Ugens kvindenyt: Mie Carstensen: Jeg håber på debut i Gjensidige Kvindeliga

Kategorier

Foto: FCN

Mie Jung Carstensen løber forrest til træning.

Mie Carstensen fik revet hendes ene korsbånd delvist over for et halvandet år siden. Efter fem måneders genoptræning, var hun tilbage på træningsbanen, men desværre blev korsbåndet revet helt over kort efter hendes comeback.

19-årige Mie Jung Carstensen flyttede fra Brøndby IF til FC Nordsjællands u18-pigehold tilbage i 2017. Hun blev student i sommers, og i dag arbejder hun som lærevikar på hendes tidligere folkeskole.

For halvandet år siden rykkede Mie op på vores kvindesenior, hvor hun i dag er en del af spillertruppen. Dog er det kun blevet til et par træningskampe for kvindeseniorholdet, fordi hun rev hendes korsbånd delvist over i en kamp for u18-pigeholdet kort efter oprykkelsen til kvindesenior.

Efter fem måneders genoptræning gjorde hun comeback på træningsbanen. Desværre gik der ikke længe, før hun måtte se sig ude igen, da korsbåndet blev revet helt over kort efter comebacket.

Skader er noget af det værste man kender til som fodboldsspiller, og det var så hårdt for Mie, at hun var tæt på at give op på hendes fodboldkarriere.

– Da jeg fik af vide, at mit korsbånd var revet helt over efter mine fem måneders meget hårde genoptræning, brød hele min verden sammen. Nu havde jeg lige været ude i fem måneder, og jeg var lige kommet tilbage. Jeg havde så meget glæde og håb, da jeg var tilbage hos holdet. Og så fik jeg af vide, at jeg havde revet det helt over. Der røg mine drømme til jorden.

– Det har været en tom følelse at vide, at man hverken kan spille kamp eller træne, og det har været svært at acceptere, at der vil gå lang tid, før man kan spille med. Så ja, jeg tanken om at smide håndklædet i ringen har strejfet mig, men der har jeg haft nogle gode mennesker omkring mig, som har motiveret mig, hvilket jeg er meget taknemmelig for.

– Min familie, venner, holdkammerater og trænerstab har været meget motiverende omkring min skade. Jeg har blandt andet haft en masse sektioner med holdets mentaltrænere og fysioterapeuter, som har presset mig, fulgt min udvikling og givet mig en masse delmål i genoptræningens forløb, så der ikke var så langt imellem succesoplevelser, hvilket har været med til at styrke min motivation.

– Derudover er jeg utrolig glad for holdets præstation sidste sæson, og det har været en fornøjelse at følge holdet på sidelinjen. Det har også gjort mig endnu mere motiveret til at komme tilbage til det gode fællesskab, som er i truppen. Det har givet mig blod på tanden, fordi jeg jeg gerne vil være en del af det.

Mie var allerede tilbage på træningsbanen for to måneder siden, men det har været begrænset, hvor meget har kunne træne med, da hun ikke måtte være i nærkampe. I sidste uge var hun tilbage på fuld skrue.

– Det er virkelig rart at være tilbage på holdet igen. Jeg har virkelig savnet at spille fodbold, og det har været hele den hårde genoptræning værd.

– Min korsbåndsskade ligger stadig lidt i baghovedet, når jeg ikke spiller, da jeg først lige er kommet tilbage. Men når jeg spiller, tænker jeg slet ikke over, at jeg har været skadet. Så det er virkelig rart at være tilbage igen.

– Jeg føler, at jeg har udviklet mig meget mentalt på grund af korsbåndsskaden. Jeg har virkelig lært, at man ikke skal give op, selvom det hele kan se gråt ud, og at man ikke skal lade ting stå i vejen for ens drømme. I dag sætter jeg virkelig pris på, at jeg har muligheden for at spille fodbold igen. Jeg har fundet ud af, at det er det her jeg gerne vil i min fremtid, og mine ambitioner er store.

– Nu glæder jeg mig til at komme rigtig i gang igen og vise, at jeg kan komme endnu stærkere tilbage. Jeg håber, at jeg kan bidrage til holdet og hjælpe til klubbens ambitioner. Og så håber jeg, at jeg kan præstere godt nok, så jeg kan få min Gjensidige Kvindeliga debut, afslutter Mie Carstensen.

 


 

FC Nordsjælland U18-piger

I lørdags

Vores U18 piger var tilbage i aktion igen i lørdags efter en uges kamppause. Her mødte vi Viborg Q på udebane, hvor det blev det til en 5-0 sejr til os. Målene blev scoret af Mille Bech, Sophie Bagger, Freja Løvenfald og to mål af Emilía Ásgeirsdóttir.

Med sejren rykkede vi op på tredjepladsen med kun to point efter Brøndby IF på andenpladsen. Bliv klogere på stillingen og kampprogrammet HER.

På lørdag

Allerede på lørdag finder returkampen mod Viborg Q sted. Denne gang på hjemmebane i Right to Dream Park klokken 15.30.

 


 

FC Nordsjælland kvindesenior

Da Gjensidige Kvindeligas sidste to spillerunder er blevet udskudt til en gang efter nytår, har der ikke været andet end træningspas for vores kvindehold den seneste uge.