Ugens kvindenyt: Camilla Kur: Jeg vil så gerne spille Champions League i Right to Dream Park

Kategorier

Camilla Kur i en kamp mod Kolding Q.

Foto: Gonzales foto / Dejan Obretkovic

Camilla Kur Larsen fortæller om, hvordan hun har det med udskydelsen af Gjensidige Kvindeliga grundspillet, hvad ferien skal bruges på og om hendes ambitioner i nuværende sæson.

Gjensidige Kvindeliga meddelte i sidste uge, at 13. og 14. runde spillerunde i Gjensidige Kvindeliga udskydes på ubestemt tid. For kvindeholdets angriber, Camilla Kur Larsen, er det den rigtige beslutning, som der er blevet taget, trods er hun ærgerlig over situationen.

– Jeg synes, det er den rigtige og mest sportslige beslutning, som er blevet taget, da alle hold i ligaen har samme udgangspunkt forud slutspillet.

– Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi allerede har spillet årets sidste betydningsfulde kamp. Dog ville de sidste to ud af vores tre kampe i år blive udskudt til næste år, da vi skulle møde FC Thy – ThistedQ både i Gjensidige Kvindeliga og Sydbank Kvindepokalen.

– Hvis man skal se positivt på situationen, så har vi fået ekstra tid til at arbejde sammen som et hold og stå stærkere til foråret, hvor slutspillet finder sted.

– Første weekend efter udskydelsen af grundspillet har bare stået på en kampfri weekend. Dog var det meningen, at vi skulle spille en træningskamp nu på lørdag, men den er blevet rykket til næste weekend. Udover næste weekends træningskamp, er de resterende træningskampe, inden vi går på ferie, ikke arrangeret endnu.

– Jeg udnytter mine friweekender på at ses med min familie og venner. Det plejer jeg ikke at have så meget tid til, så det bliver udnyttet, når det kan. Dog uden at være total overbooket, for friweekenderne skulle gerne indebære lidt afslapning. Det er jeg dårlig til, men vi får at se.

Vores kvindesenior går på ferie i midten af december, og hvad laver en fodboldspiller i en ferie?

– Vi går på ferie i midten af december. Her skal ferien bruges på at koble af den første uges tid, og så skal jeg i gang med at selvtræne derefter. Det er virkelig vigtigt, at vi holder formen ved lige i juletiden, da der venter os et slutspil ligeefter.

– Udover selvtræningen, skal min ferie bruges på at indhente den tid jeg ikke har med min datter i dagligdagen. Vi skal i sommerhus med familien, lege, bage, hygge og spise aftensmad sammen hver dag. For nogen vil dette lyde som en meget normal dagligdag. Det er det ikke i vores familie, så det glæder jeg mig utrolig meget til at bruge min ferie på.

Når ferien er overstået, er det tilbage på fodboldbanen.

– En måned uden fodbold og holdkammeraterne er lang tid, synes jeg. Så det er altid rart at komme tilbage igen efter en god ferie. Opstarten starter altid ud ret stille for at passe på skader. Derefter stiger intensiteten gradvist.

– Opstarten er hård, men den er virkelig fed. Vi har nogle målsætninger i opstarten, som skal resultere i, at vi skal peake, når vi nærmer os sæsonstart, hvilket giver den hårde træning en mening. Og det bedste er, når man kan se det på resultaterne efterfølgende. Det er en form for accept for, at ens hårde arbejde i preseason har været det hele værd.

Kvindeholdets ambitioner har inden sæsonstart været at kvalificere sig til næste UEFA Women’s Champions League ved en top-2 placering i Gjensidige Kvindeliga. Som det ser ud nu, ligger vi på en nuværende 5. plads med otte point op til HB Køge og Brøndby IF som henholdsvis ligger på 1. pladsen og 2. pladsen med lige antal point.

– Så længe det er teoretisk muligt, så tror jeg på, at vi kan få en top-2 placering og en billet til Champions League. Dog ser det sværere ud nu, end det gjorde i sæsonstarten.

– Champions League har altid været de største og fedeste kampe, og jeg vil så gerne spille spille Champions League i Right to Dream Park.

– Jeg føler mig virkelig priviligeret over, at jeg har spillet en række landsholdskampe, og at jeg spiller i landets bedste liga, men Champions League kampene har for mig været de fedeste oplevelser. Der møder man de bedste spillere i verden, og den oplevelse deler man med sine holdkammerater, som man ser og kæmper med hver dag.

– Stemningen, atmosfæren og intensiteten er en helt ubeskrivelig følelse, og jeg håber, at jeg en dag står der igen med FC Nordsjælland-logoet på brystet.

– Jeg forholder mig optimistisk, men jeg er også realistisk. Vi har stadig et nyt og ungt hold, som skal bruge flere timer sammen for at nå det fulde potentiale. Men bare vent, en dag går vi ind til Champions League melodien i Right to Dream, og det vil jeg kæmpe for hver dag til det sker, afslutter Camilla Kur.


 

FC Nordsjælland U18 piger

Trods de nye restriktioner i Nordjylland og friweekend i seneste weekend for vores U18 piger, fortsætter ligaen stadig. For allerede på lørdag, skal vores U18 piger i aktion igen, hvor vi gæster Viborg Q på udebane klokken 13.30.

Bliv klogere på stillingen og kampprogrammet HER.


 

FC Nordsjælland kvindesenior

Gjensidige Kvindeligas sidste to spillerunder i grundspillet er blevet udskudt til en gang efter nytår. Læs mere om, hvorfor de to spillerunder er blevet udskudt HER.

Derfor blev kampen mod HB Køge, som skulle have været spillet i søndags, byttet ud med træning for vores kvindehold. Der arbejdes dog på at få arrangeret træningskampe inden, vi går på juleferie i midt december. Mere information omkring dette i næste uge.