Flemming P: Vi spiller mod et bedre hold

Kategorier

foto: Gonzales Foto / Lasse Lagoni

Her til aften tabte vi 3-1 på udebane mod FC Midtjylland i årets sidste kamp af 3F Superligaen. Dermed overvintrer vi på en 8. plads med 4 point op til top-6.

Cheftræner Flemming Pedersen var ikke tilfreds med dagens præstation, men erkender også, at FC Midtjylland er et stærkt fodboldhold. Han er dog stadig optimistisk for foråret og vores slutspilsmuligheder.

Der var lagt op til et FCN-hold, der skulle komme ud for fulde gardiner, men efter 12 minutter af kampen stod der 2-0 på måltavlen. En mareridtsstart på opgøret i Herning, som skulle få stor betydning for kampens udfald.

– Vi vidste godt, at vi skulle arbejde os ind i kampen i dag. Vi havde valgt, at vi ville spille uden sikkerhedsnet i dag. Vi spiller udover isen, ligesom Midtjylland gør. Det ville vi gerne være med på i dag, og det koster de to hurtige mål.

– Efterfølgende viser vi rigtig god mentalitet i første halvleg, og får arbejdet os tilbage i kampen. Vi får et rigtig godt mål inden pausen, der lige hjælper med at få den ekstra tro på, at det godt kan vendes, selvom vi var klar over, at det blev en hård og lang anden halvleg, fortæller Flemming Pedersen.

Første halvleg ender altså 2-1, da Mikkel Rygaard sparkede et frispark i kassen kort inden pausefløjt. I pausen ændrede vi på vores struktur, da Daniel Svensson gik ud og Isaac Atanga kom på banen. Et forsøg på at løse de udfordringer, som midtjyderne havde givet os i de første 45 minutter.

– Efter pausen går vi over i en 4-3-3 i stedet for den 3-4-3, som vi ellers lagde ud med. Allerede i løbet af første halvleg justerede vi vores opbygningsspil, fordi vi havde lidt udfordringer med, at de virkelig gik tæt på os og sad meget mand-mand. Det har vi også tidligere haft problemer med mod Midtjylland.

– Når de gør det, og vi ikke har ro nok på bolden og ikke er hurtige nok til at spille os ud af presset, så stemmer vores positioner ikke. Og så var det bedre at gå over til en firemandsopbygning, forklarer vores cheftræner.

Lige lidt hjalp det dog, og da Sory Kaba headede et indlæg i kassen efter 67 minutter, var der ikke meget mere at komme efter. Flemming Pedersen medgiver, at vi var oppe mod en stærk modstander, men synes samtidig, at holdet udviste mod.

– Dels bliver vi fysisk overmatchet, men vi er også udfordret på kvalitet i dag. Deres afslutningsspil var noget mere konsekvent. Der er simpelthen mere kvalitet. Flere af deres mål er rigtig, rigtig godt eksekveret.

– Og det vidste vi jo godt. De er jo selvfølgelig et bedre hold, end vi er, men vi spiller her uden respekt. Jeg synes, vi viser mod. Og det er jo også en del af vores værdier her i klubben. Vi ville virkelig slutte godt af. Man ved aldrig, om man taber eller vinder, men vi ville i hvert fald slutte af med at alt, hvad vi havde i os.

– Dermed ikke sagt, at jeg er tilfreds med præstationen. For kvaliteten var ikke høj nok i dag. Vi smider for mange bolde væk, der er nogle dueller, vi ikke vinder og der er nogle elementer i vores pres, hvor der mangler efteraktioner og timing.

– Og det er i sådan nogle situationer, at vi spiller mod et bedre hold, som også har flere spillere med større kvalitet, end vi selv har. Man kan sige, at der også er en aldersforskel og en kæmpe forskel i erfaring, så der skal selvfølgelig være noget forskel.

– Men det var en rigtig god investeringskamp for os, for det er sådan en kamp, der er med til at udvikle vores trup og individuelle spillere, mener Flemming Pedersen.

Resultaterne fra denne runde betyder, at vi går på juleferie med en 8. plads. Vores cheftræner står med en blandet fornemmelse på bagkant af efterårssæsonen.

– Vi ville gerne have haft et par point mere, men ellers har det været okay rent resultat- og pointmæssigt. Et af vores mål for denne her sæson var, at vi gerne ville slå nogle af de formodede top-3-hold. Og der har vi trods alt formået at vinde over både FCM og AGF på hjemmebane.

– Vores forsvarsspil er også blevet bedre. Vi har forbedret os i forhold til at lukke ned for modstanderens kontraangreb. De har ikke haft lige så mange omstillingsmuligheder, så vi har set lidt mere solide ud på det punkt.

– Omvendt har vi mistet en hel del af vores offensive udtryk. Vi har manglet hurtighed og sikkerhed i vores boldomgang, og der har vi et stort arbejde foran os, hvis vi gerne vil holde fast i os selv. Vi skal ikke blive for løse.

– Men det er også en balancegang, når vi spiller med så meget fart, som vi har oppe foran. Hvor hurtigt skal den dybe bold sendes afsted? Hvor hurtigt skal vi gå til angreb? Og hvornår skal vi i stedet træde på bolden og vende spillet? I forhold til det ligger der et stort stykke arbejde i foråret.

De seneste to sæsoner er vi også gået på vinterpause uden for top-6, men er som bekendt endt i slutspillet efter stærke præstationer i foråret. Vores cheftræner er også optimistisk for, at et lignende scenarie kan ske i år.

– Vi skal blive ved med at udvikle vores spil, for vi kan ikke fokusere på de andre resultater. Så vi skal sørge for at blive bedre selv, hvis vi skal have tilstrækkeligt med point. Sådan som det ser ud nu, skal man som minimum have omkring 33-34 point, hvis man vil med i top-6.

– Det er selvfølgelig heller ikke umuligt. Vi havde 16 point efter de første 11 kampe, og nu har vi overstået både ude- og hjemmekampe mod FCK og FCM. Så det er stadig op til os selv, men det bliver ekstremt hårdt.

– 3F Superligaen er i år endnu mere intensiv, end den tidligere har været. Og det kan man også se på tabellen. Det er meget, meget tæt.

Superliga-truppen går på ferie direkte efter dagens kamp, og møder ind igen søndag den 10. januar.