Flemming P: Vi lader os ikke slå ud

Kategorier

Foto: Gonzales Foto / Lasse Lagoni

Målchancer var der nok af i et decemberkoldt Sydbank Park, da vi i aftes tabte 2-1 til et effektivt SønderjyskE-hold. Kampen bølgede frem og tilbage, men desværre var marginalerne ikke med os. Resultatet til trods, mener cheftræner Flemming Pedersen, at den første halvdel af grundspillet er godkendt. 

Efter kampen mod SønderjyskE er vi nu halvvejs i denne sæsons grundspil i 3F-Superliga. Desværre udmøntede det sig ikke i en sejr, idet vi måtte forlade Haderslev uden point. Cheftræner Flemming Pedersen var ærgerlig over resultatet, fordi chancerne var til mere. 

– Vi er selvfølgelig skuffet, fordi vi havde forventet at komme hjem herfra med point. Det er en kamp, som står på vippen, siger Flemming.

– Vi har egentlig de chancer, vi skal have, men nogle gange får vi ikke udnyttet dem.  Det er forbundet med tilfældigheder. I nogle kampe har det været stolpe ind, men i dag var det stolpe ud. 

– Vi får ikke helt det glid i spillet, som vi gerne ville, fordi baneforholdene her er svære. Det er klart, at det indbyder mere til direkte spil og indlæg. 

Selvom vi fra kampens start fortsatte det gode spillehumør fra AGF-sejren måtte vi efter 20 minutters spil udskifte Diomande til fordel for Ulrik Yttergård på grund af en skade. 

– Første halvleg startede fint nok, men at Dio måtte gå ud koster meget i vores spil, fordi han er en hybridspiller, siger cheftræneren.

– I dag skulle han forsvare bredt, og man kan se, hvor meget han er på bolden. Han gjorde ondt på Sønderjyske, men vi var nødt til til at skifte ham. Det betød, at vores spil blev mere stift.

Det uvante spil fra os, udnyttede hjemmeholdet, da Jeppe Simonsen slog til i det 44’erne minut. 1-0 føringen betød, at vi nu skulle frem og jagte en udligning efter pausen. Den jagt fik dog en ordentlig mavepuster, da sønderjydernes Haji Wright udbyggede til 2-0 i starten af anden halvleg.

– I pausen talte vi om, hvordan vi kunne stresse Sønderjyske endnu mere, nu når vi var bagud. Vi valgte, at vores wingbacks skulle gå tættere på dem, og vores midtbanespiller skulle være hurtigere til at støde op, siger Flemming. 

– Så talte vi også om det rum, der var til Rygaard foran deres tre stoppere. Det skulle vi have udnyttet noget bedre. 

– Anden halvleg handlede overordnet om at jagte, mens SønderjyskE forsvarede. Det har de ikke noget imod og er tilmed dygtige til det. Men alligevel får vi skabt de muligheder, som potentielt kunne have vendt kampen. 

I jagten på en scoring gjorde Ibrahim Sadiq endelig comeback for os efter flere måneders skadespause. Det var dejligt at se ham på banen igen og levere en fin kamp.

– Vi havde selvfølgelig håbet, at hans driblinger kunne lave nogle gennembrud og farlige situationer, men han skal lige igang efter sin langvarige skade. Så det var vigtigt, at han fik noget spilletid. Hans præstation er godkendt, vurderer cheftræneren.

Halvvejs gennem denne sæsons grundspil har vi endnu ikke fået hevet en sejr med hjem fra udebane. Til gengæld har vi høstet point hjemme i Right to Dream Park, hvilket gør, at vi nu indtager en foreløbig fjerdeplads i 3F Superligaen. 

– Den her kamp i dag var anderledes end de andre, fordi baneforholdene var svære ligesom ovre i Horsens, hvilket begrænser os i vores spil. Ellers har det været nogle svære udebanekampe. Selvfølgelig vil der altid være en ulempe, når vi plejer at træne på kunstgræs, siger Flemming. 

– Vi ville rigtig gerne have haft en sejr i dag, så vi kunne tage et rigtig stort skridt i tabellen. Men 11  kampe og 16 point det er godkendt, når vi tænker på top seks. Hvis vi gerne vil mere derfra, så mangler vi lige det sidste. 

– Vi er rigtig fitte og kan spille 90 minutter i højt tempo, selvom banen var tung. Så vi er i rigtig god form i øjeblikket, men jeg synes også, at mentaliteten er god. Vi lader os ikke slå ud, selvom vi er bagud med to. Så der er mange fine ting at tage med fra kampen.

På søndag byder vi hjemme i Right to Dream Park velkommen til FC København. Kampen mod de blå-hvide fløjtes i gang klokken 16:00. Husk, at du kan se højdepunkterne fra dagens kamp HER.