selvsagt bedre i anden halvleg, hvor vi oftere fik spillet dybt, hvilket også gav mere plads i mellemrum. Samtidig fik vi bragt flere spillere længere frem på banen og ind i feltet. Ligeledes blev presset markant bedre og gav nogle udmærkede muligheder i udstillingerne.

På lørdag kommer AGF på besøg, og ikke overraskende så er forsvarsspillet og gennembruds spillet i fokus op til kampen.

– Vi har den sidste periode tilladt modstanderen ganske få afslutninger, hvilket vi ikke lykkedes med mod Vejle, så denne uge har vi haft fokus på forsvarsspillet omkring feltet og forventer at lykkes bedre i weekendens kamp. Ligeledes har gennembruds spillet været i fokus, hvor vi fortsat skal spille i et højere tempo, bringe flere spillere ind i feltet og forbedre effektiviteten i vores afslutninger, afslutter Sjølin.

Kampen mod AGF bliver fløjtet i gang klokken 13.00.