Ugens U-Nyt: Tre flotte sejre mod Horsens

Kategorier

Foto: FCN

Det blev til et hattrick af sejre i den forgangne weekend, da Horsens blev sendt tilbage til Jylland med tre nederlag i bagagen. 

U19:

Efter at vores U19-drenge fik en fortjent sejr over Horsens i weekenden, så var de igen i aktion onsdag, da de, ligesom i sidste uge, spillede en intern træningskamp imod Superliga Reserverne.

Selvom disse kampe nok ikke havde fundet sted i samme mængder, som hvis Reserveligaen stadig var i gang, så vil U19-cheftræner, Kasper Kurland, ikke afvise, at sådanne kampe også kan komme på tale, selvom Reserveligaen bliver spillet.

– Det var endnu engang en rigtig lærerig kamp. Det kunne godt tænkes, at det vil være noget, som vi vil gøre mere af i fremtiden. Nu er det absolut ikke første gang, at vi har prøvet det, men det er selvfølgelig en udløber af, at reserveligaen er blevet afbrudt.

– Det har vist sig at være gavnligt og lærerigt for alle parter, så det kunne sagtens tænkes, at det var noget, som vi ville gøre noget oftere. Der er selvfølgelig noget logistik omkring det, og det tager noget fra os i forhold til antal træningsdage, men samtidig så giver det noget læring til drengene, på en anden måde end hvis vi havde normal træning.

– Vi fik set endnu flere spillere, og nogle af U19-drengene spillede også med for Superliga Reserverne, og de gjorde det godt. Vi fik set, at vi stadig har noget at arbejde med i forhold til vores presspil, og vores tekniske niveau når tempoet bliver højt.

– Det er selvfølgelig nogle ting, som vi skal blive ved med at forbedre og arbejde på. Samtidig fik vi også set, at hvis vi ikke løfter os op i det nødvendige tempo, kommunikerer hurtigt nok og flytter os hurtigt nok, så bliver vi straffet imod et så dygtigt hold. Det var specielt i de først 20 minutter, at vi manglede lidt på de områder, og der var niveauforskellen meget tydelig.

På tirsdag er drengene tilbage i aktion imod spillere på deres egen alder, når Hvidovre IF venter i Pokalturneringen. Om forberedelserne og forventningerne til kampen havde Kurland følgende at sige…

– Vi kommer til at restituere i morgen (fredag) og træner derefter på fuld skrald på lørdag. Og så har vi en træning mandag, før vi spiller tirsdag. Det bliver en kamp, hvor vi ved, at vi skal ud og sætte tempoet, sikre os imod omstillinger og gøre os fortjent til at gå videre. Vi ved, at Hvidovre kommer til at kæmpe med næb og klør, og det bliver årets kamp for dem. Så der skal virkelig stor koncentration og fokus til for at gå videre.

Kampen mod Hvidovre bliver fløjtet i gang klokken 18.30 på Pro Ventilation Arena i Hvidovre.

U17:

Efter nederlaget i Esbjerg kom vores U17-drenge rigtig fint tilbage, da Horsens lørdag sen eftermiddag blev besejret med 2-1.

Selvom Horsens bed fra sig til sidst i kampen, så var det ikke noget, som slog drengene ud af kurs.

– Det var en rigtig fin sejr i weekenden og dejligt at slå tilbage liga mæssigt efter nederlaget i Esbjerg. Det var ikke nogen let kamp for os mod Horsens, hvilket vi heller ikke på nogen måde havde regnet med, at det ville blive. Første halvleg er egentlig ganske udmærket, og vi kreerer et fint antal chancer og laver to gode mål, siger cheftræner, Johannes Hoff Thorup, og fortsætter.

– Men anden halvleg bliver desværre lidt for rodet og især for langsom med bolden fra vores side. Det kan til tider være en vanskelig opgave at bryde en kompakt modstander ned, og det var blandt andet det, vi sled lidt med i anden halvleg.

– Vi viste dog utrolig stærk moral efter Horsens reducering. Det var deres eneste afslutning i hele kampen inde i vores straffesparksfelt, og nogle gange kan sådan noget godt sende nogle negative reaktioner igennem et fodboldhold.

– Det var dog langt fra tilfældet, og vi fortsatte ufortrødent med at forsøge at skabe flere chancer. Det lykkedes vi ikke så godt med, men omvendt gav vi heller ikke en eneste chance væk.

– Vi arbejder stadig lidt på vores offensive relationer, vores evne til at gøre chancerne så store som muligt og så den individuelle afslutningskvalitet. For vi vil godt udvikle os til at blive endnu mere målfarlige i de sidste kampe i efterårssæsonen.

Hvis du missede weekendens kamp, så kan du se højdepunkter her.

Drengene er allerede tilbage igen på lørdag, når Vejle kommer på besøg i Right to Dream Park. Og ifølge Thorup, så bliver det en helt anden kamp end den mod Horsens.

– Der venter os formentlig en helt anden opgave på lørdag mod Vejle. Vejle er et spændende hold, der, til trods for flere gode præstationer, ikke har fået så mange point. De kan variere deres opbygningsspil og har flere profiler på holdet. Så jeg forudser allerede nu, at kampen kan bølge noget mere frem og tilbage, end hvad tilfældet var i weekenden.

– Vi skal som altid være gode og dominerende med bolden, og jeg tror fuldt og fast på, at hvis vi lykkes med den del af spillet, så står vi i en god situation.

– Det der dernæst bliver afgørende er vores evne til at omsætte boldbesiddelse til store chancer og i sidste ende mål. På det parameter håber jeg, at vi kan være lidt skarpere end i de sidste par kampe. Vi har i hvert fald arbejdet benhårdt på det i løbet af ugen, og til tider har det virkelig været på højt niveau.

– Så det bliver spændende at se, hvor gode vi er til at overføre det til kamp. Jeg har en rigtig god fornemmelse! afslutter Thorup.

Lørdagens kamp bliver fløjtet i gang klokken 15.30 i Right to Dream Park.

U15: 

Vores unge U15-drenge har virkelig imponeret på det senest med en masse sejre og mange scorede mål.

Lørdag var også en god dag for holdet, da Horsens blev besejret med 2-1 efter en til tider meget anderledes kamp, end hvad drengene har været vant til.

– Kampen mod Horsens blev, som forventet, en kamp, hvor vi havde bolden meget mod et etableret forsvar. Generelt havde vi god kontrol hele kampen igennem og gav stort set ingen chancer væk, mens vi selv skabte nogle fine muligheder, siger cheftræner, Emil Sjølin, og fortsætter.

– Denne type kampbillede var en ny udfordring for drengene, da de kun få gange har spillet mod et lavt og kompakt hold, men de håndterede det med stor koncentration og tålmodighed, særligt i anden halvleg.

– Vi var, særligt i første halvleg, ikke tilfredse med vores evne til at spille rundt om et meget smalt hold, og jeg synes ikke, vi fik vendt spillet nok igennem deres hold. Det skyldes både positionerne og det tekniske niveau i første halvleg, hvilket gjorde, at vi ændrede på positionerne i pausen og det gav et meget bedre kampbillede i anden halvleg.

– Vi fik spillet igennem og rundt om deres pres med større kontrol og skabte nogle gode situationer i og omkring deres felt, men manglede større effektivitet i vores afslutninger.

-Kampen krævede ganske få defensive aktioner omkring vores eget felt, da drengene løste det højt på banen med gode defensive positioner og et aggressivt genpres.

Ligesom hos U17-drengene, så gæster Vejle også Farum i U15-Ligaen på lørdag. Ifølge Sjølin, så bliver det en anderledes kamp end den mod Horsens.

– Vi forventer, at kampen mod Vejle bliver anderledes, og en kamp hvor Vejle forsøge at spille mere med, hvilket vi glæder os til. Vi skal i kampen arbejde med vores presspil, som de seneste par kampe i ligaen og pokalen har været under det niveau, vi forventer af os selv. Ligeledes har vi fortsat fokus på vores gennembrudsspil mod et etableret forsvar, da det er en fase, hvor vi stadig skal forbedre os meget.

Lørdagens kamp bliver fløjtet i gang klokken 13.00 i Right to Dream Park.