Ugens kvindenyt: Anna Karlsson brænder for at gøre en forskel

Kategorier

Anna Karlsson i aktion under seneste kamp i Right to Dream Park mod Kolding Q.

Anna Karlsson blev student i sommers, og i dag arbejder hun i et testcenter ved siden af fodboldkarrieren i FC Nordsjælland. Hun brænder for at gøre en forskel, og allerede til februar skal hun studere til medicin på Københavns Universitet.

19-årige Anna Karlsson flyttede fra Hillerød FC til FC Nordsjællands U18-pigehold tilbage i 2017. I dag spiller hun på vores kvindesenior og arbejder i et testcenter, hvor hun dagligt poder folk for Covid-19.

Allerede kort efter at Anna blev student i sommers, blev hun ansat i testcenteret.

– Dengang vidste man jo ikke helt, hvor farlig sygdommen var, og selvfølgelig strejfede det mig, at jeg kunne sætte mit helbred på spil. Dog vægter jeg højere at hjælpe til og gøre en forskel, som jeg brænder for.

– Jeg vidste jo også, at man ville blive beskyttet med alle de forholdsregler og den gode oplæring, som vi fik dengang. Så jeg synes, at det foregår sikkert, og at vi bliver beskyttet godt. Derudover bliver vi selv testet jævnligt på arbejdet, og nu bliver jeg testet i FC Nordsjælland en gang om ugen.

– Det giver mening, det jeg laver, i forhold til at jeg finder stor ære i at kunne hjælpe andre, og at det er med til at gøre en forskel for samfundet. Specielt nu, hvor der er meget fokus på det og brug for det.

– Det motiverer mig også, at jeg synes at det er interessant at møde mange forskellige mennesker med forskellige behov. Jeg poder jo både børn og voksne. En treårig pige kan komme ind og være helt klar til at blive podet, imens en voksen mand kan komme grædende ind og har brug for at blive trøstet, før at han bliver podet.

– Arbejdet har på kort tid lært mig meget omkring mennesker og om mig selv. Så jeg er meget glad for det.

Både Annas mor og faster arbejder på hospitaler. De har haft stor indsigt i, at Anna gerne vil hjælpe andre og gøre en forskel for samfundet.

– Min mor og min faster har haft stor insight i mit nuværende job og kommende studie. De har begge inspireret mig meget med en masse fortællinger om at arbejde på et hospital, som jeg har følt meget interessant.

Anna arbejder omkring 40-50 timer om ugen i testcenteret, hvilket kan være udfordrende, når man også er fodboldspiller i Danmarks bedste kvindeliga.

– Jeg føler, at det kan være lidt problematisk nogle gange i forhold til, at det kræver stor planlægning. Dog har jeg altid fundet tid til begge, da jeg gerne vil vise, at man sagtens kan have noget man elsker at bruge tid på ved siden af fodbold. Så man kan, hvad man vil, afslutter Anna Karlsson.


FC Nordsjælland U18 piger

I søndags

Vores U18 piger var tilbage i aktion i ligaen efter en uges landsholdspause. I søndags tog de i mod Vildbjerg på hjemmebane i Right to Dream Park. Kampens slutresultat blev 5-2 til os, hvor det blev til fem forskellige målscorere denne her gang. Det drejer sig om Nikoline Dudek, Sarah Mikkelsen, Emilía Ásgeirsdóttir, Karen Knudsen og Mille Bech. De to sidstnævnte bidrog med henholdsvis to og tre assists hver.

På næste lørdag

Næste kamp er først på næste lørdag den 14. november, hvor vi skal en tur til Aalborg. Her gæster vi tabellens niende plads, AaB, klokken 14.00. Bliv klogere på tabellen og kampprogrammet HER.


FC Nordsjælland kvindesenior

I søndags

Det så godt ud i 1. halvleg i søndags, da vores kvindehold tog i mod Kolding Q på hjemmebane i Right to Dream Park. Vi var foran 1-0, da dommeren fløjtede til pause, men desværre endte vi med at tabe 1-5. Læs mere om kampen HER.

På søndag

Vi bliver nødt til at komme os over nederlaget fra i sidste uge, før vi spiller næste kamp på søndag. For her gælder det Gjensidige Kvindeligas nuværende førsteplads, HB Køge. HB Køge har ikke tabt siden de sidst var på besøg i Right to Dream Park i slutningen af august, hvor de tabte 3-1 til os.

Kampen på søndag, er klokken 16.00 på udebane i Køge. Gjensidige Kvindeliga streamer den HER.