Lykke-lig debut: Min drøm gik i opfyldelse

Kategorier

Foto: Gonzales Photo – Dejan Obretkovic

Lucas Lykkegaard er en ægte Farum-dreng. Han har spillet i vores klub, siden han var 4 år gammel. I weekendens kamp blev hans store drengedrøm opfyldt, da han debuterede i 3F Superligaen mod FC København i sit andet hjem, Right to Dream Park. 

Fjerdedommeren løfter skiltet med 12 minutter igen og signalerer udskiftning. Francis Abu skal ud til fordel for vores debutant, nummer 35. Lucas Lykkegaard løber for første gang på banen til sin 3F Superliga-debut for den klub, han har spillet i, siden han allerede som 4-årig blev meldt ind. 

– Det var stort. Det var en drøm, der gik i opfyldelse. At få debut var noget, jeg længe havde drømt om. Det var en superfed oplevelse, endda på hjemmebane og mod FC København, hvilket gjorde det hele meget mere specielt, siger Lucas Lykkegaard. 

– Jeg har været inde på stadion og se kampene, siden jeg var helt lille. Det er ligesom mit andet hjem her. Det er svært at sætte ord på.

– Når man er i det, så tænker man ikke helt over det. Det var først, da jeg kom hjem, at jeg tænkte: Wow, det skete virkelig. Det var så surrealistisk lige pludselig at være midt i det.

Selvom den hurtige og boldstærke forsvarsspiller normalt spiller på højrebacken, fik han muligheden i den mere uvante venstre side. På trods af det var der roser til debutanten efter kampen, da cheftræner Flemming Pedersen kaldte hans præstation for ganske fornuftigt. Det flotte debutspil fra ‘Lykke’ var også noget, vores fans lagde mærke til. 

– Da jeg hører dem synge mit navn, blev jeg utrolig glad. Det er en af de største drømme, jeg har haft – Især fordi jeg er en ægte Farum-dreng. Det var en kæmpe motivation, der gjorde, at jeg ville give det ekstra, siger backspilleren. 

– Jeg har boet her stort set hele mit liv. Jeg går i skole her og kender rigtig mange. Så at se nogle kendte ansigter oppe blandt publikum, det var en kæmpe motivation.

– Det er en drøm for en Farum-dreng at få debut i Right to Dream Park. Det var kæmpestort. 

‘Lykke’ kom ind i den sidste periode af kampen, hvor vi jagtede en udligning mod københavnerklubben. Det er svært at vide, hvordan man reagerer, når ens drengedrøm går i opfyldelse, men debutanten var overraskende rolig – I hvert fald til at starte med.

– Jeg havde ikke rigtig nerver på, fordi jeg under opvarmningen bare fokuserede på, hvad jeg skulle ind og gøre. Men da Flemming hev fat i mig og sagde, at jeg skulle af med træningstrøjen, så oplevede jeg et kæmpe sus, siger Farum-drengen. 

– Så er det nu. Nu sidder mine forældre og venner og følger med. Lige så snart jeg rørte bolden, så slog jeg hjernen fra og spillede mit spil.

– Jeg holdt tale nede i omklædningen, hvor jeg sagde: Trods nederlaget så følte jeg stadig, at vi kæmpede godt som et hold. Jeg ville gerne takke holdet for at have taget så godt imod mig og trænerne for at give mig chancen. Det var en stolt bedrift for mig og ikke mindst min familie. 

Da ‘Lykke’ var helt lille flyttede ham og hans familie til Farum, hvor han med det samme begyndte at spille for byen. Først var det i Farum Øst og derefter i Farum Vest, for som U12 at blive en del af elitelinjen. Rejsen frem mod debuten har dog ikke være uden bump på vejen.

– Som anden års U17 fik jeg en korsbåndsskade, hvilket jeg døjede med i lang tid. Jeg var virkelig langt ned, skulle starte fra bunden igen og kæmpe mig op, siger vores nummer 35.

– Den eneste måde, jeg kunne gøre det på, var med hårdt arbejde. Det gør det bare endnu federe at få debut, når man har kæmpet og overvundet skade. At komme tilbage fra så hårdt et nederlag gør det hele lidt mere specielt. 

– Det var en stor motivation at få chancen. Nu vil jeg vise, at det var den rigtige beslutning, og at jeg fortjener at være der. Jeg er ikke kommet ind på en badebillet. 

Husk at læse cheftræner Flemming Pedersens nedtakt fra gårsdagens opgør, hvor han kommenterer på ‘Lykkes’ debut – Det kan du gøre HER

Derudover kan du læse Mads Døhr Thycosen tanker om sit comeback til startopstillingen efter flere ugers fravær HER.

På mandag møder Lucas Lykkegaard og resten af truppen de forsvarende mestre fra FC Midtjylland. Kampen bliver sparket i gang klokken 19:00 i MCH Arena.