R1+O: Luka Nørby: Niller er en af ligaens bedste

Kategorier

Luka Nørby sekunder efter sejren mod AC Horsens.

Foto: FCN

Det spidser til for vores FIFA-hold, da grundspillet af eSuperligaen bliver spillet færdig i denne uge. Med fire sæsondebutanter for klubbens FIFA-hold, er vi et af de hold med flest rotationer i eSuperligaen. Luka fortæller om rotationsstrategien og hans tanker omkring den.

Det har ikke været den bedste eSuperligasæson for vores FIFA-hold. Dog er det begyndt at se bedre ud her på det seneste, men med tre runder tilbage af grundspillet, hvor vi oversidder i den sidste runde, er det måske ved at blive for sent. Derfor bliver de næste to runder altafgørende for, om vi ender i top-12.

18-årige Luka Nørby måtte følge den hårde sæsonstart på sidelinjen. Her har han prøvet at hjælpe holdet så meget som muligt.

– Det er forfærdeligt at se mit hold tabe, når man ikke kan gøre så meget ved det. Især fordi vi havde høje forventninger til os selv og vi forberedte os virkelig meget inden sæsonstart. Så det har været ekstra hårdt at tabe, når jeg ved, at vi har et højere niveau, end hvad der blev vist i starten. Og det synes jeg også, at vi har vist i vores seneste kampe.

– Som spiller på sidelinjen har jeg prøvet at hjælpe mine holdkammerater med både at komme med taktiske råd og være der for dem, da FIFA er mere et mentalt spil end man skulle tro.

– Her har jeg været med til at analysere vores modstandere og støttet mine holdkammerater. Det er vigtigt for mig, at mine holdkammerater ved, at jeg har deres ryg selv i de hårdeste tider.

Niller og JoeFromDenmark spillede de første to runder af nuværende eSuperliga, hvor det desværre blev til to nederlag. Herefter blev Niller skiftet ud med Luka, hvor det blev til henholdsvis et nederlag og en sejr i de næste to runder.

– Personligt er jeg stor fan af rotation. Jeg synes, at rotationsstrategien har mange flere fordele i forhold til, at det er de samme to, som spiller hver gang. Man ser blandt andet nu i ligaen, at hvis man ikke kommer hurtigt i gang igen efter et nederlag, kan det hurtigt gå hen og blive en mental ting, og så går det kun en vej.

– Her vil jeg mene, at en rotationsstrategi er god at benytte sig af for at give en form for mental pause til de spillere, som har det svært. Man har set før, at disse mentale pauser har haft positiv indflydelse på spillernes selvtillid, motivation og resultater.

– Det er en helt fantastisk følelse at spille på scenen i eSuperligaen. Det er noget helt unikt, og jeg føler mig meget priviligeret over at få denne mulighed.

– I min sæsondebut skulle jeg jo op mod, muligvis ligaens bedste spiller, Fredberg fra Brøndby. Jeg synes selv, at jeg gjorde en fin indsats, selvom at vi tabte, men det gav mig motivation og selvtillid til næste kamp, som vi vandt.

Efter at have fået både Luka og JG3520 i spil i eSuperligaen, kom Niller tilbage i forrige uge, hvor han er ubesejret i de seneste fire kampe. Luka synes, at holdkammeraten, Niller, er en af eSuperligaens bedste spillere på nuværende tidspunkt.

– Jeg er virkelig glad på Nillers og ikke mindst holdets vegne, at han er tilbage på vindersporet, som vi kender ham. Til Nillers forsvar spillede han jo ikke med i de seneste to sæsoner. Så jeg tror personligt, at han bare skulle have følelsen tilbage.

– Både Niller og Joe (red. JoeFromDenmark) er meget rutinerede, og jeg er meget stolt over, at de har formået at vende hele top-12 situationen til noget positivt. For bare fire uger siden så top-12 helt umuligt ud, men nu har vi en fin chance.

– Vi kan jo nærmest selv afgøre det. Vi har en meget vigtig kamp mod Esbjerg i aften. Hvis vi vinder den, ser det meget godt ud. Dog skal vi gerne minimum have et enkelt point med fra vores sidste kamp mod OB. Jeg tror i hvert fald på en top-12, afslutter Luka.

 


 

eSuperliga

I sidste uge:

Sidste uge stod på endnu to opgør, hvor det blev til henholdsvis en sejr og et nederlag.

I tirsdags skulle vi møde vores tidligere spiller og verdensmester, Bacha, fra formstærke Randers FC, som toppede tabellen. Efter en flot holdpræstation, fik vi alle tre point efter reglen om udebanemål.

Tirsdags: FC Nordsjælland 4-4 Randers FC
(Niller 2-1 Bacha) – (JoeFromDenmark 2-3 Grøn)

I onsdags blev det desværre til et smalt nederlag efter de to kampe. Dog det var meget tæt på, at Niller gjorde comeback i kamp nummer to.

Onsdags: FC Nordsjælland 4-5 SønderjyskE 
(JoeFromDenmark 0-4 Rabeck) – (Niller 4-1 HK)

I nuværende uge:

Mandag

I dag møder vi Esbjerg, som ligger på 11. pladsen med tre point over os. Kampen bliver sendt på Viaplay klokken 22.00. Med en sejr i dag overhaler vi FC Helsingør og overtager 12. pladsen. Bliv klogere på kampprogrammet og stillingen HER.

Tirsdag

I morgen står den på vores absolut sidste kamp af grundspillet. Her møder vi OB klokken 19.30. Kampen bliver sendt på Viaplay.

Onsdag

Onsdag er playoff-day. Her mødes holdene mellem femtepladsen til tolvtepladsen til en direkte kamp om at komme til Finals.

 


 

FIFA ULTIMATE TEAM

Weekend League

I den seneste weekend blev til henholdsvis to Elite 1 og to Elite 3 for vores FIFA-hold.

JG3520: 28-2

JoeFromDenmark: 28-2

Luka: 23-7

Niller: 23-4

 

GG