Kofod efter skuffende efterårsafslutning: Kommer tilbage med fuld energi

Kategorier

I går led vi et 3-1-nederlag på udebane i Herning mod de forsvarende mestre og Superligaens aktuelle førerhold.

Vores midtbanegeneral, Magnus Kofod Andersen, er naturligvis skuffet over det tabte opgør, som han kalder for ”den modsatte kamp” af sidst, vi mødte FC Midtjylland. De havde læst på lektien, fortæller ’Kof’.

– Jeg synes egentlig, vi havde lagt en okay gameplan. Vi gik efter at skabe en åben kamp, stresse Midtjylland og brænde alt af, så vi kunne give alt, hvad vi havde for holdet.

– Det fungerede bare ikke helt. Specielt ikke i første halvleg. Vi giver to hurtige og dumme mål væk, desværre. Og det koster selvfølgelig mod et hold som Midtjylland.

– De kommer for let ud af vores pres, og samtidig har vi for svært ved at spille rundt om dem, når de går højt op på os. Så det var lidt den modsatte kamp af opgøret på vores hjemmebane, hvor det hele fungerede rigtig fint.

Som Kofod nævner, er det ikke mere end to måneder siden, at vi sendte FC Midtjylland hjem til Herning med et 4-1-nederlag i Right to Dream Park. Dengang var det især vores overtalsspil inde på midtbanen, som var udslagsgivende for sejren og den flotte præstation.

Det var dog ikke det samme scenarie, der udspillede sig centralt på banen i gårsdagens kamp.

– Selvfølgelig havde de læst på lektien, det kunne man også godt mærke derinde, fortæller ‘Kof’, og uddyber:

– De var lidt mere forberedte på at bruge deres midterforsvar til at skubbe op på vores sidste midtbanespiller, så vi ikke var i overtal derinde.

– Det betød så også, at de lå mand-mand stort set over hele banen. Og der var vi ikke gode nok til at bevæge os og kombinere, så vi kunne udnytte det. Og så var kvaliteten i vores bolde ned i bagrummet heller ikke god nok, når nu de valgte at gå højt.

– Jeg synes dog, vi kommer bedre ud til anden halvleg, og leverer en langt bedre præstation, men man må også bare sige, at FC Midtjylland er et bedre hold end os lige pt.

For et par uger siden lå vi nummer 4 i tabellen, men efter tre nederlag på stribe er vi dumpet ned på en ærgerlig 8. plads i en uhyre tæt 3F Superligaen.

Magnus Kofod ser nu frem til tre ugers juleferie, inden der venter hårdt arbejde på den anden side af nytåret i jagten på top-6.

– Det er selvfølgelig skuffende resultater, vi slutter af med. Jeg synes egentlig, vi har leveret udmærkede præstationer. Specielt mod SønderjyskE, hvor jeg føler, vi spiller en rigtig fin kamp, men ender med ikke at få nogen point med hjem.

– Man må bare sige, at de hold vi har mødt, har været effektive. Og vi har ikke været helt lige så effektive. Så er det klart, at det koster.

– Tre nederlag i træk er aldrig sjovt, men vi må kigge fremad. Nu tager vi en tiltrængt pause, kommer tilbage med fuld energi og så må vi få ændret tingene.

Magnus Kofod Andersen og resten af Superliga-truppen møder ind igen søndag den 10. januar, hvorefter første træningspas er dagen efter.