Mikkel Rygaard skifter til Polen

Kategorier

Foto: Gonzales Foto

FC Nordsjælland har solgt midtbanespiller Mikkel Rygaard til polske LKS Lodz

Mikkel Rygaard fylder 30 år i dag, og det fejrer den teknisk stærke midtbanespiller med et klubskifte til polske LKS Lodz. LKS er tidligere polske mestre, men rykkede sidste sæson ned fra landets bedste række. Den ambitiøse klub satser hårdt på en direkte tilbagevenden til Ekstraklassa og ligger ved julepausen på en af de to oprykningspladser. En forstærkning i form af en erfaren og dygtig midtbanespiller, for at hjælpe med at sikre oprykningen, har stået højt på ønskelisten hos polakkerne, og det har de nu fået i Mikkel Rygaard, der har skrevet under på en 3,5-årig kontrakt i Lodz.

Sportschef Jan Laursen:

– LKS har fulgt Mikkel gennem et stykke tid og har følt sig overbevist om, at han var den perfekte spiller for dem som en dygtig og erfaren forstærkning til et ungt og talentfuldt mandskab. Det var de samme ting, vi så i Mikkel for tre år siden, da vi hentede ham til FCN, og det må vi sige, han har levet op til. Mikkel har taget et stort ansvar hos os. På banen har alle kunne se hans kvaliteter med bolden i flere perioder, men de færreste er nok klar over, hvor stort et socialt ansvar han også har taget uden for banen. Mikkel har taget ansvar for andres udvikling ved siden af sin egen, og han er meget vellidt i FCN. Vi har været meget glade for hans indsats og tid i klubben.

– Da Mikkel kom til FCN var det et klart ønske og mål, at han ville til udlandet igen på baggrund af den udvikling, han følte, han kunne komme igennem i vores miljø i Nordsjælland. Det har han gjort sig fortjent til nu, og det vil vi ikke stå i vejen for. Det er også en stor tilfredsstillelse for os at igen at bevise, at det ikke kun er unge spillere, der kan udvikle sig hos os og få opfyldt en ambition om at komme afsted. Mikkels historie minder os om Nicolai Larsens, der i sommer tog til Frankrig. Vi vil gerne takke Mikkel for de mange ting, han har bidraget med i hverdagen hos os og ønske ham alt det bedste i Polen.

Mikkel Rygaard:

– Jeg var ikke ung, da jeg kom til FCN, men jeg har alligevel lært meget som spiller og menneske af at være her. Selv om man er ældre kan der bygges på, for hvis man læner sig tilbage, så står man stille. Jeg føler, jeg har udviklet mig samtidigt med, at jeg har lært fra mig til mine yngre holdkammerater, og det er det, der har givet mig den mulighed, jeg står med nu. Jeg føler, jeg er blevet en bedre spiller over de seneste tre sæsoner, og at jeg også uden for banen har udviklet mig meget – ikke mindst fordi jeg har mødt så mange unge spillere fra begge akademier. Især de afrikanske spillere har virkelig gjort et indtryk på mig og nok også åbnet mine øjne for, hvor meget man kan flytte sig kulturelt. Træningslejren i Ghana sidste vinter var en stor oplevelse og et højdepunkt for mig på det personlige plan. Den del er jeg sikker på vil gavne mig i udlandet.

– Jeg har længe villet prøve mig selv af i en anden liga, inden det var sidste udløbsdato, selv om jeg stadig føler mig ung. Jeg ved, jeg kan gøre en forskel og vil gerne se, hvad jeg kan drive det til. LKS Lodz er en hamrende ambitiøs klub, der har planer om at etablere sig i den bedste række og er villig til at investere i projektet. Det har mit besøg dernede overbevist mig om. Faciliteterne og kvaliteten er på plads, men det er et ungt og talentfuldt hold, som jeg skal hjælpe med at stabilisere og vokse, og den udfordring glæder jeg mig til.

Mikkel Rygaard kom til FC Nordsjælland fra Lyngby for små 3 år siden og nåede at spille 96 kampe og score 12 mål med tigeren på brystet i 3F Superligaen.