Ugens kvindenyt | Ian Melhede: Ambitionen er at sende så mange piger op på kvindesenior

Kategorier

Emmi Mcewen fra U18 pigeholdet under kvindeseniors morgentræning i torsdags.

Foto: FCN

Vores U18-piger har haft en flot sæsonstart trods omstændighederne med lange pauser og et ustruktureret kampprogram på grund af de nye restriktioner i Nordjylland. For selvom vores kvindesenior fik udskudt deres sidste kampe i grundspillet af Gjensidige Kvindeliga, har DBU valgt at lade U18-pige ligaen fortsætte.

Sidste sæson af Gjensidige Kvindeliga blev genoptaget den 6. juni 2020 og spillet færdig efter en lang Corona-pause, dog valgte DBU at aflyse resten af sæsonen for vores U18-piger sidste sæson.

Den nuværende sæson startede den 9. august for vores U18-piger. Det har ikke foregået normalt som de seneste sæsoner, da holdene i ligaen hele tiden har skulle tilpasse sig de nye restriktioner.

Der har været planlagt en masse kampe og landsholdssamlinger, som i løbet af sæsonen er blevet udskudt eller aflyst. Det har påvirket træningen både positivt og negativt, ifølge cheftræner, Ian Melhede.

– Der er både fordele og ulemper for, når vi ikke spiller kampe kontinuerligt. Når vi ikke har nogle kampe, kan vi træne pigerne væsentligt hårdere. Tværtimod er det jo altid godt med kamptræning.

– Denne her uge er et godt eksempel for, at det er svært at træne lige så hårdt og målrettet, som vi kan i de uger, hvor der ikke er kampe. Vi har en kamp på fredag, men der er landsholdssamlinger i løbet af ugen, hvor vi har en del piger afsted både til U16- og U17-træningssamlingen i Ballerup og U19-træningssamlingen i Vejen.

– Dog er vi så heldige, at når nogen gør det godt og kommer til landsholdssamling, så kan vi i FC Nordsjælland hente nogle U16-piger op til vores træning på grund af den talentmasse, vi har. Så får de lært pigerne af kende, og så lærer de, hvordan vi træner, før de bliver en fast del af truppen.

Gjensidige Kvindeliga, hvor vores kvindesenior optræder til dagligt, valgte at udskyde de sidste runder af grundsspillet på grund af de nye restriktioner i Nordjylland. Dog har DBU valgt at lade U18-pigernes liga fortsætte, trods restriktionerne i Nordjylland.

– Inden Fortuna Hjørrings U18-pigehold fik denne her såkaldte Corona-pause, så havde de allerede spillet 2-3 kampe mere end de andre hold i ligaen. Og for at få rækken til at fortsætte uden at få et forår der bliver for presset med kampe, så handler det jo om at få spillet de kampe man kan spille.

– Hvis det bliver for presset til foråret, kan vi risikere at få sæsonen suspenderet igen ligesom sidste sæson, hvor vi ikke måtte spille turneringen færdig.

– Der er mange innovative måder at få arrangeret ens kampe på. Vi har selv valgt at spille de kampe, som skulle spilles til foråret nu, for ikke at få et for presset forår. Derudover prøver vi at spille lokalopgørene i hverdagene, som vi gør nu på fredag, hvor vi skal til Odense.

– Jeg ved, at FC Thy-Thisted Q har snakket om at tage på en træningslejr på Sjælland i vinterferien, hvor de vil forsøge at få afviklet kampen mod B93 og os i samme uge. Hvis man tænker lidt ud af boksen og prøver at tilrettelægge lidt efter det, så er jeg meget glad for at DBU ikke valgte at udskyde eller suspendere sæsonen.

Vores U18-pigehold har fået en meget flot start på sæsonen, og det har resulteret i en nuværende 2. plads, men hvad er ambitionerne for sæsonen egentlig.

– Ambitionen er uden tvivl at få rykket så mange spillere op på kvindesenior truppen. Det er muligvis ikke det, man vil høre som tilhænger, men vi har faktisk ingen ambitioner om at vinde ligaen.

– Selvfølgelig vil vi gerne ligge i toppen, fordi det er et tegn på, at vi har gode spillere, en god kultur og struktur, men ambitionsniveauet er at spille med de bedste for at få matchet vores spillere bedst muligt og gøre dem klar til at rykke op på kvindesenior.

– Derfor er der også nogle af pigerne, som allerede træner med kvindesenior nu. Det er der en masse fordele ved som at lære kvindesenior truppen bedre at kende, og hvis der nu en dag opstår et hul i truppen, så kan vores piger tages i spil.

– Derudover kan pigerne også blive matchet med kvindetruppen til de træninger, for at se hvor meget niveauforskel der er, og hvad de skal arbejde videre på for at blive en del af truppen.

– Og så skal vi huske på, at når der rykkes et talent op på kvindeseniortruppen, så giver det også mulighed for at rykke talenter op på U18-holdet fra U16-holdet. Så jeg synes dynamikken i at kunne rykke spillere op og ned er helt fantastisk, afslutter Ian Melhede.

 


 

FC Nordsjælland U18-piger

Landsholdspause

Olivia Thorndal, Sandra Olabi, Mille Bech, Clara la Cour, Emilía Ásgeirsdóttir og Emmi Mcewen var til U16/17-kvindelandsholdssamlingen i Ballerup i går.

Sofie Tranholm, Karen Knudsen og Kathrine Kühl skal til U19-landsholdssamlingen i Vejen på fredag.

I lørdags

Vi slog Viborg Q forrige lørdag på udebane med resultatet 5-0, og allerede i lørdags fandt returkampen mod Viborg Q sted på hjemmebane i Right to Dream Park. Her blev det til en 3-0 sejr, hvor Emilía Ásgeirsdóttir og Mille Bech igen kom på måltavlen, og Karen Knudsen med et mål. De tre point medfulgte også, at vi rykkede op på en andenplads. Bliv klogere på stillingen og tabellen HER.

På fredag

På fredag skal vi til Odense, hvor vi gæster Team OdenseQ klokken 18.00.

 


FC Nordsjælland kvindesenior

Da Gjensidige Kvindeligas sidste to spillerunder er blevet udskudt til en gang efter nytår, har der ikke været andet end træningspas for vores kvindehold den seneste uge. Bliv klogere på, hvorfor de sidste to spillerunder er blevet udskudt til en gang i det nye år HER.

 

Vamos!