Line Røddik Hansen stopper karrieren

Kategorier

FC Nordsjællands 32-årige tidligere landsholdskæmpe og årets fodboldspiller i Danmark stopper som aktiv fodboldspiller.

Historien om Line Røddiks karriere som fodboldspiller er lige så lang som den er imponerende. 132 landskampe for Danmark og klubber som Lyon, Ajax Amsterdam og FC Barcelona repræsenteret. Det sidste kapitel blev rejsen med FCN i landets bedste række og vinde klubbens første titel i form af pokalturneringen i år. Nu er det blevet tid til at lægge støvlerne på hylden.

Karrieren for Line Røddik startede i Birkerød få kilometer fra, hvor den slutter i Farum, og ringen er dermed sluttet. Som barn spillede Line på det lokale drengehold, fordi der ikke eksisterede pigehold i området dengang. Nu slutter hun et sted, hvor hun hver eneste dag har kunnet kigge på et pigeakademi og spille sine hjemmekampe på regionens største stadion.

Line Røddik Hansen:

– Det er sindssygt svært at sige farvel til det, jeg altid har været – en fodboldspiller. Men jeg kan se tilbage på en lang rejse, som jeg er superstolt over og glad for at have oplevet. Der har både været op- og nedture som tilsammen gør det til en fed oplevelse, jeg ikke ville have gjort anderledes. Det jeg har lært på den rejse, vil jeg kunne bruge resten af mit liv. Kvindefodbolden blomstrer nu, og det gør mig glad at se og opleve, for sådan har det ikke altid været, og jeg havde ikke de samme muligheder, som pigerne har i dag, da jeg var yngre. Men det har også været fedt at have været en del af den lange rejse for sporten og nu kunne se på de piger, der kan nyde godt af resultatet af de kampe, som jeg har været med til at tage

– At slutte i FC Nordsjælland er en perfekt afslutning for mig. At afslutte min karriere tæt på hjemmet i ro og mag og i en klub jeg deler værdier med, være med til at bygge noget op de næste generationer kan få glæde af og samtidigt kunne forberede mig på det næste kapitel i mit liv. Det var det jeg håbede på, da jeg kom hjem fra udlandet.

– Fodbolden har fyldt alt for mig i næsten 20 år. Men der findes et andet liv derude med friweekender og frie eftermiddage, og det er det, jeg skal ud at prøve nu. Det er ikke et endegyldigt farvel til fodbolden og til FC Nordsjælland, og jeg lukker ingen døre, hvad det angår. Det her er et goddag til et nyt liv for mig, som jeg rigtigt gerne vil prøve nu, og så kan det sagtens være jeg vender tilbage til fodbolden og FCN en dag, hvis det viser sig, at jeg f.eks. har en træner i maven.

Sportschef Mikkel Hemmersam:

– Vi skal først og fremmest ønske Line tillykke med en stor karriere og takke hende for at give os den sidste tid af den. Line har både som person og som spiller været med til løfte vores hold og kultur til der, hvor vi er nået til nu. På banen har hun budt ind med sin store rutine og sit lederskab, men også på kontorgangene har vi kunne mærke Line, der har budt ind med måder vi kan forbedre os på uden for banen.

– Hendes passion for sporten og spillet har været intakt til det sidste, og det har givet hele klubben et løft, når vi f.eks. har kunne se Line lede en morgentræning for akademidrengene. Vi tror, at Line har meget at give videre med sin store viden fra en lang karriere, men vi har stor forståelse for, at hun nu også vil prøve et liv uden for en fodboldklub. Hvis det ændrer sig, står vores dør åben for en snak om fremtiden.