Rygaard: Jeg skal være mere afgørende

Kategorier

Mikkel Rygaard i kamp mod Sønderjyske.

Foto: Gonzales Foto / Lasse Lagoni

Ovenpå det ærgerlige nederlag mod SønderjyskE i går ser Mikkel Rygaard tilbage på den første halvdel af denne sæsons grundspil. Foreløbig indtager vi en flot fjerdeplads i 3F Superligaen. To ligamål og to assists er det blevet til fra Rylles side, men han har ambitioner om at bidrage endnu mere.

SønderjyskEs Philipp Schmiedl misser en tæmning i forsvaret men formår at prikke bolden tilbage mod målmanden, Lawrence Thomas, der er langt ude i feltet. En fejl clearing ender hos Mikkel Rygaard. Vi er bagud 2-1 i det 58. minut og jagter en vigtig udligning. Rylle sparker med venstrebenet, hans favorit, men bolden ryger forbi det frie mål. Han lægger sig med hovedet ned i græsset. 

– Jeg skulle nok have haft lidt mere is i maven. Den kommer jeg nok til at tænke over i løbet af aftenen. Så selvfølgelig skal jeg være mere afgørende, siger Mikkel Rygaard. 

– Jeg er skuffet. Vi havde håbet på, at vi kunne bygge videre på vores gode stime. Vi spiller egentlig en okay kamp. 

– Det er ikke sådan, at jeg føler, at SønderjyskE står og fortjener sejren. Jeg synes, at det var meget lige. Men at den faldt til deres fordel, det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, når vi ikke scorer på vores chancer.

Kampen i går i Haderslev var den 11. spillerunde i 3F Superligaen cementerede halvvejsmærket for denne sæsons grundspil. Med 16 point ligger vi på en flot foreløbig fjerdeplads, selvom vi endnu ikke har formået at bringe tre point hjem til Right to Dream Park fra udebanekampe. 

–  Vi har skulle spille et forholdsvis nyt hold sammen. Så jeg synes, at vi både har haft nogle gode og mindre gode præstationer. På trods af det har vi formået at skrabe point sammen, siger vores nummer 7. 

– Så alt i alt har det været fint. Vi bliver bedre, fra hver gang vi spiller, så jeg er fortrøstningsfuld og tror, vi står ret fint.

– Vi spiller nogle gode kampe på udebane, men vi formår ikke at score. Vi formår ikke at holde dem væk fra chancer. Det er bare ærgerligt, at de er lidt skarpere end os. 

Gennem Superliga-sæsonen har Mikkel Rygaard udvist en stor alsidighed ved både at spille på midten og i angrebet. Det har resulteret i scoringer i sæsonpremieren mod Brøndby IF og hjemmekampen mod Vejle Boldklub. I kampen mod Sønderjyske indtog han rollen som 9’er.

–  Jeg har det fint nok med at spille 9’er. Det koster lidt flere kræfter i presset, i forhold til hvis jeg ligger lidt længere tilbage og kunne komme fra anden bølgen, siger Rylle. 

– Som 9’er har du altid en mand i ryggen, men jeg synes, at det er fint at veksle mellem positionerne. Min rolle i går var, at jeg skulle ind og finde rummene bag deres midtbane.

– Jeg synes egentlig, at der var rigtig fin plads at løbe i, men jeg fik ikke så meget at arbejde med. 

21 mål har vi lavet i denne sæson, hvilket foreløbig gør os til den anden mest scorende klub i 3F Superligaen. Udover sine egne scoringer har Rygaard lavet to assists, men han er ikke tilfreds. Især ikke når han tænker på, de forskellige positioner han har spillet på banen. 

– Det er klart, at jeg ikke er helt tilfreds. Jeg ville gerne have været lidt mere på bolden i de afgørende faser i spillet, fordi det er der, jeg føler, at jeg har mine kvaliteter, siger angriber- og midtbanemanden. 

– Jeg skal være med i flere mål, end jeg er for tiden. Det er i hvert fald mit primære mål. 

– Jeg synes, at jeg er godt med i spillet, og presset fungerer fint, men jeg vil gerne lave flere mål og assists, når jeg spiller, hvor jeg gør. 

Mikkel Rygaard får muligheden for at være mere afgørende på søndag klokken 16, når vi hjemme i Right to Dream Park tager imod hovedstadsklubben, FC København.

Husk at læse cheftræner Flemming Pedersens nedtakt fra gårsdagens opgør – Det kan du gøre HER.